22

DOBI-DIY di Putra Nilai

10:30 |

Bila tahap kerajinan melanda
Comforter nak cuci,langsir nak cuci
Maka terjah je ke DOBI-DIY yang berdekatan
Sambil tu angkut sekali pakaian yang belum basuh ^^


Terletak di Putra,Bandar Baru Nilai
Bersebelahan Hailam Kopitiam
Di antara salah satu cawangan yang mendapat perhatian
Staf KLIA,pelajar asrama dari Universiti,staf kilang berdekatan

Hanya sediakan syiling 50 sen/20 sen
Hailam Kopitiam juga menyediakan tukaran syiling
Tapi lebih baik tukar awal2 sebelum datang sini
Jangan lupa bawa sabun cuci & pelembut sendiri
Nak pinjam dari kopitiam sebelah?
Pencuci pinggan diorang adalah 

Pilih je nak jenis Front /Top Load
Kalau banyak 'better' gunakan Front Load
Jangan disumbat banyak gila pulak
Nanti mesin tak berputar,baju korang ntah apa jadi
mesin pun rosak ish ish ish....



Kalau nak cuci yang tebal2
Jangan risau jangan gundah-gelana
'Dryer' bersedia berkhidmat untuk korang
Seluar jeans pun boleh sumbat
Sambil tu korang lepaklah kat kopitiam sebelah
Ada free wi-fi
Boleh juga lepak makan kat kedai/fast food berdekatan



 Hah macam2 pesanan ada
Ikut je arahan yang diberikan
Sementara korang pergi ke sana ke sini
Jangan tinggalkan bakul & sabun pencuci kat sana pulak
Nanti menganggu pelanggan lain 



Dah siap cuci,sementara tunggu dikeringkan pulak
Perut pun dah kenyang
Lepak dulu dalam kereta 
Sambil baca suratkhabar
Pekena Revive perisa Apple terbaru....best!!!



22 comments

8/5/13 11:50

senangnya ada laundrymat dekat..tak try lagi revive perisa baru ni..best ek?

8/5/13 12:17

Hamboi kak..g dobi jer.. Best suri rumah sekarang nie. Hehehehe

8/5/13 12:29

Salam kenal. Hidup makin mudah, semuanya di hujung jarikan...take care

8/5/13 12:35

chuu jarang pegi dobi kehkeh :P

8/5/13 12:54

@whitecappuccino hye sis...tulah nsb baik ada sbb nk mencuci yg tebal2 ni jenuh guna msn bsh kt rumah tu ngeee :)

8/5/13 12:55

@Izzah Azizah hye izzah..he3...time terdesak je sbb msn bsh kt rumah dh start meragam huhu..

8/5/13 12:55

@whitecappuccino eh lupalah...revive terbaru ni sedap...td pergi kedai tp ada btl kecil je yg bsr blm smpi :)

8/5/13 12:56

@Mak Wardah slm kenal juga..ye betul tu.kalau nk bsh berat2 baru gi dobi :-)

8/5/13 12:58

@Chuu Muqhlis huishhh chuu ye ke he3...tu pun husbd offer cuci yg berat2 kt dobi,kesian kat bini,ni hah ngeee :))

8/5/13 13:50

oh tak tahu ada yang DIY ni.selalu gi area kuaters klia tu je kalau nak cuci toto/comforter ;)

8/5/13 14:04

Kakak ter'blur' sekejap ingatkan Lea cuci guna Revive hihi...

Kaya tuan punya mesin dobi ni. Untung sebab lokasi dia letak sangat strategik..

8/5/13 14:50

@Irfa ye irfa dh lama bukak kt situ.Irfa pun dh dkt je area tu,kan ngeee :)

8/5/13 14:51

@Kakzakie hah?hehehhehee komen akak ni buat saya gelak,tau.tapi best jugak,bau epal je semua baju tu :))

mcm menarik ni cuci pakai revive.... :))

8/5/13 20:28

@Hatimi Tahirruddin hahaahahha adeih bukanlah.tak pasal2 nnt kak lea kena saman dgn revive ngeeee :))

9/5/13 17:30

salam kak lea..
wah.. untunglah dia.. anto baju ke dobi..
eeehhmmm..
ni ade baju sebakul..
aaa.. kak lea yang comel..
lagi baik hati..
boleh ke bersih kan?
yeay!!!
larikkk!!!^^

9/5/13 21:31

@Gee GTG slm gee ahhahaha awat sebakul je,angkut sekali cadar,selimut tu meh kak lea htr dobi.lagi byk lagi murah ngee :-d

9/5/13 21:35

alea duk nilai ke..?

9/5/13 22:15

@nida zin eh tak he3...lea duk kota warisan,fmly je kat area BBN he3...sis nida pulak?

9/5/13 22:17

menarik nie kak...ada satu lagi kat area kedai depan desa palma inti kolej.......

9/5/13 22:44

@Remy hazza betul tu remy,area sana..lagilah banyak sbb student U kan he3...

10/5/13 01:06

@||aLeaSaRa|| duk k.pilah... hehehee

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...