24

Baca suratkhabar dalam J.AM.B.A.N ngrrrrrr!!!

12:45 |

Setiap kali balik kampung,memanglah seronok jumpa semua sepupu,uncle dan auntie.Lagi best bila Tok Mah(nenek) masak sedap2.Dapur memang riuh,semua diberi tugasan.Kak Lea di antara cucu yang' tangan tak sempat kering'...ada je kerja kena buat.Tapi tak kisah,sebab happy.

Tok Mat,uncle2 dan sepupu lelaki di ruang tamu layan 'wrestling' sambil mengunyah roti tanpa kulit & kaya (made in Muar).Masa makan reti pulak diorang ni menuju ke meja makan dengan berjayanya,tak sesat langsung!

Satu je Kak Lea kurang berkenan dengan 'peel' uncle2 ni.Owh Kak Lea ada 4 orang uncle dan sorang auntie.Uncle suka angkut & baca suratkhabar dalam jamban!!!Pelik betullah,selalu Kak Lea & sepupu yang lain berebut sapa baca dulu.Tak maulah baca lepas diorang angkut dalam suratkhabar.Dah tentu lembek,sedikit basah & kot2 ada terkena tempias 'yang wangi tu'??Geli yarkkkkkkkkk!


Macam nilah kot keadaan diorang rajin membaca hingga ke jamban.
Bagus...bagus masa itu emas dan ilmu!
Sungguh tak faham baca dalam jamban,
mudah buang air besar ke?





24 comments

27/4/13 14:32

testing testing....korang boleh klik EMOTICONS ni utk try comment yg comel2...then copy 'tanda2' yg diberikan tu ye..

:) :)) :-) =)) ;( ;-( :d :-d

:p :o [-( :-? (m) :-s @-)

27/4/13 14:44

salam kak lea..^^

uish... bagus betol bawak surat khbar dalam tandas.. bace apelah tu..
saya.. ayah saya.. beli surat khabar.. sampai rumah tu bertimbun-timbun dengan surat khabar.. tapi macam x berusik pulak..pelik2.. kenapaa dia beli pon x tahu.. sebab dia suka sarapan kat luar.. mestilah dah baca kan..adeh!!~~^^

p/s: amboi baru nak bagi pinjam poket doraemon..dah dapat idea dah.. :p

27/4/13 15:09

@Gee GTG slm geeeee hai hai :-)

wah tu tandanya ayh nk ank2 nya yg comel khatam kesemua paper...nnt sng ms ayh tya apa2 topic..laju je korg jwb dgn bergayanya :))

tulah nyaris nk culik doraemon :)

27/4/13 15:18

assalamualaikum...kalau mama mmg tak lalu nak baca dlm toilet mcm ni...;)

27/4/13 15:54

@Mas Zull wsalam he3..tulah pelik btl peel uncle2 saya tu,nsb baik husbd tak mcm tu... :d

27/4/13 17:23

oh...terasanya........ hu3..... terasa...... he3

27/4/13 17:37

@Remy hazza opssssss kantoiiii :-)

27/4/13 18:55

camna ye baca paper sambil itu....ada juga yang buleh hisap rokok sambil ukk..ukk. yg lebih "hebat" lagi ada yg sanggup makan dalam tandas, biasanya di bulan ramadhan la (kes x puasa) mcm2 ada!

27/4/13 19:25

Hehehe.....org kata jgn buanb masa...masa itu emas, dn membaca adalah jmbatan ilmu....tpi klu surat kabarnya dh smpai lebk dan bsah...errrr....hehehe....

27/4/13 19:28

Salam.

Boleh fokus ke sambil baca sambil 'melabur' dalam jamban tu? hahaha. Kena tnya org yg dh buat ni,hehehe

27/4/13 20:07

Feel dia lain kot hahaha...

27/4/13 20:41

err...err kenapa 18sg? ganas sgt ker? ehh...

ini semua permainan syaitan ni. nak suh kita lepak lama2 dalam jamban. huuhuu..

27/4/13 20:58

kalau nak baca pun biar orang lain baca dulu lah kan.

27/4/13 21:44

kihkih.. tu kategori sembelit kak, tak dinafikan XDD. jenis masuk toilet lama gilaa~ =A="" pastu siap bersurat khabar. tp fikir logikal, elok pun bawa surat,mungkin langkah bejaga2 kalau tiada air, tiada tisu sesudah melabur saham.. XDD

27/4/13 22:51

@abuikhwan slm shbt AI he3..ukk ukk alalla comel jer words tu.ha 'ah lagi pelik masa posa blh pulak mkn dlm toilet yarkkkkk.... [-(

27/4/13 22:53

@HeNRieTTa JoSe hye sis...tulah mmg gelilah kalau paper tu lembap2...sggp x baca :d

27/4/13 22:54

@Tinta Lana slm :)

tulah saya pulak x pnh tya uncle ttg bc paper dlm toilet tu..mmg feel dia lain ke...mgkn sng nk buang air bsr ke :))

27/4/13 22:55

@ida hye sis ida adeihhh mgkn 100% betul tu...

27/4/13 22:56

@kopi pasta hahahaha :-d

ye jugak kan lg lama dlm tu syaitan sukalah...huhu takuttttt :-s

27/4/13 22:57

@Azhafizah Md Nor hye sis..ye betul tu...kdg2 saya n sepupu sembunyikan paper tu dr semua uncle :)

27/4/13 22:59

@BiskOt ha 'ah kan 2 in 1...hbs baca,blh gunakan time terdesak xda air.plg x suka org guna tandas lama2 siap bw paper :)

30/4/13 03:19

sarankan supaya mereka main game henpon dlm jamban pula...

kat tmpt keje kalu jamban ada bunyi game.. dah tau dah sapa yg dok mengelamun dlm tu... kekekkeke

30/4/13 04:06

@Uncle Jonni hye ankel hehehe good idea kan..dh x bshlah lagi srtkhbr..biar gasak main hp je..

opssss ankel lah tu main games hp dlm jamban haiyok kantoii :))

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...