13

JJCM TV3~ Nasi Minyak House,Putrajaya

19:01 |

Salam semua.Minggu ni banyak urusan di Putrajaya (ok saya dah tak sesat lagi,tau).Selesai je urusan,teringat saya pernah 'snap photo' dari JJCM di tv3 dulu.Keratan suratkhabar pun kebetulan dalam handbag.Apalagi perut dah berkeroncong dan saya memang suka nasi minyak...maka terus terjah......


Nasib baik saya masih simpan keratan Pancaindera Mingguan Malaysia.Sebab Nasi Minyak House terselit sikit kedudukannya,puas pusing2 baru jumpa.Ingatkan deret Mydin tu,rupanya ada satu laluan lagi berdekatan Restoran Tom Yam Kung.Berdepan dengan syarikat Utusan dan Jabatan Waqaf,kalau tak silap sayalah.

Tarra......sampai juga akhirnya!

Langit yang membiru dan awan yang comel2,umpama mengalu-alukan kedatangan saya yang kelaparan

Jom belek apa ada

Sebab dah selalu makan Nasi Briyani dan Nasi Minyak kat area Nilai (nanti saya kongsikan di lain entri).Kali ni nak cuba Nasi Hujan Panas...sesuai gitu dengan cuaca kat luar yang nampak nak hujan,tapi panas.....

Anak2 dah excited tengok menu...memang dah lama tak pekena Chicken chop..oklah order.

Yummy....masa tengok Iqram Dinzly makan Egg & Cheese ni pun,dah terliur.Apalagi order......

 Dari jauh dah nampak.....
 Tu dia.....sorrylah ye 'snap' dari jauh,segan dengan customer tu ^^

Memang bertemakan oren & hitam.Staff pun pakai uniform oren.Cantik,kemas & bersih itu yang penting.

Laluan menuju ke sink dan juga kitchen...boleh nampak diorang masak :)


Mai daa.....Nasi Hujan Panas dan Daging Masak Hitam.Dah jemu makan Ayam Masak Merah..nak cuba menu ni pulak.Tapi kan..hurm kami cuba bersangka baik.Mungkin sebab dah pukul 3 petang,maka nasi dah tak peroi,keras.Rasanya ok sedap.Daging pulak....hubby dapat daging yang keras...ingatkan dapatlah batang pinang ke apa ke.

Saya?Nyaris garfu bengkok sebab dapat tulang...ok ye tulang.Nasi baik staff elok je layan,saya minta tukarkan daging,mungkin diorang tak perasan.Hurm bagi saya tak sedap seperti yang Iqram katakan.Mungkin bukan langkah kanan untuk saya rasa menu ni huhu..

Sedap jugak sos lada hitam,laju je budak2 makan

Owh inilah Hot Cheezy Egg n Cheese!Kulitnya ala2 roti canai

Hah,ni ok memang sedap!Cheese pun banyak memang laju je makan dan order lagi ^^

Sayang pulak Sabtu cuti,kan.Tapi yelah bagus dia buka waktu hari bekerja.Sini ada Jabatan Imigresen(Passport) dah tentu ramai orang yang cari 'port' untuk lepak makan

Dah ada alamat,apalagi korang try ler...


Saya nak bagi bintang......







13 comments

20/3/13 19:19

Ummmm.. dap er.. dap er,, Heheh,.. ^_^

20/3/13 19:40

salam sis..
^^
hihihi...
sedapnya..
sis tahu x..saya jenis x boleh makan nasi..
saya suka nasi..tapi..

kalau saya makan nasi ..
saya akan muntah..(kesian x..sob..)

kalau makan kat luaq saya order mee atau western food jer..

kalau kat kenduri ..saya ambil nasi.. tapi sikit.. sebab saya akan buang nasi tu..sebab kalau ambil lauk orang mengata pulak..kan2..

p/s: pelik x saya..aishhh..

20/3/13 21:10

@Crew Fathi ngehh nnt free gi tau support org melayu ^^

20/3/13 21:13

@Gee GTG slm geeeeee ^^

hah?serius x leh huhu alah xpa mkn mee n western ok per(pergh mau koyak poket mkn western je ngeeee )

pelik gak x mkn nasi,yelah nnt tn rmh kata mcm x sudi mkn ns myk pengantin.ratah lauk jelah..jji mkn.

20/3/13 21:42

sedapnye nmpk..huuhu..

20/3/13 22:59

@luqman zakaria nnt cubalah sggh sana tau ^^

20/3/13 23:53

@||Sis aLeaSaRa||

hehe.. nasi biasa jer yang x boleh.. tekak akan jadi loya.. tapi kalau nasi pulut ke.. belasah jer..wakakaka..

western tu time kaya.. kalau noodle tu tyme ekonomi dah inflasi..wakakaka..

21/3/13 00:31

@Gee GTG hahaha time inflasi adeihhh jgn disebut...

Ada lg ke tmpt ni? Sy cr xjmpe.. Kempunan nasik minyak 😢

1/3/16 10:26

ooo sis, dh lm kak lea x pergi sana. satu lg tmpt yg best, restoran anje dkt bangi seksyen 15, x silap. bdekatan area2 bangi gateway, situ mmg sedap nasi minyak, laksa johor dll

Rsenya dh xdela kak lea.. Dh tukar kedai lain.. Sbb kalau ikutkan maps dan landmark yg akak bg..sy confirm sy di tempat yg betul. Tambahan pulak warna dan bentuk kerusi meja dan dinding masih sama.. Sayang kalau tak de, sbb pernah masuk JJCM

1/3/16 13:06

@Nur Eliza Illani Abdul Aziz

oo...syglah kan..mgkn sewa mahal kot, lagipun sedikit tersorok lokasinya

1/3/16 18:06

ooo sis, dh lm kak lea x pergi sana. satu lg tmpt yg best, restoran anje dkt bangi seksyen 15, x silap. bdekatan area2 bangi gateway, situ mmg sedap nasi minyak, laksa johor dll

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...