36

I Miss You...Full House

23:59 |

Dulu masa tengah femes korea..korea ni
pandang sebelah mata pun tak ingin
Rasa macam habiskan masa jelah menangis 
Tersengih sorang-sorang
Layan movie yang berepisod-episod
Hingga tunggang-langgang waktu tidur
Mata pun dah se 'fesyen' je dengan mata panda

Itu sebabnya masa semua orang
termasuklah family/jiran/officemate
kemaruk Winter Sonata
Boys Over Flowers dan banyaklah lagi
Kak Lea pulak nak ambil hati diorang
hanya layan episod terakhir je
Letihlah non stop melekap depan tv/pc
  
Kak Lea bukan penonton tegar
Hanya layan beberapa kerat je
Cuma lagu dari 2 movie kat bawah ni je
yang sentiasa jadi pilihan ringtone

Setiap Isnin & Selasa
Kak Lea mesti lambat blogwalking
Dek penangan I Miss You di tv9


 Movie ni tak meleret-leret
So memang best layan

Ramai suka kalau diorang ni 'couple'

Comel jer pakai very pinky lipstick


Ni heroin pegang watak masa kecil
Hah...berani tak korang sepit rambut guna sepit baju?


Dah nak habis movie ni sobsob


Satu lagi movie dah tentu Full House



Poster yang paling femes


Suka lakonan diorang
Macam tak ikut sangat skrip...
Masa diorang sedih..kita sedih
Masa diorang gelak...kita gelak


Rambut serabai pun tetap comel



Dulu ramai kata Siti Nurhaliza sekali imbas macam Song Hye Kyo



Owh dalam pada memuji kecantikan + kecomelan diorang
terfikir pulak kebanyakan diorang ni kan 'plastik'
Ibu bapa di sana sanggup berbelanja lebih
menghadiahkan plastic surgery sebagai hadiah harijadi
anak-anak yang masih berusia belasan tahun
Wowww!!!

Tiba-tiba terfikir kecantikan mata sepet wife Jehan Miskin
Comel,kan ^^





36 comments

21/5/13 00:05

salam kak lea..
dulu2 masa saya tak berpikiran matang lagi.. layan habis sampai x de sari kata pon..paham ..haha..
dush2!!
skang bile pikir balik.. kenapalah saya suka sangat tengok drama2 ni.. saya baru je insaf ni.. dalam awal tahun ni..hahaha..
skang dah x update dah drama ape yang best..^^

tapi drama paling saya layan roof top prince lawak dan best.... dengan moon that embrace the sun.. superb nangis..hahahha

tapi skang dah x lagi..saya dah terlepas dari cengkaman dunia korea..yeay!!!

21/5/13 00:16

@Gee GTG salam gee hehehe pengakuan paling jujur tu :d

owh dua movie tu ofcemate kak lea pun layan...kak lea tgk2 mcm tu je.malaslah nk follow,lagi best baca novel,kot cpt habis.movie ni ternanti2 mcm pungguk rindukan bulan chewah.

mmg tabik spring potato ler tgk kwn yg rajin download mcm2 movie :)

21/5/13 02:10

Assalam,

time winter sonata dulu bunda tak sempat nak layan , dengar crita orang jer ckp best..

i miss you ni pun sama gak..mmg ketinggalan lah bunda ni kan..

21/5/13 06:38

ohhh peminat korea rupanya.. hehe
suka tgk full house..best

21/5/13 07:54

satu2nya drama bersiri Korea yang Kenit minat dan tengok banyak kali adalah Full House. Yang tu memang suka jalan citernye. (^_^)

21/5/13 08:18

@BUNDA a.k.a KN wsalam bunda.owh bunda pun tak follow ye winter sonata?i miss you ni saya tgk sebab kwn2 kata best.eh xpa bunda tak sempat tgk..tonton kan ada he3.. :)

21/5/13 08:19

@Amanina Madshye sis minat2 mcm tu jelah,owh samalah kita give me 5 :d

21/5/13 08:20

@Kenit Cinonet hye sis yelah mmg tak jemu2 layan full house.biarlah berlambak movie plg latest dgn hero heroin yg femes2....tapi full house tetap di hati :)

21/5/13 09:37

hehe.. gimme 5 btw lea kena tag http://lynathegojes.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

p/s: semua blogger kena..huhu

21/5/13 10:44

i miss you x tgk lagi . nak tgk tapi xde je mse . saya kalau tgk ceta korea ni tgk hero dgn heroin . hehe ! kalau minat baru tgk . kalau tak minat cnfirm tak tgk walaupun ramai recommend.. ngeh3x !

21/5/13 10:44

@Amanina Mads hahhaha erkkk kena tag adeih..dah sllu baca kt blog kwn2...mmg ramai buat entri segmen ni.ahh terkena jugak adeihh..tqvm dear.kak lea cuba join ye :)

21/5/13 11:27

lama tak tengok citer korea..uih i miss u tu sangat best ke??sbb ada member yg bukan kaki korea pun sangkut ngn citer tuh..full house dulu mmg sakan la..siap burn cd ulang tgk keekekek..rasanya citer tu mmg legen la..best !!

brape kali yui nangis tgk citer i miss you ni..hahahah...

full house mmg best!

21/5/13 11:33

@CIK i l y hye sis.owh mmg samalah kita!mmg hero n heroin pengaruhi mood nak layan movie tu sampai habis.. :))

21/5/13 11:35

@stickynote hye sis...i miss you ni dpt byk anugerah katanya.tu yg kak lea layan n oklah...bukan berkisar cinta semata-mata chewah.lagu2 dlm movie ni best membuai-buai jiwa hahaha..

owh full house mmg tetap pujaan.tgklah byk kali pun mmg tak jemu..

21/5/13 12:58

Akak ! Sye gile Korea sejak sye Tingkatan 2 lagi. Hahaha. First drama saye jadi gler. Full House !!

Seriously, tak pernah tengok semua ni. Tak pernah layan korea. Tak minat. Jangankan korea, Melayu pun tak minat, Hukhuk.

Oh ya, teringat, kawan laki ada cakap, suka tengok awek korea sebab lawa2, tak kesah la plastik pun, janji lawa. see, org laki, cenggitu ler. hee :)

21/5/13 18:22

suke2

21/5/13 18:48

full house n my girl mmg layan habes! sampai sepet mata dek kurang tdo. siap sambung dr pc ke pc...

21/5/13 20:28

@nuyui a.k.a miss YUI Hahahaha ye ke adeihh..kak lea kalau khusyuk tgk mmgboleh leleh jugak ;-(

21/5/13 20:29

@Izzah Azizah hehhehe ye kita semua mmg giler tgk full house...cerita tu so sweet (f)

21/5/13 20:32

@Norhaizam Mustaffa owh ye ke takpe2 tak semestinya semua org minat..kita pun kena minat,ye tak.

hahahaha org lelaki mmg suka menghargai kecantikan ngeee :))

21/5/13 20:32

@nabila biela yehaa samalah kita :)

21/5/13 20:33

@Yumida Huda owy ye my girl mmg layan smpi hbs...city hunter jugak..erm ada lagi.apa ye hahahahaa :-)

21/5/13 20:59

Salam.

Kak lea..nanti, saya nak buat entry ttg k-pop..hik3. Saya dulu, tak layan kpop2 ni..tapi skrg, dah pandai layan :D hahaha

21/5/13 22:36

cun cun jugak awek korea ni ye

21/5/13 22:47

omaigod! I suka sgt dgn full house. very funny! santai aje. but korean do know how to make the audience sad along with the drama. berjujuran ayaq mata kalau scene sedih kuar. hak hak hak

21/5/13 23:04

salam sahabat...
tak tahu nk komen apa..
x pernah layan cerita korea...tgk tv pun jarang sgt skrg ni, sibuk manjang huhu...

22/5/13 08:52

@Tinta Lana salam lana...wah nnt kak lea terjah entri lana..itulah terbuai seketika tgk movie korea ni huwaaaa...

22/5/13 08:53

@the malay male hukhukhuk...ngeeee mmg comel diorang ni...cantik n perfect sampai tak blh kenal mana satu plastik mana satu ori huhu..mata pun besar2 dah tak sepet

22/5/13 08:55

@RedRose hye sis..lama tak singgah sini ngeee..yelah first movie saya nangis (huish segan nak bthu ni)...ialah..

autumn in my hearts huwaaaaaaaaaa ;-(

22/5/13 08:56

@abuikhwan slm shbt (yeyeh saya dh berjaya bw ke blog shbt)

owh takpe..tak semestinya kena ikut apa yg org suka,ye tak.saya bukan peminat tegar...layan mana yang sempat je :)

sy drama korea ni tak minat sgt kak lea...diorg punya citer asyik ada cinta je....bosan jugak sampai citer ahli parlimen bercinta pon ada tu...aduhai....sepanjang hidup ni hanya beberapa drama korea je yg sy dah tgk sampai habis... :d

22/5/13 21:03

@Hatimi Tahirruddin owh hehehe...takpe takpe...kak lea kalau layan pun tgk gak sinopsis..kdg2 suka crta yg ada scene tembak2 tendang2 mcm city hunter tu ngeee...

28/5/13 00:35

depa pakai plastik yg cantik...sebab tu comel....he3

28/5/13 15:57

@Remy hazza yelah kan..oklah kak lea nk cari plastik brand mahal jap harrods ke...mesti nampak comel kan :))

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...