13

0505 ~ Yeahhh Saya Dah Mengundi.Korang???

11:40 |


Hai..hai...hai
Berlintas langsung dari Taman Semarak,Nilai,Negeri Sembilan
Duduk Salak Tinggi,tapi MyKad alamat rumah abah di Nilai
Jauhlah sikit mengundi


 Kak Lea dari Salak Tinggi,sampai sini pukul 8.15 pagi
Tengok2 dah ramai orang
Nasib baik dapat parking area kedai2

Tadi Kak Lea tanya Petugas SPR
Kalau dah 'check online',nak kena jugak ke pergi barung SPR
Dia kata kena jugak...
Sapa yang dah 'print out' just bawak je slip tu
Tapi masih ramai beratur sebab takut kena buat kerja dua tiga kali

Nasib baik masih awal pagi,vitamin D baguslah
Kalau datang lewat dapat jugak Vitamin...
Vitamin G = Gelap ^*

Sorang petugas SPR akan check online melalui mykad korang
Kakak sorang lagi tu tukang potong nama dalam buku tu

Kak Lea dapat saluran 5
Saluran 5 & 7 punyalah panjang......
Semua kaum ada...meriah!
Brother Cina ni kelakar gila!Asyik buat lawak je.
Dia jadi ketua 'terjun'...tunjuk 'direction' kepada orang yang baru datang nak beratur
Yelah nanti takut diorang potong barisan kita pulak,kan
Kitorang asyik gelak je sampai terlupa pegangan politik masing2 berbeza 

 Tengoklah saluran 5 sampai terpaksa naik ke tingkat atas
Masa ni macam2 ringtone ada termasuklah gwiyomi

Bayangkanlah berbaris untuk 3 saluran adeihhhh
Nasib baik pintu saluran no.5 dekat je
Pintu saluran no.7 nun jauh di belakang
Saluran2 lain di bawah

 Gigih beratur adalah lebih kurang sejam
Oklah proses berjalan lancar dengan adanya polis & staf SPR di tingkat atas

Taraaaaaa........Biru kuku,ku





Bermula 6 petang ni,ramailah kawan blogger jadi burung hantu.Dashboard dah tentulah jammed hahaha.Oklah semua.Selamat mengundi.


13 comments

5/5/13 12:20

salam kak lea..yea..
tahniah kerana menjadi citizen yang bertanggungjawab..weee!!^^

5/5/13 13:08

da mengundi jgk pg td, n da claim prjalanan juge

5/5/13 13:22

tahniah dah mengundi.. :))

5/5/13 13:34

@Gee GTG salam geee hehehehe berdebar2 tadi nsb baik semua ok je :-)

5/5/13 13:34

@akashah wah tahniah..tahniah..claim jgn tak claim ngeee :))

5/5/13 13:35

@g0m0k9enDek tulah sykr sgt2 he3 :>)

5/5/13 14:41

akak lama gak beratur td..meleleh leleh berpeluh hehe..

5/5/13 15:29

@whitecappuccino owh ye ke hahahaha adeih...tu sbb saya keluar awal mls nk beratur panas2 masa kt barung spr tu.kalau beratur nak undi tu xpa dlm bgnn sklh dah...

5/5/13 16:37

selamat mengundi sis
meriahnye
cantik la skolah tu...

5/5/13 20:33

seronok g mengundi...saye kena tunggu lagi lima tahunn..uhuk uhuk !

5/5/13 21:25

@Yumida Huda slmt mengundi juga he3... :)

5/5/13 21:27

@Izzah Azizah owh he3 muda remaja lagi,lah ni.5 thn kejap je tu ngeee :))

9/5/13 22:34

akak ngundi kat nilai ye.... pelbagai kaum lah kalau kat situ.....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...