12

Infiniti Mei 2013 ~ Rugi tak beli!!!

17:15 |

** Khas untuk sahabat Abu Ikhwan,blog masih ada Malware.Banyak kali saya cuba singgah nak baca entri sahabat yang banyak kongsikan ilmu,tapi masih x boleh.Harap sangat sahabat AI dapat remove link tu,ye ^^


Ok semua hai hai!!!Infiniti salah satu koleksi wajib beli setiap bulan.Kak Lea pembaca tegar Infiniti,kurang minat Mastika :(

Cover Infiniti selalu menarik perhatian hingga tak sedar terkeluar duit dari purse.Edisi ke-48 ni banyak betul artikel yang best.

BURGER BERWARNA HITAM???

Ini dah betul2 burger terbakar...mengalahkan warna burger bakar Abang Burn!!!Tak terliur langsung nak makan yearkkkkk...
Owh orang Johor pun menggunakan dakwat sotong untuk menu sotong masak hitam tu.

TASIK GARAM WARNA-WARNI???
Subhanallah...selalunya tengok hamparan warna-warni bunga-bungaan je
Kandungan garam & kewujudan mikroorganisma iaitu hidupan seperti alga & lumut yang pelbagai warna,serta bantuan dari pancaran matahari,menyebabkan tasik ini bertukar warna.Dan kenapa para pekerja lelaki yang terlibat dalam industri pengekstrakan garam,perlu memakai kondom???

IKAN MINUM SUSU???
Fuyooooo...kalau setakat monyet ke,cimpanzi ke,kucing ke minum guna botol susu,tu dah biasa dengar.Ikannnnnn???
Ada rakyat tempatan yang pernah ke sebuah kuil di Pergunungan Kuda Emas,China turut terpegun!

UDARA SEGAR DALAM TIN???
Alam sekitar di China semakin kotor lalu timbullah idea ni.
Hanya buka & hidu untuk mendapatkan udara segar.Rasanya kalau dipasarkan di Malaysia,laku tak???

OBSESI BELA PATUNG HANTU....ngrrrrr takutttt!!

Ingat lagi Chunky?Serius Kak Lea memang takut.Sekali je pernah tengok movie Chunky,itu pun di sebalik celahan jari-jemari yang menggeletar ketakutan.
Tabik spring pada perempuan tu.Koleksi dia menimbun dan turut berkongsi minat dengan 2 orang anaknya.

KETIAK WANGI SYARAT JADI PILOT???
Hahahahahahaha...tak pernah dengar ada calon yang gagal 'interview' sebab ketiak bau masyammmm.
Tu dia..kalau Kak Lea penemuduga tu,baldi sentiasa di sisi bluwekkkkkkk


Best tak best tak?Hah apalagi moh serbu kedai berdekatan.Tak rugi beli banyak ilmu korang dapat hanya dengan RM 3.80.Dan mungkin korang boleh ulas untuk jadikan entri di blog.Hah,kan Kak Lea dah bagi idea..suka tak suka tak???



[Kredit semuanya untuk Infiniti Mei 2013 Edisi 48]



12 comments

28/4/13 17:33

Wah murahnya. Mastika lagi mahal kot. Utk Sabah/Sarawak, RM5++ harganya. Terbaik tol infiniti ni.. Kat Sarawak ade x?

28/4/13 17:44

@Nabeel Fikree hye nabeel.not sure pulak area sarawak..kalau mastika dh smpi sana dh tentu infiniti pun ada,kan.sbb ni co. yg sama :)

tapi rata2 komen pembaca kt fb infiniti dr semenanjung

28/4/13 17:49

wah betul2,infiniti mmg best.Kalau baca je mmg ada ilmu yg menarik hingga buat siti tertarik :)

28/4/13 18:24

wah..syok bacanya sis
yg ikan tu..melampau nye! ngade tul nk minum susu

dulu ske tengok cite chucky doll ni..sampai nk kasi nama kucing nama tu..mukapun hampir kurang sama..haha

tetibe dpt roti burger hangus hitam legam..pe kes..sure gigi pun itam bila ngunyahnya..haha

28/4/13 20:15

salam kak lea..
hahaha!!!
sangat lawak..
ade ke patut nak jadi pilot kene ketiak wangi dulu..adoi..(gelak guling2~~)

lagi satu.. yang pi juai udara segar dalam tin.. adeh.. saya rasa tin tu lagi mahai dari udagha tu sendighi..kan2.. adeh.. manusia2,..
pssttt.. nak jadi kawan fesbuk saya x? wink2..

28/4/13 21:18

@siti
hye siti ye betul tu,byk info menarik.infiniti ni cpt btl keluar edisi baru,kdg2 kak lea saja perap dulu yg bln lps sbb syg nk baca cpt2 he3...

28/4/13 21:20

@Yumida Huda hye sis :-)

ikan tu gunakan botol susu utk makanan yg dicampurkan dgn air...nmpk cute je.

hah?owh tidakkk jgn diberi nama chunky..wah brutal ke muka kucing tu he3...tapi kucing pink sis yumida mmg terbaik!

yelah kan hitam ler gigi he3 :)

28/4/13 21:21

@Gee GTG slm geee hohoho....tulah ms bc artikel tu dh bantai gelak je.

owh ye betul tu tin lg mahal dr udara n udara blh ke kita tgkp n sumbat dlm tin?misteri...

hah fesbukkk?owh kak lea x aktif kt situ yunk...kt blog je aktif ^*

28/4/13 22:44

promote jgn x promote

28/4/13 23:22

@the malay male hehehe tp ni promote tak berbayar..suka share buku yg best dgn kwn2 :)

29/4/13 12:46

majalah nie nampak menarik pada remy...satu hari nanti nak try baca lah.....

29/4/13 12:52

@Remy hazza best tau remy..kt area kita ni...cpt je sold out.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...