26

Google Chrome ~ Masalah Tak Boleh SIGN IN

08:53 |


Salam semua
Pernah tak korang ada masalah dengan Google Chrome?
Terkejutlah dari pagi tadi tak boleh Sign In blog & e-mel




Terpaksa update blog & balas komen guna Mozilla Firefox
Dulu pernah terkena masalah macam ni masa kat office
Tapi tak ingat dah apa yang Kak Lea godek masa tu
Dah settle

Tiba2 terfikir sebab minggu lepas
Kak Lea delete G+
Sebab ntahlah Kak Lea rasa tak best nak komen kat situ
Tu sebab Kak Lea pun tak suka Fb ngeee
Tapi hari tu just delete G+ account
bukannya Google Profile

Akhirnya setelah type macam2 keywords....
Jumpa blog penyelamat


milik 




Follow step by step 
Taraa....
Problem solved
Yabedabedu 



Memang ramai yang kata,lagi best guna Mozilla.
Ntah ler Kak Lea rasa dua2 pun ok janji blog bernyawa ^^











26 comments

20/5/13 09:51

haa, apa maksud delete google plus tu? kurang faham. tak pernah terjadi lg. kalau terjadi pun, cuma clear cache n restart balik browser tu...

20/5/13 10:16

@kopi pasta owh kan ada pilihan bagi sapa yg tak guna G+,tu.tapi byk kontralah kalau tak activate.

hari tu decide tutup G+ sebab tak best blog ni terus jump ke akaun youtube.kan dgn G+...dah link semua tu....

dah clear cache..cookies n sgla bendalah..still tak boleh sign in.skrg dh ok...huhu..

20/5/13 12:02

Itu la..klu rietta piwn rietta blurr...xtaw nk buat apa....rietta mmg guna chrome pown...

Psss....itu la...nk kn acr mecanic dtg rmah....xbrani nk start engine....

20/5/13 14:25

Saya pun tak selesa nak komen guna G+. Bagi saya G+ ni akaun profesional. Lain dari FB.

Tak pernah lagi ada masalah sebelum ni. Sy pun suka guna google chrome je. Mudah. Tapi kalau urusan surat menyurat kementerian online, better guna mozilla or ie. Lagi elok. hehe.

nasib baik dah ok dah skg ni kan.. alhamdullilah

20/5/13 17:33

salam kak lea..
hah!!
tu lah suka sangat godek2..
hehe..
saya suka guna dua2 jugak..
tapi lately.. mozilla selalu hang..decide guna chrome..ngee~~

yui selalu guna mozila..huhu

20/5/13 18:06

salam shbt..semoga sihat di samping keluarga.
buleh x lg buka blog saya? rasanya kalu buka guna google chrome tu yg ada gangguan malware tu. try guna mozilla. ok kut...

20/5/13 18:33

@HeNRieTTa JoSe yelah sis rietta dh biasa guna chrome huhu...


owh hrp kereta sis back to normal...susah kan kalau kereta meragam huhu...

20/5/13 18:34

@依之汉 samalah kita.mmg nmpk smart komen guna G+..adalah lbh krg mcm fb sbb tiap kali kwn update,kita blh komen mcm ala2 Like tu :d

20/5/13 18:35

@Norhaizam Mustaffa hye sis ye betul tu kat ofce pun guna mozilla :)

20/5/13 18:35

@adzairdawati makdara hye mak dara itulah jenuh gak tadi nk settle :)

20/5/13 18:36

@Gee GTG salam gee..eh bukan sbb godek...gara2 nak tutup akaun G+ je buat hal pulak adeih.saja je nak test kak lea tu :-)

20/5/13 18:37

@nuyui a.k.a miss YUI hye sis,owh ofcemate pun suka mozilla :)

20/5/13 18:39

@abuikhwan slm shbt AI...ya Allah lama betul saya ssh nk jengok entri shbt :)

yelah rsnya google ni banyak cekadak sgt.nnt saya blogwalking blog guna mozilla ye..lama tak baca entri di sana :)

20/5/13 21:36

hufoooo tak pernah terjadi plk cm gini.. ishhh pening jgk ..acik memang guna mozila

20/5/13 22:32

xpernah lg ada mslah cmni..sy rsa guna chrome lg laju dr mozilla kot..dah lma xguna mozilla..last guna time on9 kai hp je..

oooh rugi la kak lea off kan g+ tu....mmg la dia akan combine dgn akaun youtube tapi kita boleh pilih utk tidak tukar profile youtube asal kita....
sebagai blogger g+ ni byk gak manfaat...ada kabar angin cakap yg Author Rank nanti akan disandarkan pada tahap aktifnya g+ kita..... 8-)

firefox ni sy rasa lg best utk privacy browsing....kalau chrome pulak lebih kpd customized browsing....bagus jugak chrome...katakan kita ada install apps dan extension kat komputer kat rumah...lepas tu kita bukak komputer lain dan login dgn chrome, semua apps dgn extension kita akan keluar terus....dia save kat cloud setting kita tu...

20/5/13 22:45

@Aku Penghibur hye acik..owh ye ke.hurm hrp kalau sapa yg terkena mcm kes ni,blh refer tip kak lea share ni :)

20/5/13 22:46

@S.K.A itulah ska...dua kali kot kena mcm ni ting tong lah jugak smlm huhhh...

20/5/13 22:53

@Hatimi Tahirruddin hah tu dia timi pakar tutorial ngeee....tqvm timi.

mmg terfikir nk on balik G+ tu..owh ttg youtube mcm tu caranya...ok2 mmg kena refer tips timi berikan ni...tqvm bos ngeee (h)

@||aLeaSaRa|| errr...jgn salah faham kak lea...sy pon tak pakar sgt hal ehwal G+ ni...hihihi [-(

22/5/13 21:02

@Hatimi Tahirruddin hye timi eh betullah..bgs timi share apa yg timi tau..mn tau tip tu membantu kwn yg lain..tqvm tau :)

28/5/13 00:36

so far...remy guna google crome...sebab lebih laju loading

28/5/13 15:56

@Remy hazza ye samalah kita...jarang guna mozilla huhu..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...