20

Jom Pekena Bakso & Ayam Penyet Di Nilai

12:30 |

Ya ibu2 bapak2 semua yang baca ini belog....
Ayuh pekena bakso yukkk...
Singgah ke Nilai dong...ngak jauh tue....


Hello semua!Hah selalu makan kat Restoran Ayam Penyet kat area 9 Avenue,Giant.Apa kata korang cuba pulak makan tengahari atau malam di sini.Ni restoran jiran lama parents Kak Lea.Dulu berniaga di rumah je,masak2 dan buat bahan semua di rumah.Bila dah ramai kenal,Wak Man mula berniaga menggunakan van ke kilang2 di area Nilai.Setiap kali mama malas nak masak,laju je kaki melangkah order bakso.


Selalu Kak Lea 'lunch' kat sini bersama x-officemate.Tapi sejak semua dah bertukar kerja,dah tak dapatlah makan bersama huhu.Kak Lea datang sini malam tadi bersama family,dah lama tak makan bakso.Kami datang pun lepas maghrib masih tak ramai lagi orang.Kedai ni bukan setakat pelanggannya warga Indonesia,student dari universiti berdekatan,tapi orang kita pun ramai,polis,staff2 KLIA pun ada.Dan selalu jugak itu bapak2 pilot Air Asia & cewek2 stewardess makan di sini.


  Ini si kembar lelaki yang order,nak sangat makan nasi putih bersama Ayam Penyet

  Hubby sukakan Lele Penyet

  Kak Lea cuma nak hirup kuah bakso je,so ambil bakso kosong.Best sebab ada sekali daging kisar yummy.

  Si kembar perempuan nak Bihun Bakso

Letak sos & cili padi tu berasap telinga...sedapppppp

Waduh sudah menunya Indonesia,kicap ABC wajib di atas setiap meja.Letak sikit dalam bakso fuhhhh...

Adeihhh  adakah Kak Lea yang rendah sangat atau board tu yang tinggi benor?Tak dapat nak 'snap' cantik2 huhu


Iya dong....itu pentol maksudnya bebola.Tak pernah beli sebab selalu tapau untuk makan masa tu jugak.Boleh beli bebola ni kot nak jadikan bahan untuk sup,nak goreng campak2 dalam sayur ke,mee goreng ke,nasi goreng ke...

Kedai makan ni bertentangan dengan Dataran Nilai,berhampiran hostel pelajar Perempuan USIM,Nilai.Dekat2 deretan kedai makan melayu kita & kedai2 runcit.Oklah sekian dulu selamat berehat di hari Ahad daaa....







20 comments

14/4/13 12:34

teringin nk mkn bakso..tp kat sini bakso xsedap..huhu!

14/4/13 13:16

@luqman zakaria hye luqman wah pandai mkn bakso ye..tulah kena pandai cr kedai..pnh gak termakan yg x sdp huhu..

14/4/13 13:21

sis teringin nak mkn ayam penyet,dah lama tak makan kot.sedapnyer

14/4/13 15:39

Bakso ni rasa dia macam ala-ala bihun sup ke? lol

14/4/13 15:44

Akaaaaak , amal duduk apartment sutera indah ni jee haa :) selalu mkn kt sahabat je tak penah try kedai bakso ni lagi hee.

ohh ust dr wan fatah ke ? klu ust tu , dia mmg aja amal sem ni :)

14/4/13 18:19

salam.. kaklea..
sedapnya makan..
hari ini saya makan nasi air jer..
food poisoning..
berat turun sampai dua kilo dalam sehari..
arghh..(kesian x..sob2..nak tisu..)
p/s: saya minat bkso jugak..(nak komen pon x bermaya..aish..)

ayam penyet tu momoy kurang sket
tapi kalau bakso tu mmg layan.tambah kalau bebola dia besar2

14/4/13 21:04

@nik ros hye sis hoho sori lmbt reply ngee ^^

mmg sdp bakso nk lagi kalau mkn ms tgh demam selsema confirm trs sembuh he3....

14/4/13 21:05

@Condoriano hye sis ah' ah lebh krg je mcm mkn mee n bihun sup tu cuma ltk bebola daging ^^ cubalah nnt mkn bakso :)

14/4/13 21:08

@amal hye sis hah dh dkt giler lah tu jln kaki je.tp jgn tkejut kalau nmpk ramai indon sbb dh mmg owner pun indon.sllu ramai org kite lepak mkn situ..


he3...betullah tu akk sllu pggl ustz fatah,dia jrn lama akk ms duk desa vista,fmly akk pun duk vista mmg sllu jmp ustz kt msjd vista.ustz baik sgt.akk br2 ni ada gak apply online usim utkjwtn pto,ustz kata try je :)

14/4/13 21:09

@Gee GTG wsalam alahai kesiannya adik comel akk ni.pttlah menyepi je.sllu dia plg laju komen he3...


take a rest okie...jgn mkn yg spicy n oily,redha jelah tekak tu telan bubur air,tabur ikn bilis grg pun sedap yummy.wah brt trn biar betul?mkn ubt ye akk nk tgk adik akk ni sht smla :)

14/4/13 21:10

@.::: Princess MOMOY :::. hye sis momoy rindunya!!!

mmg btl bebola kalau byk lagi best,x yh lawan ngn nasi pun dah kenyang

15/4/13 00:37

Ohh yeke , diaa lecturer amal :)

Good luck kak , klu dapat nt bgtauu :)

aaah tu y takut nk pegi sb ramai orang indon kt kedai tuu heee

15/4/13 05:13

@||aLeaSaRa|| wee~~ terima kasih kak lea..^^

15/4/13 11:38

@Gee GTG wink wink :)

15/4/13 12:37

sedapnya nampak bakso tu... yum yum...

15/4/13 14:11

@amal hahaha okie study smart tau...in shaa allah kot ada rzki amin..

15/4/13 14:12

@Nora Karim ngeee bakso skrg ni dh byk jual.kat shpg mall foodcourt pun ada ^^

18/4/13 23:14

rasanya remy pernah pi mkn kat sini...bbn kan....

19/4/13 00:28

@Remy hazza ye betul tu...he3...remy ni dh layak jadi duta jjcm area nilai ^^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...