4

Raya Cina~Melayu juga raya lorr!

00:45 |

Salam semua.Hello hello.Esok raya cina,semalam workshop penuhhhhhhhh dengan kereta orang Melayu!Macam biasa..cina punya raya,melayu juga banyak 'service' kereta.



Di highway,toleh kanan toleh kiri,pandang depan pandang belakang,melayu juga banyak dalam itu kereta. 



Di shopping mall?Lagilah macam semutttttt.Mau jalan pun terdengkut-dengkut,tarik nafas pun semput-semput,haiya!Melayu pun sama join shopping!Erkkkk shopping awal untuk persiapan Aidilfitri,kot???


Itulah kelebihan sebagai rakyat Malaysia,kita seakan-akan berkongsi perayaan.Raya Cina ka...Deepavali ka...Aidilfitri ka..semua pakat balik kampung untuk MENGERATKAN SILATURRAHIM.SAYA SAYANG MALAYSIA.Berhati-hati di jalanraya ye,assalamualaikum ^^


Limau mandarin pembasah tekak
Senak perut makan sekotak
Nak ucapkan Gong Xi Fa Chai
Chai chein ~ Jumpa Lagi ^^



Tiap kali Tahun Ular,saya memang tutup mata rapat2 kalau keluar iklan Gong Xi Fa Chai tak kiralah di tv atau suratkhabar.Owh binatang yang paling saya tak suka,tak ingin lihat,tak ingin sentuh,tak ingin 'bertembung'di mana2 adalah ULAR.Ok saya memang penakut ^^





4 comments

10/2/13 01:02

Assalamualaikum kak..
lama tak jenguk akak kan..hehehehe

tula raya cina ke raya india ke,kita pun sama..
shopping la makan limau,beli limau..

kalau raya kita pun.bangsa lain sama jugak join..

kak,kalo ular kartun takut tak? hehehe

10/2/13 10:18

@Cik Ekahye si eka he3 tq3 sudi sghh.ya lorr kita kongsi semua raya ^^

owh kartun ular pun akk dh menggeliat bdn rs takut,geli ntahlah..gambar kartun ular yg kat meja a,b,c tu pun akk koyak.ok akk mmg penakut ^^

10/2/13 20:12

salam..

tau xpe~~~
melayu lebih beraya dari cina..

p/s: ok saya ngaku, saya beli dua kotak limau plus sekarton air kotak tea chrysathemum(sale punye pasal..)wakakaka

10/2/13 22:50

@Gee GTGhahaha tu dia....pakat dok borong limau ngee ^^

tp mmg best beli ms sales ni..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...