18

Filem Melayu Dulu vs Filem Melayu Sekarang

22:52 |


Filem dulu 

Kalau filem tu nak tunjuk pasangan tu baru berkahwin,kehangatan melayari malam pertama,adegan kasih-sayang,romantik bercumbu-cumbuan....banyak diterjemahkan macam gambar di bawah ni....



Faham kan..

Yang ni pun faham,kan...

Yang ni kalau tak faham..ketuk sikit kepala korang

Tak faham jugak.....hantuk kepala korang kat laptop

Sudah terang lagi bersuluh...nak tutup lampu tu weiii (tiba2 teringat filem AZURA)

Itu kalau kes sayang-menyayangi sepasang suami isteri yang bahagia.Kalau untuk adegan wanita menjadi mangsa penderaan seksual iaitu diperkosa secara kejam,maka pengarah akan memilih gambar2 macam ni...

Kilat sabung-menyabung menggambarkan mahkota gadis itu diragut secara kejam

Teratai layu di tasik maduuuuuuu....

Kelopak bunga suci dan mekar berguguran.....

Ba ba chakkkk....

Filem Zaman Sekarang

Korang nyanyilah sedikit lirik yang baru je Kak Lea gubah ^^

Lirik Asal : Tanya Sama Pokok

Tanya sama pelakon 
apa pasal mesti peluk 
Nanti jawab pelakon
nak hayati watak


Tanya pula Tuan Director
Kenapa perlu 'scene' panas
Nanti jawab Tuan Director
Nampak realistik bukan plastik..barulah tiket laris......


opssss...just kidding.....jangan marah yaaaa....daaa....




18 comments

15/4/13 23:12

salam kak lea...wink2.. saya sebagai penonton.. bertindak tidak menonton.. tepat x pilihan saya..^^

15/4/13 23:26

@Gee GTG wsalam sis gee....yup samalah kita....malulah nk tgk filem mcm tu.skrg kalau selak je paper,baca je blog msh ramai yg mrh filem nora n rusdi tu huhu...

15/4/13 23:29

This is so true, berlakon mcm dah betul-betul berkahwin. Pegang-pegang tangan dgn org yg bukan muhrim then scene tgh baring pun nak tunjuk =.="
Dia igt director tu ada lesen utk kasi lesen lepas dosa apa lol

15/4/13 23:46

@Condoriano hye sis ye betul tu....ntahlah pelakon kita semua dh 'menuju' ke hollywood...

16/4/13 01:35

salam sahabat,
Tak faham..tak faham..he3

16/4/13 02:52

@abuikhwan wsalam shbt AI huishhh saje je kan he3...

16/4/13 12:04

selamat tengahari...bunda pun tak faham sayang..

16/4/13 13:13

suka entry ni. tak suka tgk drama yg ada aksi2 gitu.kalau aksi rogol tulis jea kena rogol, tak yah la buat aksi yg pelik2. nak tgk pun menyampah kan.

16/4/13 14:06

@BUNDA a.k.a KN slm bunda sori lambat reply he3...

hebat dan berani artis kita menghayati watak.pernah kwn saya kata...x kan kalau pengarah suruh terjun lombong dgn berkemban pun diorg sggp semata2 ikut skrip nk jiwai watak alahai...

16/4/13 14:09

@nik ros hye sis trm ksh...pttnya pengarah skrg2 ni tgk cara filem dulu2 menggambarkan 'cinta' psgn tu.filem kita dh byk di 'omputeh' kan...

16/4/13 18:54

hehe...babachak! meh sini timang2 sikit!

pakaian pelakon dulu2...seksi kak..pakaian style berkemban dlm citer lama2 dulu..compare pakaian arini...pastu klo peluk..peluk betul2

rasa macam sama je...
cume dulu xde aksi di ranjang...ooops...bwh umo xleh baca erk

haaa...yg part gambar kilat menyambung tu betul...mesti de diselitkan kannn...sekali ngan bunyik kilat berdentum..

16/4/13 21:58

@Yumida Huda hahahaha kejut tupai tu ngeee..

ttg pakaian mmg filem zmn dulu seksi,tp seksi2 pun dorg tak gmbrkan adegan ats katil terlalu 'kreatif' mcm filem skrg.byk berkias dgn gunakan gmbr mcm kt atas tu....penonton pun fhm...zmn skrg ni kalau blh semua adegan ats katil nk ditunjukkan :(

17/4/13 18:22

totaly make sense... bwahaha... lawak la...

sekarang konon filem melayu nak disamakn macam hollywood bollywood... kononnya up to date... ah, dasar playwood semata!

17/4/13 22:45

@zana tqvm sggh bc entri ni ye...

erkk playwood meuhmueh ^^

18/4/13 23:09

kalau dulu....adengan tu dibuat dgn penuh berseni...tapi bermakna....skrg....lagi depa nak tunjuk......

19/4/13 00:32

@Remy hazza tulah remy.mcm2 komen negatif kt forum dll ttg filem mlyu skrg ni huhu.padahal jln crta bgs tp sbb ada adegan panas2 trs jd kontroversi..

19/4/13 01:10

tak perlu kot nak buat scene2 mcm tu...nak lakukan filem..lagi org tak nak tgk ada la kan kak..huhu~

19/4/13 02:20

@Ezad Skytech yup betul tu....dh terasa duk ngra omputeh bila buka tv kt msia ni he3....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...