20

Earth Hour 2013 ~ Saya dah kata tutup itu lampu!

19:00 |

Kredit Original Photo : wwf.org.my


Hai semua!!!Wah macam tak percaya je 2013 tahun ke-3 saya menyokong Earth Hour.Pernah kongsi juga di entri tahun lepas.Tapi sedih bin pilu.....esok macam manalah saya nak sokong EA 2013 sebab sepupu saya kahwin.Dahlah kenduri waktu malam di dewan kat Putrajaya,tu hah.Kalau tak pergi tentu abah saya bising sebab sepupu tu,anak perempuan pertama uncle saya,yang kahwin.

Agak2 korang,kan berjaya tak kalau saya beritahu uncle tak dapat hadir sebab....

"Uncle...rasa macam '*orang' tak boleh pergilah malam esok.Ada misi besar demi negara,eh bukan setakat negara tapi demi bumi tercinta!Kalau 'orang' tak sokong,nanti apa jadi pada anak bangsa keturunan kita semua.Kesian bumi...penat dah.."
*Orang - Kata ganti nama diri yang digunakan oleh orang Johor :)


Agaknya kalau tak kena pelangkung,setakat kena siku manja2 oklah kot huwaaaa......



Tiap kali EA,anak saya yang bongsu mesti panik!Takut gelap tapi yang si kembar seronok sebab dapat belajar benda yang baru.Masa tu memang saya akan bercerita betapa pentingnya menjaga bumi,lapisan ozon semakin nipis,kesan kepada hidupan di bumi bla..bla...Tutup je lampu,si kecil mesti duduk menyelit dekat2 saya.Masa ni seronok sebab dari pancaran lampu jalan,anak2 suka buat bayang2 di dinding ^^








20 comments

24/3/13 10:15

wah beznye..anak2 dpt belajar dri ibunya
semalam baru tahu bila lam brita umumkan pasal tutup lampu ni
apakan daya time tu tgh mkn..x terjalan misi tu

24/3/13 18:56

@Yumida Huda he3....samalah smlm mmg xdpt nk support eath hr sbb smlm tgh kdri kt dewan huwaa.....

24/3/13 21:51

salam

saya tabik!! sokongan terhadap menjaga bumi ..

24/3/13 22:17

salam..sis..
caakk!!!(terperanjat x..kikiki..)

uhuuu.. mungkin akak x diterima jadi kaum kerabat lagi saya rasa..kiki..^^
adeh.. awat alasan lagu tu....(sambil garu2 kepala..)

saya suka gelap2 ni.. sebab itu petanda.. saya akan tido..zzz~~~^^

24/3/13 22:26

@Gee GTG slm uweiiii rindulah ^^

owh smlm ms makan dewan ttp gak lampu kejap...cuma psg lampu fokus kt pengantin yg baru smpi,then uncle kata "hah...ni kira support gaklah earth hour" hehehhe...

24/3/13 22:27

@Rashid salam alhamdulillah kalau bukan kita semua nk hrp sapa lagi,kan :)

24/3/13 22:42

takpe skip tahun ni... ada hal yg lebih penting kan :-)

24/3/13 22:48

@the malay male in shaa allah kalau pjg umur,thn dpn nak support lagi EA ^^

xtringat langsung pasal earth hours ni sbnrnya.. huhu

25/3/13 11:22

rietta smbut juga...thn nie,...jam itu sedang dlm bas blik dr CH...so mmg tutup semua lampu kew...hehehe...

25/3/13 12:08

@zulhilmi tempoyak opocot hahaha comel je pic tu sm mcm chinese guy zalora yg menjerit depan pintu tu hahaha...

owh next time join tau ^^

25/3/13 12:09

@HeNRieTTa JoSe hahhaha x kisahlah kt dlm apa pun jji lampu tutup ngeee :)

alhamdullilah dapat la smbut even blur pkul berapaa..huhu

25/3/13 16:14

I support earth hours every year.
tapi kalau ada hal yang tak dapat dielakkan...kita buat berterang secara paksa tak rela lah kot. hahaha

25/3/13 21:12

@RedRose hahahaha yelah kdg2 ada je hal kena keluarlah kendurilah,dh tentu terang-benderang tak dpt nk gelap2 dah adeihhh ^^

25/3/13 23:13

hehehhe saya tutup lampu satu kolej.. hehe seronok juga dalam gelab nie

26/3/13 01:40

@Aku Penghibur wah oklah tu..yg penting EA dh berjaya ^^

26/3/13 18:00

kita support selagi termampu..... setahun sekali jer kan....

26/3/13 22:03

@Remy hazzatulah sejam je pun :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...