16

Operasi Kemas Stor ~ Gagal !!!

23:13 |

Masa cuti jangan tak 'cuci'......stor
Geledah sana godek situ
Buang apa patut

  Susun kasut comel...

 Paper bakal dijual

 Jangan buang..boleh buat duit ni
Setiap pagi selalu nampak apek cina
 geledah tong sampah besar cari barang kitar semula

 Himpunan si ulat buku
Ada lagi tersembunyi di dalam rak ^^

 Tudung awning pemberian daripada bonda tersayang
Jarang pakai maka gantung,sarung plastik takut berhabuk
Kot teringin nak pakai cuci jelah takut hapak pulak

 Transport yang memenuhkan lagi stor yang kecil ni
Percaya tak 'push car' oren tu usianya dah 10 tahun,milik si kembar.
Satu lagi color ungu dah rosak

Operasi semalam....


Ambil masa untuk bongkar sana sini
Mangkuk plastik tau fu fa & aiskrim memang banyak gila!
Boleh guna untuk simpan bawang/cili kisar ke,bekas untuk simpan lauk basah ke
Multi purpose..

Mana2 tudung dan t-shirt yang dah tak muat,
dimasukkan ke dalam kotak
Sedekahkan mana yang elok pada rumah anak yatim di area Kak Lea tinggal

Kotak tisu & kasut kena simpan sikit
Sebab cikgu sekolah si kembar selalu suruh bawa untuk subjek PSV
Masa takde mana nak cari,ye tak?


2 JAM KEMUDIAN

Pergh berkilat-kilat
Setelah sapu & mop 
Boleh berguling-guling dalam stor,tau!
Bayangkan betapa kemasnya Kak Lea kemas
Nak tanya husbandlah,kemas tak..nampak luas tak stor?



Huhu..ye ke?
Tipulah banyak dah ni buang mana tak pakai!


Sebenarnya paling takut kalau pintu ajaib ni berbunyi..........


Mak sungguh pandai
Mak kemas stor kat rumah dia,
then datang rumah Kak Lea dengan 2,3 kotak
pakaian + tudung + buku2 + barang perhiasan rumah dll

Maka hancur musnahlah impian untuk terus berguling-guling
di dalam stor kesayangan huwaaaa!!!
(tak sampai hati nak cakap tak nak pada mak huhu)

Sekian
TAMMAT


OPSSSSS...ada lagi nak cerita,ni!
Yah..yah....inilah almari ajaib Kak Lea
Sembunyi segala kotak pakaian,langsir,cadar,beg dan macam-macamlah ada!
Nak nampak lagi kemas & comel...
Gantung langsir tu tadaaaaa....


Kesimpulan --> Jangan haraplah stor Kak Lea akan berkilat seperti yang diimpikan.Sebab mak suka bawa barang banyak lagi & lagi & lagi huwaaaa!!!

16 comments

2/5/13 23:25

amboihh.. byk jugak brgnyaaa..

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

2/5/13 23:45

@tenku butang hye tenku butang...tqvm tau!owh dh namanya stor byk ler brg he3.. :-)

2/5/13 23:56

Hahahaha..amboi kak.. Akak yang dah kahwin nie kira okeylah banyak barang..sye yg single nie pun dah bertimbun2 terpaksa jual pre-loved tue pun belum tentu surut barangnyer..hihihi

3/5/13 00:04

@Izzah Azizah hye sis Izzah hahaha biar betul?tu nnt dh kawin lg byk brg cmpr dgn brg kpyaan husbd lagi ngee...tulah dh kawin brg makin byk nk buang syg,tu sbb sedekahkan je :)

3/5/13 00:26

hahaha... sbaor je la kak.. nampaknya akak kena lebih rajin! hihi^^

3/5/13 00:30

haha rajin sungguh mengemas. kalau lelaki bujang, setahun sekali kot buat operasi pembasmian sampah2 dalam bilik...huhuhu

3/5/13 00:55

@deno hye deno comel.hurm tulah tgh fkr next weekend nk geledah lagi he3...

3/5/13 00:57

@kopi pasta hye mr kopi pasta hah setahun skli?standardlah tu org bujang ngee..lagi confuselah kalau nk mengemas he3... :)

3/5/13 01:24

salam kak lea!!
haha.. gelak guling2 saya bace entry akak..
adeh..

punyelah gigi nak kurangkan barang..
banyak jugak jadi nye..adoiyai..
guane tu nak buat..
akak kena beli rumah baru untuk buat satu stor..semate-mata..hehehe lariikk!!!!^^

comel mak akak..weee~~`

3/5/13 08:26

@Gee GTG salam gee wah ni mmg wajib cubit budak ni ngrrrr.... hehehe :-)

tulah jenuh kot kms stor..tak krg2 brg..mak pulak mmg baik sgt2 menambahkan stok brg..so sweet :d











3/5/13 11:59

hahahah kelakar pulak... tak menahan tu tang mak hantar baju, tudung semua.... hehehe mak oh mak...

3/5/13 12:33

@Nora Karim ngeee..tulah nk buat mcm mana dah mak,kan.redha jelah ngeee :-)

haha ni stor kena upgrade ni...besarkan sikit kasi sama saiz dgn master bedroom....hihi :-)

6/5/13 14:57

@Hatimi Tahirruddin perghhh lagi peninglah husbd akk nnt hatimi...tapi best jugak kan kalau stor sebesar master bedroom olalala :-)

9/5/13 22:48

ok la tu,,,mak sayang lebih...tu yg byk kasi barang....he3

10/5/13 20:53

@Remy hazza hah yolah tu....nak cakap kat mak,sayang mak...bagi brg byk lagi ye ngeee :-d

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...