4

Nak tegur je bila dalam situasi........

17:30 |


Seperti berikut jeng...jeng...jeng...
(sila abaikan lukisan yang comot ni ye ^^ )


11111119(11a1) CILI TERSELIT DI GIGI



(b) BULU HIDUNG PANJANG


(c)TAHI HIDUNG TERKELUAR


(d)TAHI MATA KERING


(e)TALI BRA TERKELUAR


(f)BAJU KURUNG TERSELIT DI PUNGGUNG




Hye semua,salam petang!Rasanya korang semua mesti pernah berada di situasi seperti di atas,kan?Tak kiralah terjadi pada diri sendiri,pada orang yang kita sedang bercakap dll.Selalu situasi ni berlaku semasa berurusan di kaunter.Tak kiralah kaunter pertanyaan,kaunter pendaftaran atau kaunter di restoran.

Kadag-kadang 'hygiene' itu penting,kena menjaga ketrampilan.Pengalaman saya masa dulu2 sewaktu bekerja part-time di 'Fast food',ada kawan di kaunter yang tak ambil 'port' tentang kebersihan.Perempuan lak tu!Dah makan tak reti nak berkumur,jadi terselitlah cili di gigi.Lelaki pula lupa nak cukur/trim misai bagi kemas,ada juga yang bulu hidung panjang terjulur keluar.

Ada juga pelanggan yang pagi2 dah tersembul nak order breakfast.Dengan tahi mata kering(ayoyo tak cuci muka ka).Tu belum lagi yang suka korek hidung,tapi tak reti nak tengok kat cermin,lubang hidung tu dah 'clear' ke belum.Ayarkkk...geli woo masa diorang nak order,nampak kuning kehijauan di serombongnya.

Tali bra..hurm...ramai tak perasan kolar 't-shirt' yang dipakai longgar/besar.Maka nampaklah tali bra tu tak kiralah besar/halus comel lote huhu.Segan kalau kaum lelaki nampak.Satu lagi bagi perempuan yang dah lama duduk di kerusi,bangun terus jalan,tak sedar baju tadi tu terselit di celahan punggung.Alahai tak selesa kot,cepat2lah 'adjust' huhu.....


Kadang-kadang diri sendiri tak terlepas dari kes di atas,kenalah cepat2 ye 'check' depan cermin ^*







4 comments

14/1/13 18:28

Assalamualaikum,
bg ana, perlu di tegur,
sbb jika kita tidak tegur..lagi ramai nampak keaibannya..
moga2 dengan kita cuba ttp aib org lain. Allah akan tutup aib kita di dunia & akhirat.
jadi, kena cuba tegur..cuma perlu ada cara yang berhikmah.
apa2pun..satu perkongsian yang membina.^_^

14/1/13 21:59

@Srikandi permata

wsalam alhamdulillah trm kasih dgn pdpt yg diberi.mmg ada juga sy tegur,kwn rapat2 jelah kalau dlm situasi di atas ^*

5/6/13 01:44

HEK3.. y tali bra tu lucu.. haa~ tu la sape suh x pakai tudung..ngee~~

Ahak~~ check diri sblm melangkah keluar ^_^

5/6/13 03:16

@AiSyA LiEzA betul..betul..kita kadang2 tak sedar kan ngeee..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...