31

MHI TV3~Bayi dilambung amah masuk ICU

07:30 |

Salam pagi semua,berlintas langsung dari MHI ecehhh...Hah!Semua mesti marah bibik yang baru SEHARI kerja dengan Puan Nina,ibu kepada bayi yang malang.


Sedih...geram..nasib baik bibik tu bukan depan mata saya!Bayangkan baru sehari bekerja,baru 30 minit ditinggalkan bersama bayi,dilambung-lambung macam 'wrestling' kat tv tu,hah!Saya terjerit-jerit tiap kali tengok ulang tayang video yang disiarkan di berita.Macam turut rasa kesakitan bayi comel yang tak tau apa tu.


Puan Nina masa tu sedang bersarapan,kalau saya mau tercekik dah terkejut tengok anak dilambung bagai ombak dihempas pantai.Sekarang sudah masanya semua ibubapa pasang cctv dan sambungkan kepada handphone untuk 'monitor' kelakuan bibik di rumah.Berhabis duit takpa sebab nyawa anak2 sekarang menjadi taruhan kepada bibik yang semakin mental!


Semalam semasa otw memandu ke office,seorang pendengar di Suria Fm yang tinggal berdekatan dengan puan Nina berkata,kalau dia dapat jumpa walaupun sekejap je dengan bibik tu.Dia nak tanya "Kau ni mental,ke?"


Itulah salah satu sebab beberapa tahun lepas,saya memilih untuk berhenti bekerja di MAS,KLIA semasa melahirkan kembar.Bagi saya kerja boleh dicari.Saya tidak pernah percayakan sesiapa untuk menjaga mereka.Rasanya 'sudah cukup sudah' Malaysia terlalu baikkkkkkk dalam urusan pengambilan bibik dll.Assalamualaikum.


Update~Selasa 11.45 malam

Terima kasih kepada semua yang sudi singgah baca entri ini.Ini tandanya betapa ramai blogger dan pembaca di luar sana yang marah dengan kes ini.Sama2 berdoa agar bayi malang ini lekas sembuh dan aktif seperti biasa.Harap selepas ini tiada lagi kes sebegini berlaku.Kesian kepada para ibu yang berbelah-bagi untuk menghantar anak ke nursery atau meninggalkan anak dengan bibik,di rumah :(






31 comments

19/2/13 07:44

masuk icu?

19/2/13 08:33

@Lulu Caldinahye sis lulu!ye betul,tu yg plg latest dr mhi pg td huhu...

19/2/13 09:55

tula..kesiankan..mesti ada kecederaan dalaman tu...

btw cantik sgt blog ni..suke2..

19/2/13 10:14

@~AmyLiana86~kesian sgt2 pd baby n mak dia juga :(

#owh tqvm sis biasa je blog ni huhu

19/2/13 12:30

mmg rietta pown hangin tgk...bru tinggal kjap jer...dah buat cmtu....

19/2/13 12:32

@HeNRieTTa JoSetulah uishhh nak hempuk je bibik tu :(

19/2/13 14:45

ishh kesiannye ... sedih betul semoga adik cepat selamat :'(

19/2/13 14:55

@Aku Penghiburye betul tu.....kesian dia...

19/2/13 16:02

salam sahabat..

ada tgk dlm u-tube, takut sangat2... bibik tu mental agaknya...

19/2/13 17:31

@abuikhwanslm shbt hye ^^

ye dia mental kot,rs mcm x ckp hukuman 20 thn tu :(

20/2/13 08:36

salam ziarah dari akak. hermm akak tgk pun rasa kesian kat budak tu, sakit ati kat bibik bodoh tu. kuwang ajar betul.

20/2/13 08:38

@♥MAMASYAZA♥slm n morning,kak!ye betul tu ramai gak blogger mrh n grm rs mcm nak cubit2 je bibik tu ^^

20/2/13 14:31

tak sanggup nak tgk

20/2/13 14:39

@the malay malesamalah.sy tgk ms berita je.klu nk tgk byk kali yg blogger share tu,xda lah huhu...

20/2/13 19:45

salam..

saya x boleh nak tengok dan x akan tengok..
trauma...

x boleh..
uuhhh..
saya dapat bayangkan..

p/s: baik jaga sendiri anak sendiri kan2..seram saya dengar cerita macam ni..
Allahuakbar...

20/2/13 20:44

@Gee GTGslm hyeeee ^^

owh ntah lah kesian sgt2.mmg tgk skli je ms kt buletin utama,bila berita dok ulg tyg mmg stand by ttp mata x sggp :(

Allah tu lah.. sy stju kerja boleh dicari.. tp tu la kdg2 kluarge tersepit kan.. moga2 ade penambahbaikan slps kes ni ..

21/2/13 07:47

salam
akak tak pernah bekerja...4 org anak dididik dan dijaga sendiri...alhamdulillah yg sulung dah berada di IPTA..

akak tak pernah percayakan org lain utk menjaga anak..

21/2/13 07:47

salam kenal 7 follow sini

tapi mujur setakat nie doktor beritahu tiada kecederaan dalaman kan?isyk sadis sungguh sebal ngan amah senget2.!

21/2/13 10:20

@wan nurul hezrina abd halimnnt baby tu dh bsr ms amah tu dh kuar lokap,suh bdk tu lak lambung2 amah tu ngee ^^

21/2/13 10:21

@❤Kamsiah❤slm kenal tqvm nnt sy sggh blog ye ^^

21/2/13 10:26

@Mar Haini Abdul Rahimye betul tu zmn skrg rata2 isteri perlu bekerja.duit perlu dicari tp kslmtn n keselesaan anak pun penting jga :)

21/2/13 11:22

sy memang tak sanggup tgk video baby ni kat fb tapi tertengok kat buletin malam tu buat sy menjerit2 kesian kt bb tu.. rasa macam nak tonyoh2 muka amah tu kalau jumpa.. mujurla sy x penah dpt maid yang jahat sepanjang 10 thn ada maid ni

21/2/13 11:55

@Nurhayati Mohdslm sis wah rzki btl dpt maid yg baik..tulah mmg grm,kan :(

21/2/13 12:52

pengajaran yg berguna ...

21/2/13 14:13

@Vee Zawiahhye sis ye betul2!

21/2/13 16:21

Betul2 bikin panas citer ni kan..sampai ramai yg cari. Jap je dah 600++ views.

21/2/13 16:54

@Ujie

slm sis,itu bermakna semua rkyt msia sgtttttt mrh n keciwaaa ^^

6/7/13 17:25

kejam betul.. xde perasaan simpati+sayang ke pada baby tu? huh~ rasa nak cmpk2 je bibik tu dri tingkat 1000.. uhh!

7/7/13 00:33

@AiSyA LiEzAbetul2..give me 5 he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...