20

Bossku bersama Getah Orennya

23:19 |


Bila terpandang getah oren atau getah bodoh tu,terus teringat ex-bos saya yang sporting.Masa tu kerja bahagian akaun banyak benda nak kena buat.Kadang2 masa 'busy' tulah fail habis stok,ink printer tiba2 habis,ada jelah.Apalagi terus tanya boss.........

Kenok...kenok....(bunyi ketuk pintu gaya slow motion daaa......)

"Mr S...nanti kalau 'free' boleh tak belikan ink printer.Hari tu saya tengok kat Nilai,stok belum sampai.Tak kan nak tunggu.Invois banyak ni,petang esok bolehlah akauntan hantar 'factoring'."

"Owh..macam tu takpe,petang ni saya beli dekat Seri Kembangan je."---- (bos duduk sana)

"Terima kasih Mr.S..."

"Eh Alea....awak tolong ambilkan saya getah ye.Getah yang oren ikat barang tu."


".......................?"

"Saya letak getah ni supaya senang ingat.Alah macam REMINDER.Kalau terpandang je getah ni,nanti saya ingatlah ada barang nak kena beli."

Masa ni bos dah bantai gelak tengok 'kepandaian' stafnya yang bernama Alea ngehhh......

"Takkanlah saya nak letak getah warna-warni banyak2,bising pulak Mem,nanti.Satu getah je dah cukup..boleh ingat macam2."




Saya pulak suka update kat reminder dalam handphone,kalau betul2 pentinglah.Kadang2 suka benor tulis kat sticky notes.Tapi seriuslah...guna getah oren sebagai REMINDER saya tak pernah cuba.Dulu Tok Mah(nenek),selalu jugak guna getah oren,tapi bukan sebagai 'reminder'....



Supaya lengan baju tak basah,kenalah sekat dengan getah oren.Erkkk korang faham ke hehehehe?Yelah kan kat dapur mana nak siang ikan,nak masak,basuh pinggan lagi.Basahlah kalau tak singsing lengan baju,kadang2 melorot je kalau kain jenis licin.Memang efektif getah ni ye ^^














20 comments

19/3/13 23:40

salam.. sis alea..^^

singgah kejap..lepaskan tesion study..hehe..
sangatla kreatipnyer..hahaha..

mak saya pon suka kumpul getah ni..^^

p/s:teringat masa kecik2 dulu..main getah..best oo..sampai patah gigi sebab jatuh..jaguh kampungkan..^^

19/3/13 23:48

salam sis alea...

izan pun tak pernah terfikir nak guna getah tu buat reminder. biasa mmg set alarm kat hp je. ehhh... mak izan pun pernah buat cam tok mah buat bila mak masuk dapur pakai baju kurung... hehe...

19/3/13 23:56

@Gee GTG slm geeee ^^

owh mmg fav btl main lompat getah...sempat lg main ms tgu bas sklh dtg...ms tu mmg dh x pandang games lain :)

19/3/13 23:56

getah sbagai reminder? ni baru dengar,wat ikat lengan baju di dapur tu biasa la.

19/3/13 23:57

@Izan Ishak sm sis izan ^^

owh skrg saya pun terikut-ikut cara atok,tiap kali gi rmh sedara-mara ms nk tlg cuci pggn ke,ptg buah ke,mesti cari getah dulu...he2...

20/3/13 00:04

@whitecappuccino tulah sis...mcm2 idea bos saya tu

20/3/13 00:06

satu idea yg menraik jugak tu.. tapi deno biasanya tulis kat kertas tampal kat noyice board:)

20/3/13 00:10

@deno
yelah,kan.kalau kt ofce mmg akk buat cm tu gak ^^

20/3/13 02:24

getah buat lastik org ler.... baru best,... kehkehkehekheh

20/3/13 03:03

btol2. sis pun kalau lengan panjang guna getah .lagi2 masa basuh baju..hehee

20/3/13 05:30

Hahaha.. ayah wa suka himpun getah gak... ^_^

20/3/13 08:44

@Uncle Jonni owwwwh uncle noty noty ^^

20/3/13 08:45

@nik ros samalah kite..sng ada getah ni ^^

20/3/13 08:48

@Crew Fathi owh sllu yg suka kmpl getah ni mak..mak je.sng nk ikat produk berpaket yg dh buka tu hah ^^

20/3/13 17:46

ok 1st time dgr pakai getah buat reminder neh..nama ja stikynote tp sebenarnya kan tak penah guna pun buat reminder hahaha..selalu guna hp jugak heehee

20/3/13 18:38

hikhik..1st time dgr org letak getah utk reminder
sllu tgk klo kenduri yg byk
bhgn basuh pinggan
dulu ms kecik2 sllu beli getah ni..utk main lastik

20/3/13 19:08

@stickynote owh mmg btllah kan x pnh org guna gth sbg reminder huhu...

hahahaha awat x guna sticky notes....tu penting tau ngehh ^^

20/3/13 19:09

@Yumida Huda owh ye mmg fav bdk2 pompuan lompat getah siap berlawan sampai stage mana dah he3...

5/6/13 01:50

AL tulis kat tapak tgn :P ahhahah~~ ayoyo~~ leh tiru cara bos akk nih..kekekkekek >.<

5/6/13 03:12

@AiSyA LiEzAhye AL..kak lea pun kadang2 nak cepat,tulis kat tangan juga he3..owh selamat mencuba style bos ngeee..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...