11

Doa Memulakan/Akhir Tugas & Mohon Dimudahkan Berfikir

07:33 |

Assalamualaikum semua.Selamat bekerja untuk korang,tak kisahlah apa jawatan dan bidang tugas sekalipun.Juga tahniah kepada surirumah sebab korang pun bekerja juga.Tak menang tangan kalau duduk di rumah,ada je yang nak dibuatnya.

Owh masa cuti CNY baru2 ni,saya menjalankan operasi gerak gempur di bilik stor!Bongkar punya bongkar terjumpa buku nota lama masa kerja di MAS,KLIA.Terselit sekeping 'sticky note'.Semalam baru je saya tempek 'sticky note' kat 'partition' berhampiran meja.Rasa bersemangat & yakin tiap kali baca doa sebelum memulakan kerja dll.Apatah lagi kerja di bahagian akaun,terlalu banyak bermain dengan nombor.Kadang2 rasa nak hempuk je PC tu hah.




DOA MEMULAKAN TUGAS

"Ya Allah,aku memohon pada-Mu kebaikan pekerjaan ni & segala kebaikan yang ada di dalamnya.Dan aku berlindung pada-Mu daripada keburukan pekerjaan ini & segala keburukan yang ada di dalamnya.Sesungguhnya di atas segala sesuatu itu Engkau Yang Maha Berkuasa menentukannya"

 DOA AKHIR TUGAS

"Ya Allah aku serahkan pada-Mu pekerjaanku & jiwa ragaku & bertawakal kepada Engkau Ya Allah"

DOA MOHON DIMUDAHKAN BEKERJA & BERFIKIR

"Ya Allah,tiada yang mudah,kecuali sesuatu yang Engkau jadikan mudah.Engkaulah yang menjadikan yang susah itu mudah"



Selamat bekerja & jangan lupa berdoa




11 comments

14/2/13 08:21

amin...insyaALLAH..=)

14/2/13 09:05

selamat bertugas dengan tekun & semangat :)

14/2/13 10:17

@merahitujambualhamdulillah ^^

14/2/13 10:17

@bobiedanbadsama juga utk sis ^^

14/2/13 13:07

Bagus amalkan ni..thanks for sharing ^^♥

14/2/13 14:14

@Nieyxzha Hassansama2 dear :)

14/2/13 21:20

alhamdulillah...terima kasih sudi share hihihi bule jgk krole amalkan~

14/2/13 21:44

@krolealhamdulillah jom semua berdoa ^^

15/2/13 15:38

salam..

rare orang nak share..
ni yang saya suka baca blog akak ni..^^(serius.. bukan bodek..)

15/2/13 20:39

@Gee GTGslm dear...alhamdulillah mn yg baik perlu dikongsikan.kata sharing is caring ngehh ^^

owh tau2 sis mmg x reti bodek sbb doraemon tu...nobita je suka bodek dia hahahaha ^^

6/3/14 11:23

salam ,
salam perkenalan dan mohon izin untuk 'copy' doa ni yea .

syukran jazillan

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...