20

Comel je atok ni sama macam animasi 'UP'

00:30 |

Baca HM tadi dan mata terpaku tengok sweet couple ni...

 Terus teringat Carl & Ellie

Bukan sebarang atok,ye!Profesor Madya Hashim Hassan antara pelukis kontemporari tempatan yang disegani


"Kita tidak berpeluang berjuang di medan perang untuk bersama-sama mencari keamanan negara lalu semangat yang tidak luntur itu diluah dan diterjemahkan menerusi lukisan,"katanya.


Amat menghargai pelukis negara.Dulu cukup suka masa abah bawa pergi Balai Seni Lukis Negara.Setiap lukisan ada 'jiwa'.




20 comments

30/3/13 09:47

seakan sama la rupa ngan cartoon tu. comel jea.

nik pun suka tgk lukisan.cuma tak pandai melukis jea

30/3/13 10:58

salam sis..
dah tengok dah video yang sis cakap tu..
sangat awesome suara die..kikiki..

haahla.. sama jer.. cuma ada misai..hehe..

wah pelukis lama2 ni memang bersenikan hasil kerja diorang.. saya pon suka tengok lukisan.. tapi kalau melukis..jadi ape pon saya x tahu..kikiki..

30/3/13 12:17

eh! betul laa mcm carl n elly..sweet!

30/3/13 12:33

hehe , sama lah muka beliau dengan kartun tuu . comel ;D

30/3/13 13:10

@nik ros sama,kan sis ros ngee,suka gak tgk lukisan tp kalau brush ada kt tgn ntah apa jadi he3... ^^

30/3/13 13:11

@Gee GTG slm geeeeeee ^^

owh mmg cool pakcik tu nyanyi ngeee..

owh mmg tabik soring pd otai yg pandai lukis..tgn akk keras kejung habis hancur kanvas agaknya jd sampul belacan huhu..

30/3/13 13:12

@whitecappuccino comel kan dorg tu ngeee ^^

30/3/13 13:12

@CikMunBlogger tulah ms belek2 paper tgk dorg trs teringat carl n ellie :)

30/3/13 17:55

hargai warga emas,,kita jg akan menyusul macam tu..wallahualam..

30/3/13 18:34

wooo..hebatnye
cam nak belajar lukis dri dia

30/3/13 19:26

@Etuza Ezawarna ye betul tu :)

30/3/13 19:27

@Yumida Huda betul sis...kagum tgk prof ni...

30/3/13 23:11

Betulla..comel je..kartun up tu memg best sgt kan..tgk dia mesti nk nangis..huhu

30/3/13 23:14

@missina hye sis,tulah tiap kali tgk mesti touching ngeee ^^

31/3/13 01:01

hmmm so sweet...
saya pun minat melukis tp xdok bakat la....lukis epal jadi kelapa.

Btl tu stp org ada cara sndiri brjuang dr kelebihan yg Allah bg

31/3/13 21:17

@abuikhwan hahaha awat lukis epal bertukar kelapa shbt AI ngeee,saya mmg suka tgk pelukis tmptn kita yg berbakat dan kreatif ^^

31/3/13 21:18

@THE LEKAT LEKIT STORY ye betul tu sis..sm juga berdakwah ada pelbagai cara jji mesej nk disampaikan berhasil :)

2/4/13 22:54

memang sweet couple..... sama pulak dgn kartun tu ye......

@Remy hazza hye remy...tulah comel je dorg ni :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...