25

Cik Dil~Blog Kerana Manisnya Epal di NONA TV3!

15:05 |


Wah saya baru je tengok Nona TV3.Tahniah kepada Cik Dil,pelukis doodle yang tak perlu nak kenalkan lagi.Entri Cik Dil sebelum ni dah beritahu dia akan keluar di Nona;


Saya mula jatuh cinta dengan kecomelan doodle dari "Blog Kerana Manisnya Epal",pada tahun lepas.Sebelum ni memang 'blur' apalah doodle tu.Sejak tu wujudlah bloglist saya "Pelukis doodle pelbagai cara" .....semua pelukis doodle yang saya suka.


 Comel je orangnya

Tiap kali Cik Dil update entri,laju2 saya singgah sebab tak sabar nak tengok doodle mata sayu memikat yang dilukisnya tu he3...


Walaupun hasil lukisan tangan pun cantik,tapi Cik Dil lebih suka menggunakan Adobe Photoshop sebab lukisan lebih 'sharp'

  Ada yang tempah kad kahwin,header untuk blog,template,doodle dan banner

  Siti....salah seorang kawan Cik Dil sejak universiti lagi

 Siti pun terkejut bila tau Cik Dil menjalankan 'business online' menjual DOODLE

 Turut membuat tempahan


Adat berniaga,Cik Dil juga pernah ditipu 'customer'.Sejak itu Cik Dil pastikan 'customer' settlekan payment baru dia design.

Rasa nak pinjam je tangan Cik Dil ni lukis doodle banyak2 kat blog saya..


Apalagi jom terjah blog Cik Dil





Sebagai blogger,saya turut tumpang bangga sebab semakin ramai menghargai kehadiran,bakat dan kreativiti blogger.Tahniah!!!




Kredit Foto : Cik Dil






25 comments

10/3/13 15:27

deno pun ada tengok NONA tadi kat tv3... femes2... :)

p/s: akak, tutorial popular post tu, deno amik tutor kat sini : http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2013/03/tutorial-popular-post-mine-version.html

nanti akak bleh cuba.. hehehe.... skrg duk terjah sorang2 pengomen blog deno nih.. :)

10/3/13 15:36

@deno
owh tqvm deno blhlah akk mekap blog hr ni he3....

slmt menerjah kwn2 blog ye byk btk komen kt blog deno tu he3..

10/3/13 15:59

wooo..hebat hasil tangan dia

10/3/13 16:50

amboii laju dia up dekar entry blog..hehhehe..thanksss dear..=)

10/3/13 17:26

@Yumida Huda hye sis!yupp kreatif orgnya mcm sis juga ^-*

10/3/13 17:27

@cik Dil hye cik dil owh tq sggh sini.suka sgt support kwn2 yg kreatif ^^

10/3/13 17:38

Haah....rietta pown tgk td....pkai adobe trus...rietta pkai tgn pown terkial kial....

10/3/13 18:24

salam...

wah!!!
lepas ni sis alea pulak..
masuk nona..
wakaka..

tema dia..aaa..

"pengupdate blog terpantas"(wink2..^^)
berikan tepukan gemuruh anak2..^^

10/3/13 18:42

@HeNRieTTa JoSe hye sis owh mmg x reti gna PS.cik dil tu mmg dh terror.saya lbh selesa gna sai,excel dan kdg2 pscape he3..

10/3/13 18:44

@Gee GTG slm.haha nona?adeih merenung ke lantai tgn tutup mata hahahaha

erkk hohoho update plg pantas?ni nk kn cubit bdk comel ni tgu ye hehehehe ^_*

10/3/13 18:49

tadi ada tengok jugak, tapi saya blm kenal orgnya.

mmg pantas awak meng'update' cerita ni ya..:)

10/3/13 20:56

@||Sis aLeaSaRa||
uhuk.. takutnyer..weekk^^

10/3/13 22:29

@Gee GTG hehehehe bdk comel ni ^_*

10/3/13 22:29

@Ujie owh kbtln dpn tv apalagi trs snap mn yg smpt he3..

11/3/13 01:09

tak sempat nak tengok kat nona tadi..btw,tahniah cik dil..moga terus maju.

11/3/13 03:56

@Azhafizah Md Nor owh sis fiza pun sm hebat mcm cik dil..insya Allah nt turn sis fiza pulak ^^

11/3/13 11:05

rezeki dil..awk pon bakal popular..mana kita nk th kan

11/3/13 11:20

@merahitujambu hye sis!sis pun slh sorg doodler yg kreatif gak mcm cik dil..sllu buat saya termenung kt blog korg tgk comel2 nye doodle he3..

11/3/13 16:00

xsempat nak tgk nona sbb g kenduri kat klate,sob3
nsb baik ada kat tonton :)
cik dil mmg kreatif,mcm cik MIJ jga :D

11/3/13 20:33

@cik kumbang hye sis!ye betul tu diorg mmg kreatif n ramai lg blogger yg lukis doodle comel ^^

15/3/13 16:52

mmg berbakat.. suke tgk doodle cik dill tu.. ^_^

15/3/13 21:20

@cci hye cci owh doodle sis apa krgnya suka..suka... ^^

5/4/13 17:08

e'eh.. ada header kiter la disiarkan sekali kat dlm Nona tu.. tak sangka pula.. hihi..

5/4/13 22:29

@Lieyan Mawie hye sis wah yelah...dh sggh blog sis td ngeee ^*

22/9/13 14:57

owh gitu ke org lukis kartun comel2..panggil doodle..tengs for the info..i like nona as well..
jemput visit my blog as well. www.vitaminsite.blogspot.com

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...