33

Dunia Blogger ~ Jangan..jangan perap ENTRI

23:10 |

Salam semua
Apa korang buat sebaik je reply komen kawan,
dan juga balas hai hai di kotak jerit?

Confirm korang akan pergi ke blog kawan tu pulak,kan
sebagai tanda terima kasih dan balas jejak
Sambil baca entri dan komen
Boleh tolong up trafik,juga kan

Tetapi apa korang buat
Kalau kawan tu dah lama tak update entri
Dua,tiga kali singgah
masih entri yang lama
Mesti dia sedang sibuk di dunia realiti
Sedangkan kita pun semput nak update ye tak


Jangan!
Jangan X macam tu aje..jangan!
Cuba skodeng archive list dia


Takde????
Kalau dia takde widget lain
Cubalah laju jarimu laju scroll ke bawah
Klik jelah Older Post


Kebanyakan blog semua ada menu bar
Apo laie klik jolah
Mesti ada yang menarik menawan


Lagi best kalau blog kawan kita tu ada LinkWithin
Mata memang mudah tertarik melihat imej yang menarik
Dah tentu laju je jari klik klak klik klak
 skodeng apa yang best


Lagi sempoi kalau blog kawan kita tu pasang Recent Post
Mana tau ada entri best
yang kita terlepas baca



Jangan perap entri korang yang berharga
Keluarkanlah ia
Tonjolkanlah ia
Popularkanlah ia
Sayang entri-entri lama jika tak didedahkan

Sapa nak baca???
Eh eh..kitoranglah yang bergelar blogger
Ye tak ye tak 
Happy blogging 





33 comments

5/6/13 23:18

Comel aihh entry ni,hehehe ^_^

Sebelum ni, saya suka perap2, dah la perap, rendam plak,hik3.

Sebab saya suka simplekan blog saya..kalau bleh nak letak entry je kak,hahaha, teruk kan.

Tapi, tu la, mcm akk ckp, salunya, blogger akn bls jejak blogger lain..sejak tu, saya tmbh skit2 pa yg ptut.. menu, archive, older post (sblm ni, older post pun tade,huhu). Latest ni, saya berjinak2 dgn popular post. Tu tak tau lah brapa lama bertahan tu,keh3

5/6/13 23:27

em...stuju sngat...syg entri lama tu...pasni nak deco2 skit blog r~

5/6/13 23:30

@Tinta Lanaentri ni bertambah comel sebab yang sedang baca tu pun comel he3...

kadang2 kita terlepas pandang widget yang penting,kan.kak lea dah remove popular post,tu pasang balik recent post huhu..

5/6/13 23:38

salam kak lea..
alah.. sayax retilah nak buat yang recent post.. tu canneeh.. alah.. berblog dah 5 tahun.. tapi... adeh..
maapkan saya..wuarghhh!!!!

5/6/13 23:51

btol2...seblom ni noh pakai linkwithin, dsbbkan slalu tukar link, maka linkwithin tu jadik penin n x berfungsi seperti baru, maka noh pakai widget related post with thumbnails, malang x berbau, skang widget tu da xley pakai...mgkin link da rosak kot..rasanya la...sbb da brapa kali try xmo kluar jugak.

5/6/13 23:56

Dushhh dushhh terkena btg idung iolls la plak hukhuk suka sgt peram2 ni

6/6/13 00:10

@krole tulah...kesian kat entri2 kita,kan..bagi depa bernafas he3..

6/6/13 00:11

@Gee GTG gee kak lea memang nak suggest pasang linkwithin & recent post,tu.jap lagi kak lea pergi blog ye..

6/6/13 00:12

@Noh Kodiang owh sayangnya..yelah kadang2 widget ni depa pening lalat,then koma he3...mungkin ada salah kat mana2 tu kot...

6/6/13 00:14

@HaFizaH aYu hye sis owh lepas ni bolehlah pasang mana2 widget yang penting.bagi kitorang baca entri yang best2 tu ye he3..

6/6/13 00:17

Bijak laaa akak kita sorang ni. hehe

hehe tu la pasal navigasi ke entri2 lama ni mmg penting...kdg2 pelik jugak dgn blogger yg tak letak langsung benda2 ni...yg ada cuma older dgn newer tu je...jenuh mak jemah nak menekan satu2....kena pulak letak satu page satu entri....

6/6/13 00:32

@Nabeel Fikree hehehe yang tengah baca ni pun bijak tau :)

6/6/13 00:35

@Hatimi Tahirruddinhahahaha mak jemah aihhh ngeee...

ye betul tu,timi.entri ni keluar pun sebab pengalaman masa bw blog2 kawan.lagipun kak lea pun banyak buat silap masa blogging,kiranya ni sharing berdasarkan experience gitu..

6/6/13 01:04

@||aLeaSaRa||
takdelah kak lea... akak guna email ni ye.. aziedeal@gmail.com

6/6/13 01:13

Betol tu kak...:)
kebiasaan kita jarang bergodek2 dengan entri lama..hahaha...
cik akak biasa baca komen orang lah..dah tak de nak dibaca..hihi...
tak pun klik iklan..hihi...cik akak cuma nak tolong...hahaha

6/6/13 01:19

@Nao Meihehehe samalah suka jugak baca komen orang..dari situ dah boleh dapat new idea ^^

6/6/13 01:43

wahhhh... gaya penulisan yang menarik... pendekatan yang unik... ;)

6/6/13 05:39

assalamualaikum,

betul tu...bunda pun buat cam tu...kadang gi singgah bape x...masih entri yg sama, mungkin ada hal kot dorang tak dapat buat entri baru..

tak kisahlah, samada bunda gi kat kotak jerit atau scroll komen kat entri2 lama dorang..

6/6/13 09:12

he3..betol gak 2 ape kakLea terangkn kt atas..sy kalau p kt blog org lain, kalau tertarik, sy godek2 la blog 2..cian blog 2 ha3 =)

6/6/13 09:55

ye la..betul gak tu..lepas ni nak update entry dengan segera.asyik entri yang sama je kan. tuan punye badan pun bosan apa lagi blogger2 di luar sana..hehe..thanks for remind us fellas..

6/6/13 10:04

awok tang perap2 entri selalu buat... kekadnag tu...udah taip panjang2..... ghase tak ok....simpan dulu... sudahnye..... tinggei camtu je..... sabo je le...

6/6/13 10:18

@Mia Lianahye sis mia..terima kasih..belajar dari sis mia juga :)

6/6/13 10:20

@BUNDA a.k.a KNwaalaikumussalam bunda..trm kasih singgah.yelah sama jugak.saya pun kadang2 tak sempat buat n3 baru jadi bolehlah kawan tinggal jejak,atau baca kat mana2 widget dalam blog ni :)

6/6/13 10:21

@S.K.Ahye ska...jadi blogger kena sama2 support entri kawan,kan.melainkan kalau tak sempat nk bw lama2,kak lea just say hye je dulu kat kotak jerit :)

6/6/13 10:22

@Ct_hAjArhye sis..tqvm sudi komen ye..alhamdulillah kak lea pun selalu terkejar2 nak update n3 he3..

6/6/13 10:24

@D_08 hahaha kalau perap boleh jadi ikan pekasam sodap tu...yelah kan kadang2 nak publish n3 ni kena ikut mood jugak,samalah kita.

6/6/13 11:41

suka entri ni..

err.. nak belajo wat recent post leh?

6/6/13 12:44

@tenku butang hye sis...tqvm ..owh nanti kak lea cuba berikan link ye..gee pun kak lea tak tau dah buat ke belum he3..

6/6/13 19:01

suka gax godek2 entri lama blogger lain....ehhehehe xD

6/6/13 23:02

@AiSyA LiEzAtqvm ye AL..rajin baca n3 lama kak lea :)

10/6/13 00:14

remy setuju kak.....
kalau dah singgah tu... tgk2 eny=try yg lain mana yg sempat....

10/6/13 01:08

@Remy hazzaye remy..kak lea pun sama.owh tqvm tau remy antara kawan yang rajin patah balik baca dan komen n3 kak lea tq sangat2...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...