8

Pabila Tuan Besar Tiada...MERDEKA!!!

00:07 |

Rajin sungguh officemate saya....tekun betul buat kerja.....langsung tak toleh kanan kiri.Boleh dapat lagi Anugerah Pekerja Terbaik depa ni.


Kalau boleh muka tu nak lekat je kat PC...rajin...rajin...bagus depa ni.


Hahaha yelah kami memang rajin masa bos takde!Merdeka untuk layan youtube & blog.Facebook?Bos dah block..lepas pukul 6 baru boleh 'on'.Tak macam office lama saya,bos sporting.Kalau kerja dah siap,ex-bos siap suruh saya buka blog ke,Fb ke ^^.Bos office baru ni strict..tapi yelah,kan.Datang kerja untuk buat kerja..bukan blogwalking dll huhu...


Hah inilah Business Development Manager kami.Kelakar,sporting dannnnnnn KUAT MELATAH,you!Saya duduk sebelah dia,tiap kali officemate usik & cucuk2 pinggang,berapa banyak dia melatah tiap kali tu jugalah saya gelak adeihh ^^


Taraaa...inilah tempat bermaustatin seorang ketif-ketif yang kerjanya,tambah & tolak & bahagi & darab  tanpa henti.Sampai satu tahap rasa nak hempuk je PC tu,hah!Nak je baling kalkulator tu jauh2.Belajar IT tapi kerja akaun,memang terbaiklah untuk cepat menempah cermin mata 'power' tinggi,ye murid2.


Pekerja juga bukan robot.Sudah tentu memerlukan sesuatu untuk 'ringankan' seketika minda.Janji sentiasa fokus pada kerja,sentiasa 'update' & jangan suka menangguhkan kerja gara2 leka dengan' dunia maya'.Lepas habis buat kerja,masa tak 'busy' tu,rasanya tak salah untuk buka Fb/Blog/Instagram & yang se'adik-beradik' dengannya.Tetapi tengok juga bos korang tu sporting ke tak?Seeloknya gunalah gadjet canggih masing2,tak payah guna internet kat office untuk tujuan peribadi.Betul,tak?Selamat bekerja untuk korang semua......





8 comments

26/2/13 01:05

mesti best kalau tuan besar selalu takde... kan?

kehkehkeh

26/2/13 08:36

@Uncle Jonni hye uncleeeeeee ^^

best gak cuma kje kena siapkan dulu br blh blogwalking ngehhh :)

26/2/13 19:19

salam...

ces~~!!
kenapa beliau block..why2??

memang betul.. sometime kita kena relax jugak..kan..

p/s: kat university pon sama.. dia block fb time office hour..
tapi saya kan bijak orangnya..
kihkih.. kita guna pintu belakang..(errkk x salah kan..kikiki)
ok saya mintak maap..(sambil menundukkan kepala..adeh~~)

26/2/13 22:21

yang penting kerja siapppp

27/2/13 07:01

@Gee GTG slm yuhuuuuu ^^

owh dulu ex-ofcemate pnh gak unblocked tp kantoi.lastly online guna hp je huhu ^^

27/2/13 07:02

@the malay male ye dh siap kje suka hatilah nk online ke apa ke..betul2 ^^

6/7/13 17:05

pttla tgk pic mula2 tu rasa pelik bila akk lea kata dorang rajin sbb AL nmpk cm list u tube jee.. lepas baca tu baru tau mksud 'rajin' sbnr... hahahaxD

Skrg akk keje kat sini lagi ke??

7/7/13 00:42

@AiSyA LiEzAhahahaha itulah maksudnya..ngeee...

ak ah tapi bakal bertukar sebab ex-boss panggil kerja balik dengan co lama ^^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...