10

Komik Ragam Pengguna~Apa Hak Anda?

19:46 |

Salam semua dan haiiiiiii!Bertemu lagi.Jom nak sembang sikit,baru belek buku ni,tak sabar nak kongsikan dengan korang.Apa hak korang sebagai pengguna?Pelbagai situasi yang pernah kita semua hadapi,antaranya;

Dulu2 manalah 'famous' handphone.Masa belajar jauh dari keluarga,nak bertanya khabar kenalah beratur guna 'telefon kuat makan syiling' ni,hah.Pernah angin satu badan sebab masa tu saya kelam-kabut nak guna,ada pengguna yang ingat telefon tu makwenya...jiwa raganya...nak je ku humban manusia spesis ni!

Jangan asyik menyalahkan pekerja khidmat pelanggan di sektor awam,swasta pun kadang2 sama.Selagi bergelar manusia,tidak lari daripada kesilapan.Tetapi tolonglah bagi siapa yang bekerja sebagai 'frontliner',jaga imej dan etika kerja,ye.

Ayoyo tiap2 tahun memang ada kes dapur terbakar akibat kebocoran gas.Baru2 ni pun keluar di suratkhabar melibatkan kes yang sama.Betapa pentingnya untuk sentiasa memeriksa kepala gas,paip getah saluran gas,jangan letakkan sebarang objek di atas tong gas,sebelum memasak pastikan tingkap atau pintu dibuka.

 Sendiri mau ingatlah,kan.Masih ramai tak serik.....

Tu dia...masa inilah kaum Hawaku ligat masuk kedai keluar kedai untuk bandingkan harga barangan yang hendak dibeli.Dah tak peduli kaki melecet.Ada masa tu bolehlah 'window shopping' dan cuba ingat harga barangan pilihan korang tu,sebelum dan selepas 'sales'.

 Alahai buah tempatan juga banyak vitamin,masa inilah kena sokong produk tempatan,ye tak?

Baru2 ni juga gempar kes buli melibatkan penuntut di IPTA.Saya memang tak faham kenapa masih wujud buli?Nak tunjuk betapa hebatnya mereka sebagai senior ke,alahai...

Saya sendiri takut melihat pelanggan yang sibuk berkerumun membeli produk jenama mahal,di pasar malam?!Elok-elok muka tu bersih,licin nanti jadi bak udang BBQ..hah tak dapek eden nak tolong!

Selalu saya keliru di Food Court di shopping mall.Kadang2 nampak logo halal,tapi pekerjanya warga asing yang tak nampak macam beragama Islam.Paling saya takut kalau 'order' nasi ayam huhu...saya sanggup tahan lapar dan mencari kedai makan/fast food yang dah memang diberi logo halal terbaru oleh JAKIM.


Rasanya korang pun pernah alami situasi di atas.Banyak lagi komik yang nak saya kongsikan,tapi cukuplah ni je.Jadi apakah patut korang buat sebagai PENGGUNA?

(1)
 (2)
 (3)
 (4)
 (5)
 (6)
 (7)
 (8)
(9)


Kredit Info & Foto :

  • KPDN


10 comments

2/4/13 21:59

hak memilih hak kita :)

@shuhaida saad hye sis..yup betul tu ^^

2/4/13 22:51

semuanya terletak ditangan kita...... pilih yg terbaik......

@Remy hazza ye remy..sbg pengguna kita kenalah bijak...bukan dipijak ^^

2/4/13 23:33

salam sis..

paling saya ingat pasal public phone..
teringat masa asrama dulu..
berjanggut nak tunggu giliran guna..sebab diorang main cop2..
pastu tipon balak pulak tu..arghh!!!
tensen mak cik..

@Gee GTG slm yuhuuu Gee ^^

yelah member akak pun ramai bengang kalau citer bab2 telefon awam ni.mmg sengal sapa yg guna utk tujuan bergayut dgn bf/gf.ingat2 lah skt org belakang letih beratur huhu...

3/4/13 01:49

byk pengajaran dari komik ni kan. seronok pulak bila sis baca..hehe

@nik ros hye sis tulah kdg2 komik pun best :)

5/6/13 01:42

huhuhu~ skit hati je tgk org bergayut kat public fon *lam komik itu* ^_^

AL main ambik je barang nak, sbb malas nak window shopping... ahhaha xD

5/6/13 03:15

@AiSyA LiEzA wah dah sampai ke sini AL komen tq dear..yelah tak suka jugak orang bergayut..belilah hp.memang lagi bagus terus ambil barang seperti yang dirancang..lama2 kat shopping mall duit cepat habis ngeee...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...