8

Sesat di Putrajaya ngrrrr.....

23:22 |

 Hati riang ria memandu dengan jiwa yang bahagia.Tup..tup.....
 Hurm...kenapa masuk Presint ni lak?Patut ni Presint 14,kan.
 Eh..eh betullah tapi huishhhh.....aku kat mana ni?
 Fokus Alea..fokus.Hurm...o2 ikut simpang tu,kot....
 Kenapa tak jumpa2 lagi ni.Aduhai Putrajaya awatlah hang banyak benor Presint.'Confuse' dah aku,ni!


1 jam berlalu......................



Ok angkat bendera putih (kali ke berapa dah tak pasti)

"Assalamualaikum auntie....kat rumah ke?Ni nak taulah nak pergi '.......' macam mana ,nak ikut simpang yang mana,ye?Peninglah tengok 'signboard'.Kang tak pasal2 terbabas".

"Laaa kamu ni asal datang Putrajaya je sesat.Meh dok sebulan ngan auntie,nanti auntie ajar kamu biar hafal semua simpang Presint kat sini he3.."


Ok itulah yang terjadi pada saya semalam.Kelam-kabut nak dapatkan cop pengesahan.Tau2 jelah nak mohon kerja kerajaan kena cop salinan sijil2.Nasib baik nak hantar borang & resume kat kementerian tu,saya memang dah mahir selok-belok nak ke Presint 2.

Serius...Putrajaya terlalu banyak simpang dan tengok signboard pun dah pening.Tiap kali tersesat tanya je orang2 kat situ,mesti diorang tak tahulah,tak pernah sampai ke Presint yang saya tanyalah,tak pernah dengar nama tempat tulah.Adeihh ini bermakna Putrajaya memang banyak Presint.Tapi satu je tempat yang saya dah  tak akan sesat tak kira pergi siang atau pun malam.ALAMANDA PUTRAJAYA lalalalalalala.....




Opsss terima kasih kat korang yang sudi singgah,baca entri & tinggalkan komen.Tuan blog tiba2 lak banyak urusan di luar dan huhu...tak sihat pulak.Jumpa lagi di lain entri.Nanti saya terjah blog korang pulak ye.Tq juga unutk Sis Gee ^^




8 comments

17/3/13 00:15

pening putrajaya.tp kl lagi pening kot..lol

17/3/13 00:23

salam sis aleasara..!!!

sob2..
ni last mesej saya sebelom x buka blog..
nasib baik sis update hari ni..^^
tertinjau-tinjau..sis update ke tidak..
nak melepaskan rindu..ngeehh..

itulah sis.. malu bertanya sesat jalan..kan2..
nasib baik sis malu sejam jer..kan2..

amboi kalau bab shopping tu..x sesat ye..(tarik telinga karang..^^)

oklah sis.. will miss you..seminggu lagi kita borak yer..^^

bye~~~tatata..

doakan saya yer..^^(rasa sedih pulak..sob2)

17/3/13 01:23

@luqman zakaria kl?owh lahir je kat kl tp akk mmglah x reti nk drive area situ. mmg awal2 dh kibar bdra putih ngeee ^^

17/3/13 01:24

@Gee GTG slm hahahaha alahai comel je sis gee ni.xp2a ursn kt kg tu lg penting.jgn lupa snap foto byk2 nnt upload ye ^^

17/3/13 08:07

hikhik..sy pn x hafal jalan..x alert

17/3/13 22:05

@Yumida Huda he3..samalah tp lps ni mmg kn alert sbb letih sesat huhu...

mmg=)kakak ipar akkpun selalujer sesat.hehe

18/3/13 11:36

@wan nurul hezrina abd halim akn pastikan saya x sesat lagi huhu..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...