6

HAPPINESS in HARD TIMES

23:20 |

Hye semua!Hari ini Alamanda Putrajaya pun penuh dengan PURPLE WALK.Maklumlah diorang baru balik dari Dataran Putrajaya,dah tentulah nak lepak2 rehatkan minda sambil window shopping.Saya pun Purple jugak tapi PURPLE CARDIGAN ^^

Macam biasa sebelum layan 'Oz & The Great Powerful',belek2 buku di MPH untuk jadikan koleksi.Mata terus terpandang......


Wah menarik ni.....


Sebagai manusia kita memang tak pernah puas.Sentiasa membandingkan diri dengan apa yang orang sekeliling ada ish..ish...ish....


Perhaps you are broke right now.Perhaps you have lost your job or lost a loved one.Maybe you are sick.You say,

"I'll just don't know what to do"

Here is the first thing to do-and the only thing to do.You accept where you are.To turn things around you,first make peace with your situation.Forget about blame,forget about guilt,forget about "what ifs".Acceptance means "This is where I am-and now I move on to what I want"


 Jom singgah Andrewmatthews


Tidak dinafikan segala maklumat hanya di hujung 'mouse'.Tapi saya rasa 'best' kalau dapat belek dan pegang sendiri buku,majalah,suratkhabar.Apatah lagi saya ni jenis suka kumpul jadikan koleksi.Kepuasan tak terhingga bagi seorang ulat buku.Tak dapat dibayangkan kalau satu hari nanti,pengeluaran sumber maklumat berasaskan kertas dihentikan terus!Tadi di MPH penuh dengan pelanggan dari pelbagai peringkat usia.Dulu2 lihat para belia cuma fokus di bahagian komik dan novel.Tapi hari ini ramai yang berkerumun di bahagian Motivasi dan Agama ^^






6 comments

17/3/13 23:56

salam singgah shbt... nmpak mcm best je buku ni. samalah ye saya juga seorg yg excited dgn buku...teringat masa first time ke KLIBF di PWTC, sedar tak sedar hampir rm200 habis dibelanja utk membeli buku.

"Akhirnya saya melangkah keluar dari bangunan PWTC dengan poket yang faqir tetapi hati yang kembang berbunga seribu kepuasan..."

setuju kalau buku2 nak2 yang betul betul kina perlu baca baik kita g beli n simpan wat koleksi..tak besh kalau sekadar baca dalam tenet

18/3/13 11:33

@abuikhwan slm shbt AI.owh takpe fakir poket sbb itu smtra...jgn fakir ilmu sbb ilmulah manusia dihormati :)

#wah big amount!tu sbb saya mmg x blh lama2 kt pesta buku mmg x sdr duit kuar laju je he3...

18/3/13 11:34

@wan nurul hezrina abd halim wah samalah kite ye.2 thumbs up lah kat sis ^^

19/3/13 20:36

salam sis..

nice entry untuk orang yang depress macam saya ni..^^

p/s: sis saya pon suka baca buku yang boleh dipegang..baca online x seronok dan x boleh buat koleksi..kan2..^^

19/3/13 23:39

@Gee GTG slm geeeeee wah dh online ke?wish u all the best.nnt hbs exam update n3 laju2 tau ^^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...