26

Mr Tony Fernandez vs Sir Richard Branson ~ Kalaulah.......

11:33 |

Sejak keluar di media massa mengenai pertaruhan mereka,memang Kak Lea 'excited' nak tengok sapa akan jadi 'stewardess'.Akhirnya.....Branson yang menyarung uniform Air Asia.


 Kena cukur bulu kaki ye uweiiiiii
 Stewardess AK pun kena pakai 'wig' ngeee...
 Bila tengok foto ni
 Gelak ketawa kedua tokoh yang sangat hebat dalam industri penerbangan
 Yarghhh tu dia.....
1-1 seri hehehe

Kak Lea mula terfikir
PRU13 pun sudah berlalu
Hingga kini ahli politik kita masih bermasam muka
Gendang kebencian dipalu-palu
Sampai jelak nak baca 'paper' & tengok tv
Pitam baca status kawan di FB 
yang mengalahkan ahli politik bertanding

Hinggakan anak pulang dari sekolah meluru bertanya
"Mama,parti politik memang jahat2 ke?"
Kak Lea hanya mampu katakan
Semua parti itu bagus
Kita memerlukan pelbagai parti mewakili suara rakyat
Dna satu hari nanti giliran korang pula bersuara di peti mengundi

Tetapi anak yang dah bijak akal bertanya lagi
"Habis tu,kenapa kawan kat sekolah kata
"Parti A ni jahat..abah akulah cakap"
Kawan sorang lagi kata "Heh..parti B lah jahat,pandai je abah kau "

Dan anak Kak Lea bertanya lagi...

"Mama..kenapa Parti A & Parti B tak boleh baik2
macam kat tv tu
(** masa tu ditunjukkan aksi Tony & Branson di atas)

Kan kita sama2 rakyat Malaysia
Cikgu pun selalu ajar
kena hormati-menghormati
Bertolak-ansur
Jangan memilih kaum untuk berkawan
Macam tu kitorang takutlah nak jadi dewasa
Sebab orang dewasa asyik nak gaduh je
TAK BEST!!!



Kredit Foto : Yahoo News Malaysia








26 comments

13/5/13 12:04

comel nyer richard branson tu.....
he3...
pasal parti tu..... remy pun perasan..... ibu bapa ada yg serapkan unsur2 tu dlm anak2 mereka..... kalau camtu susahler org2 kita nak bersatu.....dari kechik dah amalkan sikap membenci sesama sendiri....

13/5/13 12:09

Budak pun dah jadi keliru Lea dgn pergolakan politik tanahair kita..

13/5/13 12:31

baru baca tadi.. bertaruh rupanya. ingatkan fundan tadi..XD.

yelah dah 2minggu dah pun, bilalah politik nak berakhir. mcm tak bebas pun ada skg ni. =s=

haha geli tgk muka dia...

Politik di M'sia memang teruk. Hehe :) Dah cuak. PRU dh lepas tap masih ada lagi. haishh

13/5/13 13:40

Selalunya berdasarkan pengalaman saya, kawan-kawan saya banyak yang 'update' dengan politik namun tidak 'update' dengan sejarah politik. Bak kata orang, Bangsa yang tidak mengenali sejarahnya akan mengulangi kesilapan bangsanya semula.

13/5/13 15:04

assalamualaikum...heheheee wat lawak je..;)

13/5/13 15:26

@Remy hazza hye remy..tulah ms tgk brta tergelak je tgk branson sporting giler :d

hurm ttg politik...parents tak blh semaikan budaya dan sikap membenci satu2 parti politik... :)

13/5/13 15:29

@Kakzakie hye kak..itulah masa diorg balik tanya mcm2 terkedu jugak seketika...tak sgka diorg nak ambil tau ttg politik..at least sedari kecil diorg dah ada kesedaran ttg pentingnya politik utk negara :)

13/5/13 15:30

@BiskOt hurm nsb baik area kak lea ni walaupun 1 malaysia,so far masih bolehlah semua kaum duk sembang lepak makan kat kedai mamak.dan kaum cina n india suka makan kt gerai masakan melayu :)

13/5/13 15:32

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr hye sis..hahaha auwwwwww :-d

13/5/13 15:33

@Norhaizam Mustaffa hye sis...owh itulah hurmmm hanya mampu geleng kepala [-(

13/5/13 15:33

@依之汉 ye setuju utk komen,ni tqvm (h)

13/5/13 15:34

@Mas Zull wsalam kak mas he3...nyaris saya tersedak masa minum smlm :))

13/5/13 17:12

hee... politik ni ..antra parti2 tu sling memerlukan n saling bkjsama bagai aur ngn tebing... :) hurm.. smua y telibt ngn politik kan dah besar pnjg leh berfikir nn baik.. knpa harus bgini?? hurm

13/5/13 19:34

aah kan..perang siber nih..sukar nk bendung
biar je la..makin di layan makin menghambur perasaan
sweet ayu gegirl bj merah tu..hehe

13/5/13 21:13

@AiSyA LiEzAhye sis ye betul,tu.semua wakil rkyt yg dh dipilih buat je kerja,masa ni rakyatlah bos diorg he3...

13/5/13 21:16

@Yumida Huda ye sis makin menjadi2 perang siber..ramai ler dosa kering :))

owh ayu ngeee (b)

13/5/13 21:50

Hahaha, hamekk, skali ditumpahnya air kat Tony

Betul kak, hidup ni, tak payah nak bermusuh sangat..cuba belajar hormat dan saling syg menyayangi. Lagipun penghujung hidup kita sama je semua kan..tak kira apa pun perbezaan yg kita cuba buat smsa hidup.

13/5/13 22:03

salam kak lea..^^

maap xmenjenguk.. walaupon 2 hari.. terasa lama.. haha.. miss you too kak lea.. huehuehue..

kelakar lah tengok depa berdua tu..

kak lea ku sayang..
kesian anak2 akk ..
sampai ke sekolah dengar cerita politik ye..
adus.. sepatutnya mak ayah x perlulah bercerita pasal politik ke anak2..
ape lah yang mereka tahu.. minda diorang patut diisi dengan benda yang lebih bermanfaat..^^

13/5/13 22:43

wowww..gelilah plak tgok laki cam2 hu3, politik kt ngara kte alhmdulillah la xmcm ngra2 lua, sggup membunuh 1 sma lain, tp hrap sgt politik Malaysia bersih dr pnipuan @ pntingkn diri..jgnlah gaduh2, sbb kte sma2 islam..

13/5/13 23:18

@Tinta Lana hye lana ye betul tu.dah cukuplah bermusuhan skrg masa utk turun padang lihat & tunaikan apa yg rakyat inginkan :)

13/5/13 23:20

@Gee GTG salam gee tau pun risau kak lea.awat,tak sihat ye aloalo nah kak lea bagi hot choc (c)

owh yelah kak lea smpi pelik budak darjah 5 dh pandai borak politik n update status kt fb.kak lea mmg tak bagi ank2 komen apa ttg politik kt sekolah,suruh diorg tukar topik lain.budak lagi kot huh...

13/5/13 23:21

@S.K.Ahhahaa auwwwwww :-s

yelah hrp msia aman mcm dulu2,sbb dah terasa bahang yang tak best di sana sini :)

16/5/13 17:55

comel brandon tu...... pasal dia jugaklah...remy busy kat opis nak melayan air asia punya permintaaan....

16/5/13 21:30

@Remy hazza hehehe dah agak dah..tapi tu semua pglmn manis kan :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...