20

Cuaca Panas ~ Pekena Cendol Bakar Kuala Selangor @ Dengkil

13:30 |


Pulang dari Alamanda
singgah sini pekena Cendol Bakar yang memang femes,tu!
Drive-Thru ada
Nak lepak sini pun boleh

  Cuaca panas
Memang syok woooo ber 'cendol'

  Betul2 berdekatan simpang 4 traffic light Dengkil
Kalau korang free
moh ler mai sini
Owh..branch di Kuala Selangor 'Pilihan JJCM TV3' rupanya

  Jom beratur!

Cuaca panas
Memang kelam-kelibutlah depa buat kerja
Memang penuh kereta parking kat luar,tu

 Inilah pelbagai pilihan yang ada
Baru tadi makan tengahari
Semua tak lalu nak ambil yang ada pulut
So pilih Cendol Durian jer
Rumah Kak Lea dekat je esok2 boleh singgah lagi ^^

 Jagung ada

 Selasih pun ada

 Yargh itu dia lemak manis si durian
Alah yang kat sudu tu
Dah bercampur dengan kuah cendol

 Nata de coco dilupa jangan

 Gigih habiskan
Opsss...tak suka kacang merahlah
Lupa pesan kat brother tu ngeeee...
Kedai makan kat sini pun ada sediakan pelbagai hidangan bergoreng
Best singgah sini macam2 ada

Bagi korang yang kebetulan ada berdekatan Dengkil
Jangan lupa sejukkan tekak di sini
Harga murah  & yang penting sedappppp!
Oklah......daaa......







20 comments

25/5/13 13:39

Perghhhh! Dah lama tak makan cendol. Kat tempat bambil ni, ada satu tempat je yang cendol dia sedap. Tapi cina yg buat. Huhu

25/5/13 14:01

dok tgh tahan tekak ni kak lea, teringin plak nak semangkuk cendol tuk buka poser nanti haha (^_^)

25/5/13 14:20

ni klo bulan puasa tengok ni..sure nangis sampai hingus meleleh2
lama la x mkn cendol
my peberet tu
everytime bulan puasa mesti nak cendol jd pembuka puasa
pos kat sini jgk

25/5/13 17:41

Salam.

Tang mana plak ni kak.. saya selalu je ke dengkil, tak pasan plak..

25/5/13 17:59

murahnya la..huhu.. nanti ada masa nak pi terjah..hehe

25/5/13 18:17

Aku pernah try cendol bakar ni.Tapi bukan dekat cawangan ni lah.Yang takleh blah dekat kedai tu siap ada take away kott *kening-kening

26/5/13 00:20

@Nabeel Fikree hye bambil,lah ye ker?xda melayu yg jual?meh ler trn sini..atau pergi kt kuala sgor...cendol bakar sempoi tau :d

26/5/13 00:21

@Kenit Cinonet hye sis alhamdulillah mana tau doa org berpuasa,esok lusa dpt makan cendol he3 :)

26/5/13 00:23

@Yumida Huda hye sis...yelah kan masa puasa mmg ramai teringin cendol..owh ok2 roger..pos semua perisa cendol tu ok tak,he3 :)

26/5/13 00:25

@Tinta Lana hye lana owh ye ke?alah dkt traffic light simpang 4 tu.yg menghala ke putrajaya-dengkil-salak tinggi tu...mesti jumpa.sllu teksi berderet2 kat area kedai makan tepi jalan tu :)

26/5/13 00:26

@Nana Lienahye nana...ye dahlah murah...banyak jugaklah..sedap..tu yg puas hati.cuba tau :)

26/5/13 00:28

@Canis Lupus owh ye ke..ada byk cwgn,kan?yelah selain drive thru..ada yg nk take away je..tapi best jgak drive thru..order..tgu tepi situ..then staff tu htr cendol kat kita..

26/5/13 18:02

salam kak lea..
eh!! x suka kacng merah.. yes !! boleh pau kacang merah die..^^

26/5/13 20:58

@Gee GTG wsalam gee...ak ah mmg tak reti mkn kcg merah ntah ler rasa pelik ngeee..owh bukan setakat pau..dgn doriyaki pun kak lea 'skynet' kan ngeee :-)

26/5/13 22:27

cendol.. yuhuuu, feberet saya dan my abah =) Nampak sgt menarik perhatian

26/5/13 22:43

@baby comel wah ye ke.bolehlah try ada byk cawangan tau :)

27/5/13 00:12

wowww..myfav ni, dh lma xmkan sbb bpntang..xpelah dmi kebaikn dri sndri =) terliur la plak..

27/5/13 00:50

@S.K.A owh knpa berpantang pulak?ada kawan ckp dia accident dan kaki pasang besi,so mmg pantang makan2 ni.

28/5/13 00:25

dah ada kat dengkil ye kak lea...... nie yg tak sabar nak pi nie......

28/5/13 16:05

@Remy hazza ye remy dah lama jugak bukak...tunggu si kembar tu hbs pantang berkhatan..nanti nak pekena cemdol durian pulut pulak he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...