2

Asma' 80~At-Tawwabu

23:51 |


MAHA MENERIMA TAUBAT
At-Tawwabu,Yang Maha menerima taubat dari hamba-Nya.Bagaimana jahat sekalipun makhluk itu,sentiasa pintu taubat terbuka untuknya & sentiasa Dia menerima & mengampunkannya.

1~Bertaubat

a) Baca Ya Tawwabu 21 kali sehari,Allah akan mengampunkan anda sebelum meninggal dunia & anda akan ditunjukkan jalan yang lurus.

b) Baca Ya Tawwabu 360 kali untuk memohon keampunan,in shaa allah dosa & kesalahan anda akan diampunkan jika anda tidak mengulanginya lagi.

2~Anak yang menangis
Anak yang sentiasa menangis akan berhenti & diam jika anda membaca Ya Tawwabu 70 kali & menghembus kepadanya,in shaa allah.Assalamualaikum rakan yang disayangi.Sedar tak sedar sudah masuk bulan Jamadil Akhir,betapa cepatnya masa berlalu bermakna ajal makin menghampiri.Semoga Allah sentiasa memberkati usia & kesihatan untuk menjalankan tugas sebagai hamba-Nya.Selagi pancaindera berfungsi dengan baik,selagi hayat dikandung badan,marilah bersama bertaubat,dari segala kesilapan yang sekecil2 kuman.Semoga zikir Ya Tawwabu juga dapat memantapkan lagi kesungguhan hati kita untuk tidak mengulangi dosa-dosa lalu,in shaa allah.


2 comments

18/4/13 23:16

mekasih kak... berkongsi ilmu dgn semua.....

19/4/13 00:27

@Remy hazza alhamdulillah sama2 amalkan ye ^^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...