14

Umat Islam Umat Membaca

23:25 |


Syukur kedua-dua kembar terpilih
Suka diorang dapat 'hand towel'
Mereka memang ulat buku
Setiap minggu selalu pinjam buku di 'library' sekolah

Bersaing dengan kawan2 yang lain
Bertukar-tukar buku dengan kawan rapat
Guru kelas selalu galakkan muridnya cintakan ilmu


Tertarik dengan artikel ini

"Membaca adalah ciri manusia moden.Orang yang suka membaca terdedah kepada pelbagai ilmu & idea baru.Mindanya boleh berziarah ke tempat-tempat yang sangat jauh.Ia juga boleh berkunjung masa lalu & membayangkan masa hadapan.Semakin banyak buku yang dibaca,semakin luas & terasah minda kita."


14 comments

7/5/13 23:38

salam kak lea.. bagusnye lah anak kembar akak..
nanti kalau saya ade anak saya nak buat diorang jadi ulat buku jugak lah..ape rahsie... kongsi2..^^

7/5/13 23:58

@Gee GTG in shaa allah amin..amin..

owh parents kena tjkkn cth terbaik,tiap2 bln spent gaji utk bw mrka ke kedai buku plhn/pesta buku.jgn paksa ank ikut apa kita suka.biar mrka bebas memilih smbl kita pantau.

8/5/13 00:30

kembar? adik ka anak? huhu..baru kenal blog ni..tak sempat lagi nak kena admin..hehe

btw saya pun ulat buku..kalau tak lepak library sekolah sehari mmg rasa janggal..huhu

8/5/13 06:29

nak pinjam seminggu dua boleh tak??haha

8/5/13 07:46

@Nana Liena hye Nana...huhu si kembar tu anak kak lea,bukan adik ngeee :))

owh yelah kan nnt kak lea pun nk sggh blog nana utk bc entri2 lama :)

8/5/13 07:47

@boni kacak hahahaha nnt blh jadi duta mewakili blogger ngeee :-)

8/5/13 09:36

salam lea, tahniah untuk anak2 lea...anak bunda yg no 2 tu sorang yg ulat buku...kalu novel berlambak...masa belajar dulu orang ulang kaji baca nota...dia tak..baca buku teks tu...dia ambil tips dari abang angkat dia katanya...

8/5/13 09:45

tahniah mama kembar.. :D

boleh bayangkan dunia si kembar penuh dgn pengembaraan... :)

8/5/13 10:46

@BUNDA a.k.a KN salam juga utk bunda :)

wah tahniah juga utk anak bunda.betul tu baca buku teks pun membantu sbb main point di situ.kalau x pandai buat peta minda n silap pilih buku rujukan,ke laut nanti he3.. :)

8/5/13 10:46

@BiskOt alhamdulillah..trm ksh.mmg srnk tgk diorg pencinta buku :)

9/5/13 22:19

tahniah kak......
bertuah mereka berdua.... rajin membaca.... semoga byk ilmu yg berguna nanti....

9/5/13 23:23

@Remy hazza alhamdulillah trm kasih remy :)

11/5/13 12:52

Tunggu masa nanti upgrade jadi penulis pula. Selalunya begitulah. Daripada pembaca ke penulis.

11/5/13 13:50

@依之汉 amin...hrp anak kak lea menjadi penulis yg kreatif :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...