19

Berkat berselawat untuk DADDY...subhanallah

00:50 |

Serius....terharu,sebak dan rasa macam nak peluk je Daddy

Itulah Daddy..kucing yang telah menyelamatkan makcik Noriah bersama suaminya.


Bayangkan betapa terkejutnya seorang pengguna jalan raya selepas melihat seekor kucing mengangkat kaki kiri seolah-olah menahannya.Lagi terkejut bila pemandu tu menemui sepasang suami isteri terperangkap di dalam kereta yang terbalik,akibat kemalangan.

Makcik Noriah sempat lihat Daddy yang duduk di kerusi belakang,terus meloncat keluar dari tingkap kiri yang pecah.Dan duduk di tepi jalan raya seolah-olah ingin mendapatkan bantuan.

Suami makcik Noriah,pakcik Rosmali berkata,dia sentiasa berselawat setiap kali memberi Daddy makan.Tidak pernah terfikir satu hari nanti,Daddy menjadi penyelamat mereka suami isteri.Subhanallah...



Bagi korang yang bela haiwan,rajin-rajinlah berselawat.Jangan menzalimi haiwan.Kawan Kak Lea cukup sukakan kucing.Dia layan kucing macam baby,apatah lagi dia belum kahwin.Tapi kadang2 nak tergelak jugak tengok cara dia layan kucing berborak.Sampai aci sebelah rumah selalu keliru,kawan Kak Lea ni borak dengan sapa?Sebab aci tau housemate yang lain semua dah keluar gi office.Betul ke kalau bela kucing tandanya korang penyayang?







19 comments

28/4/13 01:35

salam kak lea.

saya pon suka kucing..
cuma saya sensitif jer..
kalau saya usap2 tu bolehlah..
tapi kalau die duduk kat riba.. mengelintin saya geli..bukan kucing jer.. sesapalah..adeh..^^

28/4/13 01:38

@Gee GTG slm gee :)

owh hahahahah adeihhh.kalau doraemon duduk sblh pun x mau gak lah???

kak lea suka usik2 mcm tu je kucing,tp x suka peluk sbb hbs baju seluar berbulu huhu..

28/4/13 01:42

@||aLeaSaRa||
aish.. doraemon duduk sebelah x pe..
err doraemon pon kucing jugak kan..hihi

p/s: doraemon special sikit..weee!~~~

28/4/13 01:51

@Gee GTG yelah doraemon tu kucing gak tapi xda telinga he3...ok get ready kak lea nk terjah ke sana ke sana yehaaaa :-)

betul .
kawan momoy lelaki ada cakap yg mereka suka perempuan yang sayangkan kucing dan baby
nampak lembut dan penyayang

momoy jemput sis dan kawan-kawan di sini untuk join GA momoy yg pertama ini jika sudi. terima kasih =)

http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2013/04/zone-barangan-percuma.html

28/4/13 08:14

Kak Gee ada 3 ekor kucing semuanya manja2..dan alim2..hehehe..
Tapi si Mocca ni dia pernah ajarkan anak akk supaya cepat menyahut dan datang bila akk panggil Aida.. Bila anak akk senyap atau tak dengar, Mocca ambik hati akk dan dia berbunyi tau..dan datang dekat kaki akk..seolah-olah ambik hati dan wakilkan diri dia. Tapi jika anak akk menyahut atau dah ada sebelah, maka Mocca senyap. Sekali anak akk cakap..mama..Mocca ni keliru lah. Kucing mengajar anak akk supaya menyahut..lps tu..kalau dipanggil..cepat2 si Aida ni menyahut..baru tahuu.....

28/4/13 08:34

laaa....bagusnye
kucing membalas jasa tuannya
kucing sy kat umah..entah la..manja sakan
lepas ni nk jgk berselawat la ms bg kucing mkn...nice sharing

28/4/13 08:35

@Gee GTG doraemon pilih kasih! haha
kucing real lg syok...
doraemon kucing tipu..x real..haha

28/4/13 11:42

Subhanallah...Kuasa Allah kita tak tahu kan Akak.....

28/4/13 13:00

Bertuah kalau dapat bela kucing seperti ini. Kucing pun tahu memabals jasa kalah manusia..

28/4/13 14:35

@Yumida Huda hahaha jap gi merajuk ler doraemon tu sis yumida.... :-)

28/4/13 14:36

@.::: Princess MOMOY :::. wah ye ke..owh nmpk cute n sweet je kalau ppuan bela kucing he3...


owh tqvm sis momoy..nnt saya terjah ye :)

28/4/13 14:37

@fouzie subhanallah kak,pandainya kucing tu,ye.bijak mengajar ank akk utk sahut pggln.serius kak terpegun saya baca crta akk ni :)

28/4/13 14:38

@Remy hazza ye remy..maka jomlah kita rajin berselawat & jgn aniaya binatang :)

28/4/13 14:39

@Kakzakie ye sis rzki makcik ni.manusia ramai yg jd kacang cap pagoda lupakan kulit mengerutu

28/4/13 15:27

Rasa nak peluk kucing bijak tu.

28/4/13 15:53

@Scarlett O'Hara hye sis yup saya pun rs nk peluk daddy tu jugak :)

28/4/13 21:30

Kawan Kak Lea, macam Umi sy.. ^^ umi saya siap timang2 lagi. sian tengok.. muka pasrah je kucing tu kena timang XD

28/4/13 22:00

@BiskOt muka pasrah???hehehe lawak je BiskOt ni tau..terasa nk bela kucing tp bulu2 tu x sggp huhu..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...