4

Pengumuman.....erk...van misteri?

19:10 |


Bunyi berdegar-degar dari jauh seakan-akan van Klinik Kesihatan datang menghampiri.Anak2 yang sedang leka menikmati hidangan petang kelam-kabut....

"Mama cepat2 tutup semua makanan.Mama nak buka ke 'fan' nanti berkabus teruk rumah kita?Mama.....jom keluar!"

Itulah ragam anak2 tadi.Tapi kami semakin pelik sebab pengumuman ni lain macam.Tak dengar pulak 'favourite words' sewaktu nak fogging....

"Tuan2 & Puan2...kami dari Kementerian Kesihatan sebentar lagi akan melakukan fogging di kawasan perumahan anda.Anda dinasihati untuk menutup semua makanan  & peralatan memasak.Bla...bla....bla..."

Saya pun jenguk di tingkap....kebetulan 'van misteri' itu lalu.Patutlah pelik rupa-rupanya.......

 
"Kami dari Parti .... bla..bla..bla...Anda dijemput untuk hadir beramai-ramai ke tapak pasar malam di ......."

Yarghhh itu dia...mai da PILIHANRAYA!Van itu habis diselimuti bendera parti.Semua yang ada di parking kereta tersenyum-senyum sebab bahang pilihanraya dah terasa.Kawasan saya memang 'panas' dengan kedua-dua parti 'itu'.Lepas ni pening lalatlah saya baca suratkhabar & tengok berita di tv.'Reading List' kat dashboard pun sekarang ni entri dah 'warna-warni' lalalalala......


Saya seperti rakyat Malaysia yang lain,cuma sentiasa inginkan negara kita aman,damai & harmoni di antara pelbagai kaum,bebas mencari rezeki,anak2 bebas mengecapi pendidikan tanpa had.Bagi saya semua parti politik itu bagus cuma 'orang2' di dalamnya je huhu.Ambillah iktibar dengan apa terjadi di Lahad Datu.....jom sama2 jalankan hak anda sebagai pengundi!






4 comments

3/4/13 19:48

wow..!!!
undi adalah rahsia..kiki..

memang dah lama dah terasa bahang pilihan raya nye..
lepas pru ni senyapla..masing2..kan~~~^^

@Gee GTG tgklah bln ni blogger2 menjalankan tgjwb msg2 sbg ahli politik terjun ngeee ^*

3/4/13 22:20

tak sabar nak ngundi....... boleh blk kampung lagi.....

@Remy hazza hahaha tu dia semangat dah ngee ^*

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...