34

Dunia Bercinta ~ Jangan Terlalu Cari Titik Persamaan

21:32 |

Salam semua...rindunya!!!Baru je baik selsema & pening kepala..alhamdulillah dapat blogging kembali yehaa!!!Masa tak sihat tu, Kak Lea dapat idea,terus lukis untuk entri ni.

Idea datang bergolek semasa tengok rancangan bual bicara agama,semalam.Masa bercinta memang indah.Di kala rindu menjelma,dapat tengok bumbung rumahnya pun jadilah.Mandi basah,makan kenyang,tidur berdengkur,muka berseri-seri mengalahkan bulan bersinar.Kehidupan seharian wajib 'punch card' tak kira pagi petang,siang malam.Macam dia jelah sorang kat dunia ni,hah.

Tapi kadang-kala demi cinta yang berapi-api...sanggup pulak ikut apa yang disukai endut korang.Tak kiralah korang suka ke tidak ke,nak jaga hati dia punya pasal,senyum jelah.Masa bercinta elakkan muka ketat,walaupun baju terasa sendat,nafas terasa semput,senyumlah sambil ketap gigi ketat-ketat....


Perabis Duit 'Time'


Korang jenis yang sempoi
Nampak je barang yang dicari
terus bawa ke kaunter
Tapi ditakdirkan korang mendapat endut
kekuatan kaki,tangan & matanya
di kala shopping tak terjangka dek akal
Korang hanya mampu mengikutnya tawaf satu shopping mall
selagi si dia tak berkenan apa yang dicari?


Order 'Time'


Masa makan juga satu cabaran
Kalau dah selalu keluar dating
Mungkin sampai satu masa
korang dah tak tau memilih
Akhirnya apa yang pasangan korang order
itu jugaklah yang masuk dalam perut korang
Jika pasangan suka keju,korang suka sambal belacan
korang sanggup mengalah dan sentiasa
ringan tangan menipiskan wallet
mengeluarkan duit bayar mahal2
Sedangkan makanan ala kampung RM7 sekali dengan air huhu..

Korean 'Time'


Korang memang tak faham
apa yang bestnya dengan Running Man
dan pelik endut korang gigih menonton
berulang-kali BOF tanpa jemu
Korang mula terasa jealous
dengan kecantikan/ketampanan mereka yang plastik
Tapi korang cuba menahan cemburu
setiap kali menemaninya menambah koleksi?


Bola 'Time'


Korang tak faham kenapa endut suka bola?
Buang masa je tengok bola tergolek sana sini
Dengan jeritan gegak gempita GOLLLL
yang cukup mencairkan tahi telinga
Sebenarnya korang lebih rela lepak di rumah layan novel
tapi demi si dia korang sarung juga jersi
konon sehati sejiwa?

Wayang 'Time'


Korang dilahirkan berhati lembut
Manja...comel..sukakan suasana yang harmoni
tanpa keganasan dan juga hantu!!!
Ditakdirkan endut korang peminat filem thriller dan seram
Demi memahami minatnya
korang sanggup menahan rasa ingin menjerit
dan terkucil di pawagam?


Aksesori 'Time'


Bagi korang amatlah membazir jika si dia
menghabiskan 1/2 gaji bulanan untuk madu korang
Apo laie kereta,ler!
Duit tu beli handbag korang pun lepas
Tapi korang berjaya menahan gelora perasaan
sambil turut berpura-pura minat dengan hobi si dia
yang suka mekap kereta?


OH TIDAKKKK!!!Cinta tak semestinya perlu 100% titik persamaan baik dari segi karakter,hobi,makanan kegemaran dll.Kalau asyik cuba cari titik persamaan dalam hubungan tu,

  1. Akan timbul rasa bosan 
  2. Kalau itu sama ini sama,takdelah topik best dah nak story-mory
  3. Perhubungan hambar sebab hari2 yang dilalui takda apa yang menyeronokkan
  4. Risiko untuk salah seorang dari korang untuk berubah hati...mungkin?
  5. Korang tambah sendiri ye he3...


Kalau dah berkahwin pulak???
Nanti Kak Lea share di next..next entry ngeee..
Ok nak reply komen dan balas blogwalking yehaaa!!!












34 comments

8/6/13 21:41

cntiknyer doodle akk.. akk guna apa?? huhuhu~~ :)

Asyik gaduh je kalau x sama minat.. ahaks~ gaduh manja :p .. sorang nak ke kiri, sorang nak ke kanan.. hoho.. xD X suka bola.. -,- bosan kut..

8/6/13 21:49

sbb tu laki2 ni kena byk sabar kan..hehe doodle tu comel la

8/6/13 22:01

he3 kalau kita ni sma dgn psangan mmg bosan :) kalau lain2 mmg menarik-narik je cam mgnet..he3 kreatif la kakLea ni..pndai wt sketsa kartun kt atas tu..idea mncurah2 lg 2...dlukn msa sy bercinta, dpat tgok rumah pn dah snyum sorg2 atas motor..ha3 klakar lak rsa :)

8/6/13 23:10

@AiSyA LiEzA kadang2 berbeza pun best..sama pun best..ikut keadaan jugak,kan ngeee..

p/s-->owh kak lea hentam je lukis kat sai dan edit kat photoscape..cincai je ni janji kena dengan n3 ngeee...

8/6/13 23:11

@HaFizaH aYuperempuan pun sama jugak,kan dah kesukaan masing2 lain he3..

owh tqvm lukis senget-benget je h3..

8/6/13 23:14

@S.K.Abetul tu macam magnet hehehe.owh hahaha kelakarlah ska ni..nasib baik masa tu tak jatuh depan rumah awek, hah.kantoilah nanti ngeee..owh idea banyak tapi nak lukis tu alahai rajinlah sangat he3..

8/6/13 23:19

subhanaALllah kreatifnye ..setuju dengan entri ini... tidak persamaan itu sebagai pelengkap

8/6/13 23:23

Oohh waktu cintan cintun kentut pun bau wangi kak hehehe. Sumernyer cantik dimata.

Tapi betula tu..kita tk swmestinya sama 100% dgn pasangan. Kalau sama...alahai boringnya hidup!heeee (^_^)

8/6/13 23:28

salam kak lea... hui22..

amboi hebat perkongsian kali ni ye tak..
alaahh..
kalau x pernah jumpe cane.
eh!!^^
hahaha..
err tumpang lalu kak lea..

^^

8/6/13 23:35

itula yang jadi kt saya..asyik nak cari equilibrium..hehe..

8/6/13 23:57

@Aku Penghiburhye acik.alhamdulillah untuk kawan2 he3...ye betul tu..ibarat puzzle gitu,kan..

8/6/13 23:58

@Kenit Cinonethahaha sebab dok telan perfume tu kentut wangi he3...

ye betul tu sis ngeee...

8/6/13 23:59

@Gee GTGwsalam gee....yehaaa...

owh erk..hurm...camner ye kalau tak pernah jumpa..huish budak comel ni saja je ni..he3...

9/6/13 00:02

@ajampeacekadang2 yang tak sama tu best jugak sebab ibarat melengkapi antara satu sama lain.ala2 susun puzzle tu hah he3..

9/6/13 06:58

pasangan dicipta untuk saling lengkap melengkapi masing2 ada kelebihan n kelemahan. tapi, kalau ada titik persamaan kenapa nk bosan kalau benda tu kita suka buat.

9/6/13 08:26

Suka lukisan puan. Ada keaslian di situ (bukan asli bukit. heh).

Saya ini tak pernah berpacaran jadi tidak tahu titik persamaan di situ. Setakat ini bergaul dengan rakan sama jantina. Masalah kesefahaman sahajalah.

9/6/13 10:14

Cantiknye lukisan doodle, saya suka yang kat stadium tengok bola tu... kiut :)

9/6/13 11:43

@kopi pastahye KP..tqvm tau komen he3...tu sebab kak lea kata tak perlu sangat 100% persamaan..ada kawan2 lelaki kak lea yang bosan sebab apa yang depa suka..awek tak suka.

konon depa terasa pasangan tu bukanlah jodoh terbaik,pulak?tu sebab timbul idea untuk n3 ni..tak semestinya kita berbeza minat dll kita tak boleh bahagia,betul tak ^^

9/6/13 11:44

@依之汉trm ksh ye wong ^^

owh bagus tu,bercinta selepas kawinlah ni ye..tahniah :)

9/6/13 11:45

@sham icam hah?adeihh tak reti lukis jersi sebenarnya hentam keromo je ngee..tqvm sham ^^

momoy tak pernah lagi suh laki bayar bila kuar dating. kalau pun laki bayar
next date momoy pula bayar.
atau pun bayar share-share
faham lah, time student , mereka pun student juga
so kena bertimbang rasa la kan

setuju ngan S.K.A
sis lea ni mmg banyak idea dan kreatif pula tu

9/6/13 12:14

hurmm..

tak sabar nak tunggu yang lepas kawen plak..hihi

9/6/13 12:18

hahahaha.... bila diingat kembali... memang kelakar....

9/6/13 12:20

@.::: Princess MOMOY :::.trm ksh ye sis.owh kak lea pun macam tu jugak,kalau sorang belanja makan sorang lagi belanja beli majalah/novel he3...

9/6/13 12:20

@Cik Cempakahye sis..owh he3...

9/6/13 12:25

@Mia Liananyitt nyit senyum sambil kenyit mata he3...

9/6/13 12:53

kelakar la sis
yumida baca sambil tergelak-gelak
boleh pulak sambil demam tu lukis doodle ni erk
moga cepat sembuh..n sihat sepenuhnya

part beli handbag tuuuu...aah..yumida kan klo kuar ngn hb..sure nak rembat pa pe barang..pastu klo bday lak mula nak demand tu demand ni..padahal bukan sendiri x mampu nak beli...mcm rasa puas pulak bila si dia yg bayarkan..sambil senyum lam keta 24 jam

9/6/13 13:22

@Yumida Hudahye sis alhamdulillah dah sihat he3..

owh yelah,kan masa birthday je apa salahnya...he3..noty manja2 sis ni ngee..

haha memang lawak apabila terpaksa pura2 minat....tapi kalau bgtahu tak minat mahu ke pasangan yg lg satu tu terima?

9/6/13 18:00

@||aLeaSaRa||
alaaaaa>~~<

9/6/13 23:36

kita terima seadanya.... jangan mengharap sehati sejiwa...... takut ada yg merana..... cukup kita beri peluang dan ruang..... passion masing2... yg penting support each others....

10/6/13 00:10

@Hatimi Tahirruddinkena give n take kot..he3....

10/6/13 00:11

@Remy hazzawah bagus remy....untungnya dia tu he3...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...