18

Nasi Kandar LAWOOD ~ Desa Cempaka,Nilai

13:49 |


Mai sat cheq nak habaq,nak pekena Nasi Kandaq ..Nilai pun ada!Rindu Penang terubatlah gak kalau mai sini.Hangpa belum try?Moh pakat turun NILAI...naa.

Hai semua!Kedai ni dah lama tau,saya duduk area dekat2 sini pun dah dekat 14 tahun!Dari bujang sampailah dah beranak-pinak,kedai ni tetap maintain 'hot'.Kedai asal dekat flat Cempakapuri(rata2 rumah dijadikan hostel untuk staff KLIA).Tapi dah bertukar 'owner' maka tertubuhlah kedai yang ke-2.

Tengahari memanglah ramai,apatah lagi musim gaji.Bukan saja penduduk area Nilai,dari Salak Tinggi pun ada,staff MAS & Air Asia paling suka lepak sini.

 Kena order dulu kat kaunter apa korang nak,then tunggulah kat meja nanti staff hantar

Kuahnya pekat gitu.Dulu memang tak reti makan.Tapi kawin dengan orang Perak,dia yang ajar.Maklumlah Perak-Penang kan dekat je ^^

 Macam2 ada sotong,telur ikan,ikan erk apa lagi lupa....

 My favourite is....Salted Egg ceittt nak speaking omputeh gak ngehh ^^

 Sayur macam2 pilihan tapi selalunya 'standard' sayur kubis goreng 

 Yummy....bau ayam goreng ni pun dah berkeroncong perut

Jangan malu binti segan nak minta 'part' yang mana satu pilihan kalbu


Kadang2 kalau nak tapau,saya call je 06-8502511


Restoran Lawood ni dekat2 area Sekolah Rendah Cempaka,Nilai.Area belakang sekali,nanti nampak perumahan flat.Kedai ni paling bawah,terletak di hujung sekali bersebelahan kedai runcit.Oklah daaa.....




18 comments

18/3/13 18:29

tak pernah mkn lagi kat sini.. nak trylah nanti

18/3/13 20:40

@mas saari wah cuba tau ok gak not bad kuahnya ^^

19/3/13 01:23

Tudiaaa.. depa pekena nasi kandaq x ajak sekali noh.. muehehe.. =)

19/3/13 07:22

@Crew Fathi hye..ngehhh moh leh turun nilai pakat bw kwn2 n family :)

19/3/13 09:52

salam kunjung balas :)

Hai awak...kita baru je berjinak2 dgn nasi kandaq, bole la sekali-sekala.

19/3/13 16:35

*perut berkeroncong

lapar pulak rasenye. huhu

19/3/13 19:27

sedapnye..telan air liur je nengok lauk
kat sini pun ade nasi kandar
tp x brape nk sedap

19/3/13 20:33

salam sis..

hihihi.. singgah sekejap..melayan blog..
boring study..nak tertidur je..^^

tengok pos sis rasa lapar pulak..(dem!!!!)

19/3/13 20:56

@sudipVSsenduk slm tqvm ye ^^

owh ddk msia ni mcm2 menu pelbagai ngri kena cuba... ns kandar ok gak sbb aroma aym grg n kuah tu x leh thn :)

19/3/13 20:57

@Minda Menarik moh ler pakat ramai2 pekena nasi kandar ^^

19/3/13 20:58

@Yumida Huda owh sis kena jalan2 cari makan ler.nnti promote kami kt mn nasi kandar yg best selain dr area penang ^^

19/3/13 22:57

laparrrrr baca entri ni taw sis. nana tak pernah mkn nasi kndar lg :")

19/3/13 23:40

@Erna Ana wha nnt cuba tau,skli mkn mesti nk lagi ^^

19/3/13 23:40

@Erna Ana hai sis comel...nnt cuba tau ^^

19/3/13 23:52

izan kan dah lamaaaaa sangat tak mkn nasi kandar. hmm... lauknya byk kan. teringat dulu2 masa sekolah rendah pernah ikut rombongan sekolah pi penang. sorang ustaz kami makan dok amik lauk macam2. sekali kena bayar.. amik kau... harganya buleh buat buntang bijik mata.. hehe

20/3/13 00:06

@Izan Ishak owh yelah.hr tu pun tgk chinese bubuh lauk sampai penuh pinggan,dh x nmpk mana nasinya he3...

so far harga kat kedai ni oklah ^^

5/10/13 13:58

bukak tiap2 ke hari ke ni?

14/3/16 19:20

Best..
dah pernah makan dgn nizam parumal & pak mail

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...