35

JJCM ~ Sup Meletup 24 Jam di Bandar Tasik Selatan

13:09 |

Salam semua
Semalam Kak Lea kan masih MC
Perut tak berapa sihat lagi
Kebetulan temankan husband ke PGA Cheras
Husband ajak pekena Sup Meletup panas2 punya....
Terletak di Desa Tasik,Bandar Tasik Selatan

Masa datang dah ramai orang
Kawasan sepanjang jalan ni penuh dengan pelbagai gerai makanan
Menjadi tumpuan apatah lagi kem Sg.Besi berdekatan je
Nak parking susah sikitlah

Tu dia aihhh....besar periuk
Menandakan betapa ramainya pelanggan dari siang ke malam

Hohohohoho cuaca panas
Periuk menggelegak
Kak Lea pulak perut memulas nak makan he3

Owh tak tau pulak Serina JJCM dah pernah sampai ke sini
Wowww makin meletup-letuplah income kedai makan,ni
Alhamdulillah

Anak2 nak cuba Nasi Ayam Meletup

Kak Lea pekena Kuey Teow
Sebenarnya nak rasa supnya
Meletup bebenor ke?
Tengok sambal tu
Mau Kak Lea diserang cherry berry sekali lagi

Bihun ala2 utara style berwarna kuning
Foto pun kabur dek penangan wap panas sup ngeee...



Selain makanan di atas
boleh juga pilih nasi putih dengan sup
nak daging/ayam/perut semua ada

Pendapat tentang Sup Meletup?
Kak Lea rasa biasa je kot
Taklah sampai meletupkan mulut dan perut he3..
Anak2 pun sebab dah selalu makan di macam2 lokasi
Diorang pun terer bagi pendapat
Dan diorang ni pencinta JJCM

Di Salak Tinggi,Sepang pun dah ramai berniaga sup kawah 
Lagi sedap & pekat kaw2 punya
Apa2 pun tu pendapat Kak Lea tentang Sup Meletup
Kak Lea bagi 3/5 bintang ngeeee...
















35 comments

15/6/13 13:25

lebih half tuu bintang,,kira ok la tu..heheheeh xD

15/6/13 13:36

salam kak lea.. warna pun nampak x menarik.. bahan macam banyaak jer kurang.. dari segi penampilan makann ni.. macam x leh bagi markah penuh je..huhuhu

ade bakat jadi panel makanan x..huahuahua..^^

sup cayaq memang susah sikit nak lawan sup yang pekat & kaw.hehe..apa pun sambal dia memang nampak over.kiki

15/6/13 15:25

nasib baik tak meletup! hihi^^

15/6/13 16:47

wahhhh sedap ni kak lea, teliur plak ain tengok :D

15/6/13 17:11

hehe.meletup2 sebab harga murah kot..hehe

15/6/13 17:34

muni pun suka tgk jjcm . . kalao tgk jer rsa teringin nak pergi kedai tu . tpi kebykannya banyak dekat kl lah . muni dok kedah ni boleh terliur je la tgk ha . . hehehe .

15/6/13 17:44

sedapnya~
btw done follow.
follow back ya
blackisswhite.blogspot.com

15/6/13 19:25

Haha.... Kak Lea... dulu2 masa saya selalu kena kerja malam, selalu gak la saya singgah sup meletup kat BTS ni.... nama jer meletup tapi rasanya biasa jer

15/6/13 21:01

Perrghh nampak cam sedap so kenit kenen la kat hubby tadi, tapi dia kata dulu memang sedap situ, skrg tak berapa dah. Alaaaa belum masuk mulut sendiri mana nak tau toi dak kak? Grrrrr~

15/6/13 22:50

sy mmg suka kalau pedas2 ni

16/6/13 03:58

pernah try. sebab dulu menyewa kwsan sana. mmg sedap sup dia

16/6/13 07:30

salam. kalu di kelate ni fames dgn sup gear box...tp sy x penah make biarpun kedai tu cuma 1km dari umah..

16/6/13 15:18

sedap pulak nengok
klo tgk JJCM sure jd lapa perut
tergoda dgn makanan

16/6/13 18:15

sedapnya tgok..kalau mkan lg sdap..tp kalau kakLea blanja lglah bertambah sedap he3 :)..besar pnye periuk..nmpak sgt laku..jjcm dgn fmily mmg best..

16/6/13 22:45

@AiSyA LiEzAhye AL..owh he3...suka2 je bubuh bintang ngeee..

16/6/13 22:46

@Gee GTGwsalam gee.wah terbaik!cer interview jadi pengacara JJCM yang baru pulak,boleh ganti Qi he2...

16/6/13 22:47

@Miss AnisSensuoushye sis betul tu..hurm takpelah,kan.at least dapat jugak cuba sup yang meletup2 ni he3...

16/6/13 22:48

@denotulah dahlah tengah lapar...telan jelah sayang membazir...

16/6/13 22:48

@Nurul Ainhye ain he3..cubalah kalau ada kat area ni ^^

16/6/13 22:49

@Nana Lienahye nana..biasalah kalau dah femes..tak sedap pun terasa sedap he3..oklah not bad jugak sup ni..

16/6/13 22:50

@Murni Amirhye murni perghh jauh tu nun di kedah..yelah banyak area lembah klang huhu..

16/6/13 22:50

@syuk shusukehye syuk tqvm nanti kak lea terjah ke sana tau :)

16/6/13 22:51

@MystoryPicowh ye ke wah pekena sup malam2 mesti best.

16/6/13 22:52

@Kenit Cinonethahaha tulah husband pun cakap memang tak sama macam dulu2.alah kesian dia takpe2 nanti mesti hubby bawa sis jugak,cer buat mata comel macam puss in boot tu he3...

16/6/13 22:53

@Rozuan Ismailhye rozuan,kalau boleh memang nak bubuh sambal sampai merah sup tu he3....

16/6/13 22:53

@nik roswah ramai jugak pernah cuba ye..yelah kan tekak masing2 ngeee...

16/6/13 22:56

@Abe Kiewsalam abe..trm ksh sudi singgah dan komen ye.area F1 menghala ke lcct pun ada sup gear box.lupa nak promote kat blog ni he3..

alah,nanti abe sharelah kat blog ye nak tau gak sup area kelantan tu macam mana he3..

16/6/13 22:56

@Yumida Hudahye sis yumida..betul tu.suka snap foto mana2 tmpt yang mampu sampai he3...

16/6/13 22:58

@S.K.Ahahaha meh buat gathering blogger,pakat pekena sup meletup2 ngeeee...ye betul tu makan dengan family tak rasa lapar pun jadi lapar..

terbaik review ni kak lea...mungkin namanya tu yg meletop tu kot...hehe...yg penting jgn harganya meletop sudah lah...nanti poket pulak meletop....

honestly momoy suka sangat bihun sup utara
nama kedai pun mainkan peranan penting kan

24/6/13 02:46

@.::: Princess MOMOY :::.kak lea dulu tak reti makan.not bad sedap.ye betul tu..nama kedai kena menarik..baru ramai nak singgah he3..

8/2/14 00:08

Aha,, akk sye kje kt sini ϑªh lme ϑªh... Skit sye bgitau pasal sup ni.. Sup ni sebena dye memang sedap akk, †ά̲þï pkerja(termasuk sye) buat sup ni slambe jew.. Asalkn siap.. Sbab ade famliy boss yang xngam ngan pekeje(temasuk sye) n skung sye nk bgi tau skit klu akk nk try sup ni yang sebena dye akk leh dtang at janda baik,Bentong skung sye niaga sndiri.. Kt sini sup kite wat btol2 ... Skali lah menginap kt chalet2 sini.. Suasana tenang, sejuk... Buat hilangkn strees hehe.. Jmput rsa sup meletop yang kt janda baik yr akk...

24/5/14 16:35

Patutlah sedap, pekerja dia pakai baju Barisan Nasional. x heran la :P ekekeke

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...