39

Blogwalking bersama Kanta Pembesar???

23:50 |

Pentingnya...
Kanta Pembesar
Sewaktu sesi blogwalking
kerana....



kadang-kadang kecil bebenor....




Masa Kak Lea baru ada blog
Kemaruk menukar segala jenis & saiz FONT
Kelakar pulak rasanya

Sekejap pilih Font berbelit-belit
kejap bolat-bolat
Kemudian font macam doktor
Kalau 10 kali tukar template
10 kalilah font bertukar

Sekarang Kak Lea pun tak pasti
ok ke tidak font yang Kak Lea pilih
Senang ke korang nampak
Boleh baca ke
Nak bagi besarkan lagi ke

Masa blogwalking pelbagai font yang ada
Semakin comel blog tu
semakin........
sayupppp je saiz font tu
Baik di entri mahupun
di kotak jerit

Kadang-kadang sebab blog tu berat
sempat tinggal jejak je di kotak jerit
tanda kita datang singgah
Tetapi
kalau pemilihan saiz & jenis font tu 
berbelit dan cinonet sangat
Kanta Pembesar amatlah berharga ^*


(** Pesanan untuk diri sendiri agar sentiasa pilih Font yang sesuai)












39 comments

3/6/13 23:54

kanta besar jugak di perlukan untuk mncari kotak komen >.< hahahah .. kanta pembesar juga di perlukan untuk melihat word verification y berbelit2.. :) ok.. kesian mata AL.. hehehe..

3/6/13 23:56

mula mula memang laa asyikk nak tukaa . hehe , takut tak kena dgn bckground .. last last pilih yang simple2 jeaa ..

4/6/13 00:00

Salam.

Saiz font akak ok. Clear nampak,hehe.

Aah..saya pun tak brapa gemar saiz font kecik2..udoh kecik, warna nya pun kelabu kabur je..risau jugak,ke mata saya yg kabur,hik3.

Tapi, saya rsa, benda ni normal. Kalau akk prasan, yg pakai font kecik kabur ni biasa average umur belasan thun.. Seingt saya, umur saya baya2 tu pun, tulisan kecik je..sy pun taktau knapa. Saya rsa, kalau blog wujud dizaman saya tu, harus saya pun mcm mereka.. bila meningkt usia, baru ad perubahan dalam saiz tulisan tu..

4/6/13 00:07

salam tumpang lalu nah..

memang bz bebeno skrg ni smpaikan dah lama tak wat artwork..

bagi alif, tulisan yang plg mudah nak dibaca adalah times new roman 12px..hihi

4/6/13 00:20

hahaha.nak guna kanta pembesar pulak.. rasanya skrg punya ok.elok je di baca. ima punya yg masih x tgukar.masih warna pink tulisan. xde masa nk tukar.takut nnti nk tukar warna, lain pun d tukar.kalau tgn ni dh gatal.

4/6/13 00:22

pemilihan font yg sesuai amat penting, bagi saya kalau fontnya dah macam 'rambut arab' nak baca pun hilang semangat...

Apa pun, font di blog sahabat dah ok sangat, buktinya saya tidak memerlukan kanta pembesar untuk membacanya sehingga ke huruf yang terakhir...he3

4/6/13 01:08

@AiSyA LiEzAhye AL...ok yang ni memang kak lea setuju...give me 5 :-d

4/6/13 01:10

@missh chiorikahye sis...kak lea dulu pun macam tu jugak he3..

4/6/13 01:12

@Tinta Lana salam kembali untuk lana,ye kadang2 color pun tu pun memberi kesan masa bw..ye betul,tu.kebanyakan blog yang baru2 dan comel2 ni he3..

kak lea oklah lagi,tapi tak dapat nak lepak lama skodeng banyak2 entri sebab pedih gak mata huhu...

4/6/13 01:13

@alif ismail salam hye alif he3..itualh rindu artwoirk alif mata bersinar tu :)

yup betul itu yang paling standard...

4/6/13 01:15

@ima salsuzaima hehehe..owh yelah kak lea pun macam tu jugak dulu2 masa baru buat blog...semua nak dijadikan eksperimen ngee..

4/6/13 01:17

@abuikhwanterima kasih ye sahabat :)

owh rambut arab hahahaha...dah macam tulisan jawi berpintal-pintal ye ngee..

4/6/13 01:18

gunalah kaler , saiz yang paadan.. kekadang saya kene select all.. nak baca ape yang diorang tulis..
kang x bace nangis..
hehehe..
tapi kalau time saya malas.. nampak blog yang semua seakan malu untuk menyapa.. memang saya pangkah siap2..maafkan saya..sob2..

4/6/13 01:31

@||aLeaSaRa||peribahasa turki kata "arab saci gibi" (macam rambut arab) maknanya berpintal-pintal-penyelesaian tak sudah...he3

4/6/13 01:37

@abuikhwanooooo...he3 :)

4/6/13 01:39

@Gee GTG wah rajin betul gee...itulah peringatan untuk blog kita juga..sebab dah buat blog tentu nak bagi lebih ramai kawan 'lepak' bukan sekali mai tak datang2 lagi :)

4/6/13 04:55

betul tu... font biar la jelas... senang nk bace....

lebih2 lg artikel panjang berjele....

4/6/13 05:45

Wah,nnti nk try lh pkai kanta pembesar :P

4/6/13 08:50

ahahahaha jenuhlah gitu ye kak. Kenit yang bermata ompek ni pun kena tambah power kalau nak baca entri yang tulisannya haluss malussss gitew eekeke.

Font kecik satu hal. Font berwarna tu pun masalah jugak kan. Tambah pulak kaler pastel lembut gitew, jenuhla ni nak imagine apebende dia nak cakap hahaha. Makin sepet dah mata bulat ni ekekeke.

4/6/13 09:25

wahhh siap ada kanta lagi... hehehe biasalah..

4/6/13 09:38

hahaha.siap kena guna kanta pembesar lagi taw

4/6/13 09:48

hehe. macam2 Kak Lea. saya selesa guna font Arial.

4/6/13 11:52

@GA GreenArtwork hye GA yup betul2 he3.

4/6/13 11:53

@sitihye siti eh jangannnnn hahaha.

4/6/13 11:54

@Kenit Cinonethye sis...

kak lea pulak mata memang terang lagi alhamdulillah.kalau drive dari jauh dah nampak tulisan kat signboard.

saja je buat n3 ni untuk saling ingat-mengingati sebab kadang2 kita tak perasan,kan.font yang dipilih susah kawan2 nak baca :)

4/6/13 11:55

@Mia Lianahye sis mia...he3....yelah kecil macam mana pun kita support jugak blog kawan2 :))

4/6/13 11:55

@Rozuan Ismail hye rozuan tqvm singgah sini.itu ler ragam dunia blogger he3..

4/6/13 11:56

@Izzah Azizahhye izzah ngee...owh kak lea guna calibri :)

4/6/13 12:03

Assalam :) blog kakLea ni dh cun da, loading cpat, font pn ok sng bca, sy xsuke blog yg ssh nk bca..he3, skit mta2..

4/6/13 12:44

@S.K.A Waalaikumussalam ska...alhamdulillah trm kasih :)

yelah kak lea pun sama.tapi demi kawan gagahi juga baca he3..

4/6/13 21:24

wahhh :) kanta itu memang besar.. ala acik pon dulu ada masalah same yg akak dahapi.. now maintain guna jenis nie je

4/6/13 23:17

@Aku Penghiburhahaha kanta tu saja je ngee...blog acik ok senang baca font tu :)

font kak lea ni dah ok dah besar dan jelas....hehe tapi bila baca entri ni sy pon terfikir nak adjust font di blog sy....

4/6/13 23:55

@Hatimi Tahirruddinowh trm kasih ye timi..wah ok je kak lea baca font kat blog timi :)

10/6/13 00:21

make it simple..... lagi mudah dibaca... lagi senang.....

10/6/13 01:11

@Remy hazzatqvm remy he2...

16/9/13 15:10

hai..salam kenalan..saya dulu pun mula2 cam tu jugak..yela..baru nak ber blog..hihi

Pengedar Shaklee Terbesar Di Kuching Dengan READY STOCK

17/9/13 12:02

@Salmiah Othman hye sis...he3..samalah kita ye ngeee...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...