30

Dunia Blogger ~ Blog pun kena DIET?

10:26 |

Pernah tak rasa menyampah 
apabila blog korang sendiri,lambat loading?
Selalu tak komplen blog sendiri?
Pernah terfikir kenapa kawan malas nak komen/skodeng?




Kadang 2 memang tak perasan jika 'layout' blog semakin panjang ke bawah
Segala widget canggih-manggih nak disumbatkan
Memanglah tu tandanya 'lemak' dah banyak terkumpul 


 Eksperimen

Test berat ~ 9 Mei 2013

a)

Montel betul!!!
Huish kena diet,ni!
 Buang satu menu bar di bawah header & remove sedikit 'bloglist'

b)

Tarraaa..kurus sikit
Tapi hurm...masih ada lemak lagilah
Fenin.....fenin...



Test berat ~ 11 Mei 2013



Sebelum ni bloglist letak berderet di sidebar
Sekarang nak bagi kemas
Buat style 'tabber widget' lah pulak
OK tak?



 Yehaaaaa......
Bila amalkan widget yang 'seimbang'
Blog pun kembali comel
Lihat blogku ramping,kan
Tapi masih ada lemak tersembunyi
Harap tak menganggulah korang yang singgah sini


Terima kasih daun keladi
Blog berat jangan X dulu
Beritahu kawan supaya diperbaiki
Dunia blogger saling bantu-membantu
Tak gitu???










30 comments

11/5/13 10:45

blog yumida pn berat gak
widget biasa je
xde lak letak lagu bagai..
cmne sis buat kasi blog tu ringan?

11/5/13 10:56

ehehe.. betul tu tegur menegur amalan mulia..

11/5/13 11:03

salam kak lea.. comelnye lah.. doodle akk..
blog pon kena jage badan jugak yer.. adei..hahah..
tapi blog akk memang comel pon.. saya x pandai nak touch up2..
kalau x.. jadi ape pon x tahu..hihihi^^

Betul3. Blog berat memang sakit hati. Tapi kadang2 berat sebab internet connection mcm apa ntah.

btw, thanks selalu komen.
I put your blog in my bloglist.
Lepas ni senang nk jenguk :)

11/5/13 11:39

@Yumida Huda hye sis..owh ye ke.so far pergi blog sis ok je..laju je dpt saya komen ngee :)

owh kena cuba mcm2 tutorial utk rgnkan blog..saya pun cuba krgkan ltk iklan byk.ni pun dh terasa berat huhu...

11/5/13 11:39

@Nana Liena hye sis Nana betul kan..barulah happy blogging :))

11/5/13 11:40

izan dah lama tak timbang berat blog. entah kurus ke gemuk ye?

11/5/13 11:41

@Gee GTG salam gee..owh jenuh nak lukis jongkang-jongket tu...ni yg terasa nk pergi playground hehehe..

owh kalau ada apa2 gee blh je google tutorial diorg byk beri info.kak lea pun blog simple bebenor nk juga meriah,tapi takut berat pulak adeihh :-)

11/5/13 11:41

Wahh, a'ahlah, blog akak lea dah ringan lah. wahhh!

11/5/13 11:43

@Norhaizam Mustaffahye sis...owh suka support entri kwn2 kalau tgh free :)

yup kalau line slow mmg nak buka blog sdri pun hampeh ngeee..


owh tqvm dear..kak lea pun ltk blog sis ye kat skodeng tu :-)

11/5/13 11:52

Kakak tak ada widget banyak sebab takut beratlah alea..

11/5/13 13:46

@Izan Ishak hye sis izan..lama x sggh sini he3...wah bolehlah timbang berat blog hari ni :)

11/5/13 13:46

@Minda Menarikhye sis ngeee...tu pun still brt lagi huhu..

11/5/13 13:47

@Kakzakie hye sis tulah samalah kite.kdg2 rasa bosan gak blog xda widget byk.tapi kalau ltk tkt berat huhu...

11/5/13 15:40

blog ni kemas je..laju loading..kdang2 yg bt lmbat loading 2 mgkin line intrnet jgk kot..hu3, sy suke tgok blog yg kemas dan smart

11/5/13 18:16

@S.K.A owh trm kasih ye..blog ni simple bebenor he3..yelah kdg2 line internet pun mainkan peranan chewahh...saya pulak kalau blogwalking mmg byk buka blog tapi sllu bajet 5 tab dlm satu masa :)

11/5/13 18:40

heee.. blog pn kena slim baru ada y minat :) hehhehe.. xD senang je loading blog nih... :) aah.. betul2.. jgn X kalau lmbt.. kena kasitau blogger tu.. sharing is caring :)

11/5/13 20:35

@AiSyA LiEzA hye sis owh tqvm,tapi itulah brt blog ni kdg2 berubah kalau kak lea tempek byk foto kt satu2 entri :-)

yezza shairng is caring...kdg2 taun blog pun tak perasan kan blog berat.kak lea dulu pun mcm tu :)

12/5/13 11:05

slamat bersenam wahai blog~ ^^ blog kita pun jrg dah senam.. tuannya bz, blog pun bz.. kih3.

12/5/13 13:00

@BiskOt owh bz bebenor tu..xpa blog sis pun dah sempoi..suka baca entri dan tgk artwork so awesome :)

12/5/13 23:46

Setakat ni tak pernah pula jumpa blog yg berat sgt, kalau ada pun mungkin waktu yg sama saya tgh download movie atau buffering anime x)

13/5/13 01:09

kadang2 tu kita letak widget kecik je tp sbenarnya dh brat.. huhu
sharing is caring :D

13/5/13 01:43

bersama meringankan beban..hehehe

13/5/13 11:51

@Condoriano betul jugak tu.kalau kak lea pulak masa blogwalking dh tentu buka byk blog.lagi byk tab lagi berat ler huuhu..

13/5/13 11:52

@Amanina Mads hye amanina..betul tu.kak lea dulu mmg ltk mcm2 widget kecil2 je,tapi mmg brtkan blog pulak huhu...

13/5/13 11:52

@Azhafizah Md Nor he3...betoi tu :)

13/5/13 12:12

hu3... best nyer...blog akak dah kurus......

13/5/13 15:38

@Remy hazza yabedabedu (h)

ooh blog ni mmg sentiasa ringan je rasanya...dulu, kini dan selamanya...hehe :)

14/5/13 08:49

@Hatimi Tahirruddin hehehe ada2 jer...hurm nak letak widget lain tak brni lagi huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...