31

MHI TV3 ~ Seksikah Orang Yang Berjambang?

09:29 |

Pendapat orang ramai

  1. Trend....rockers ramai berjambang
  2. Fesyen...nak nampak macho,matang & bergaya
  3. Stylo
  4. Ikut sunah Rasulullah
  5. Smart
  6. Otai-otai sukalah....macam pak imam kat masjid
  7. Anak muda berjambang...supaya nampak macam ada akhlak baik


 Yarghhh!Ini dia 2 jejaka berjambang,yang dijemput ke MHI

Meminati 'handlebar' style.Mula-mula bela jambang,rasa rimas.Dah panjang tak rimas dah.Mula2 muka nampak lain macam masa nak tumbuh.Dah 2,3 bulan baru sekata.2 hari sekali kena trim supaya nampak rapi.Saya memang menggunakan wax  yang khas untuk jambang & misai.


Nak bela jambang kena tengok bentuk muka.Pilih style yang sesuai.Macam saya jenis muka bulat.Saya shave supaya nampak jambang elok terbentuk.Kena bercukur,nak bagi pertumbuhan bulu2 tu 'cantik'.Kalau tak...nanti bulu takkan tumbuh yang baru (tak menjadi).




Anak2 buah memang takut.Cukuplah saya angkat sikit je misai.Misai memang 'bawa' perwatakan seseorang.Petua orang dulu2 dan saya pernah juga amalkan.Selepas makan basuh tangan dan sapu ke muka.Protein makanan tu akan meresap...memang takde kajian tapi saya buat memang berkesan.

Jambang simbol maskulin.Jangan lupa 2 hari sekali kena trim,jaga dengan cantik,kemas.Jangan lupa syampoo!


Kak Lea sempat google tips untuk lebatkan/cantikkan jambang.........

  1. Ambil putih telur dan sapukan di kawasan yg anda inginkan mengikut bentuk citarasa anda tersendiri.. amalkan setiap malam sebelum tidur selama seminggu berturut-turut. Insyaallah janggut, misai atau jambang yang anda ingini akan tumbuh dengan lebatnya.
  2. Petua org dulu2. Konon2 darah kelawar ni panas & amat bergune utk menyuburkan ape2 bulu...
  3. Sapu minyak Bon.Cube carik kt kedai runcit. Biasa ade kt kedai runcit India. Ader kaler merah & hijau, gambar muke lelaki macho bermisai & jambang ala2 MGR.Bau minyak Bon ni lain mcm sket. Silap2 boley muntah....

Tapi so far ada sorang je kawan blogger yang Kak Lea rasa memang smart berjanggut & bermisai.Sapa lagi kalau bukan..........

(Kredit pada uncle  ^^ )

Contoh lelaki yang sentiasa trim janggut & misai
Nampak kemas,macho & bijak seperti semua entri bergambarnya
Tak perlu celoteh mencecah lantai
Hanya berbekalkan sekeping foto
Tanpa senyuman ye murid-murid...
Buatkan dia terkenal di alam maya
(**tapi dah berjaya jugak tengok foto dia senyum he3...)
Memperkenalkan ikon blogger berjanggut bukan jambang














31 comments

15/5/13 09:34

pergghhh lentik misai dia..kelakar pun ada gak.. yang lelaki lagi sorang tue ok sikit. badan gempal tue.. sedap mata memandang..

15/5/13 09:45

@cinta03 hye sis..owh lelaki yg kurus tu baru 6 bulan berjambang,tadi tak sempat nak 'snap' foto masa dia takda jambang mmg berbeza gila...lagi suka dia tak berjambang

yg chubby tu ke?hehehe :))

yg lentik tu nmpk pelik lak..hihi

15/5/13 12:48

heee.. teman suka hubby teman ada jambang sikit2.. heee

15/5/13 12:53

hehe..kelakar la..ssya suka lelaki yg berjambang mcm fairuz atas tu..hehe..cool

15/5/13 13:54

Saya berjambang kerana mengikut sunnah Rasul. Yang lain itu hanyalah kesan sampingan sahaja.

Takut-takut nanti jambang ini jadi tren macam jilbab pula. Macam-macam fesyen sampai lupa matlamat utama kenapa perkara itu dituntut dalam Islam.

p/s: Orang Yahudi Ortodoks juga berjambang.

15/5/13 14:17

nampak lebih berusia bila berjambang. Kalau rajin trim ok la...

Nampak garang dan seorang yang serius bila ada jambang. Haha :p

15/5/13 15:15

@nuyui a.k.a miss YUI owh :)) patutlah anak buah dia pun takut ngee...

15/5/13 15:15

@tenku butang wah mesti hensem :)

15/5/13 15:16

@Nana Liena wah femeslah fairuz lepas ni :d

kalau berjambang ikut sunngah rasullalah lagi cun.. sy xsuka org ada misai, ada janggut nmpak ensemmm

15/5/13 15:21

@依之汉 alhamdulillah...dpt dah pahala in shaa allah.owh ye mmg yahudi ramai berjambang...saya pernah pinjam buku ofcemate,kisah yahudi dll.

mmg mereka berdua kat atas ni,nak create community berjambang.mgkn dah tak 'in' gaya yg ada skrg ni kot huhu..

owh fesyen jilbab...saya sdri tak begitu suka tgk perubahan fesyen yg keterlaluan..

15/5/13 15:22

@sudipVSsenduk kalau kena dgn bentuk muka...mesti nampak smart n nice,kan :)

15/5/13 15:23

@Norhaizam Mustaffa owh kalau tak kena gaya jambang tu..kak lea pun takut :-s

15/5/13 15:48

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕ owh gotti kan...suka jugak tgk tapi kalau kena dgn bentuk muka oklah.. :)

15/5/13 17:30

salam kak lea.. berbunga-bunga uncle tu kak lea.. hahaha..
saya baru baca entry dia..hahaha.
pandai kak lea bodek..eee..hahahaha..
adus..^^

tapi kak lea.. kalau saya janggu sejempu okay lagi..kalau.. jambanga siap lentik2 tu..adus..^^'

15/5/13 19:32

@Gee GTG salam gee hehehe dari thn lps sebenarnya nak buat entri khas utk uncle gedek..ni baru ada idea ngee :d

owh yelah yg lentik tu so scary huhu

15/5/13 20:00

aku pon minat jambang.... tp, masih jarang2 lg.... tak smart kalo bela....

My recent post : Pepohon Setia - Photography

15/5/13 20:11

@GA GreenArtwork owh yelah kan tak semua selesa... :)

ok2 otw....

15/5/13 21:17

Teringat saya pertandingan misai janggut yg kat luar ngara tu. Dah macam2 bentuk, pelik2 plak tu,huhu

15/5/13 21:24

@Tinta Lana yelah lana,mcm mana ler depa yg msk pertandingan tu blh hidup dgn jambang yg huishh mcm2 gaya..geli n scary :))

15/5/13 22:50

sye suke lelaki berjambang. Hehehehe.

15/5/13 23:09

@Izzah Azizah wah ye ke... :))

hehe yg misai bergulung tu terbaik...kalau sarjan misai tgk tu, menangis dia jeles.... :d

16/5/13 02:01

@Hatimi Tahirruddin hahhaha sarjan saji tv3 tu ke ngeee :)

16/5/13 17:46

tak pernah lagi remy berjambang.... kat tempat kerja tak boleh....... hu3

16/5/13 21:50

@Remy hazza yelah kan..dept. remy kerja..staff kena sentiasa kemas :)

29/5/13 00:29

hehehee... xsuka sgt lelaki bermisai..kalau ada jambang sikit2 tu ok la :DDD

29/5/13 01:12

@AiSyA LiEzA samalah kita...kena pandai trim baru depa nampak cool :)

7/7/14 14:42

laki berjambang nak bagi anak kecik main

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...