32

Khas Untuk Kawan G+ Yang Comel

12:23 |


Gumbiranya hati entriku dikomen
Gigih membalas dengan senyuman
Guling laju-laju pulak ke blog kawan
Tiba-tiba brek ditekannnnnn



Alamak...alamak..
Tak boleh nak komen
Sebab daku dah takda akaun G+
Takpe..takpe..
Mungkin masih ada style lain untuk komen
(Positif Alea Positif)
Chaiyok!!!



Nasib baik masih ada peluang nak komen
Walaupun daku bukan pencinta muka buku
Demi kawan yang dah rajin skodeng & komen
Ku gagahkan juga untuk support entrimu

Namun begitu semangat blogwalkingku
 terbantut lagi
Bila masih ada kawan yang hanya gunakan G+
Takde pilihan lain sama ada hidup ataupun mati
Langkahku nak mengomen kembali sumbang
Melainkan.....



Ku jumpa perkataan keramat di atas ni


dan kotak ajaib ini 
Yabedabedu
Yehaaa!!!


Dan kadang2 Kotak Jerit amat bermakna
Untukku beritahu
"Sori tak boleh nak komen..
sebab Kak Lea takde G+ huhu"



Untuk kes lain pulak
Kadang2 button untuk komen terlampau canggih
Ada yang kecil benor terselit...
Tak perasan pulak adeihhh
Pernah Kak Lea luahkan di kotak jerit mereka

"Hye..mana ya Comment Button?"
"Eh punyalah besar & comel..tak nampak ke?"
Gulpp....aik marah ke?
Kak Lea datang lagi nak komen
Sekali tu ada blogger yang femes bab tutorial..selamba Manifesto
(** Group ni Juara Versus 2 semalam yehaa!!! )

Menjerit di kotak kawan tadi tu
"Macam manalah kitorang nak nampak
Blog hang ni berat..
lambat gila loading
Banyak lagi blog yang kitorang nak blogwalking,tau!"
Perghhh....
Kak Lea pun tak tau apa kawan tu feedback
Harap sangat kawan G+ yang comel
dapat beri pilihan ke-2 untuk Kak Lea komen
Happy Blogging!!!


** Kak Lea kena bawa si kembar yang berkhatan hari tu,jumpa doktor kejap.Risau pulak luka masih tak kering padahal berpantang semua ok je huhu.Mandi pun siap bertutup.Balik je dari klinik,Kak Lea akan balas komen,jejak & kawan yang follow dari hari Khamis hinggalah hari ni.TQVM tau...tunggu ye..assalamualaikum.






















32 comments

1/6/13 12:37

salam kak lea..
haah betul2!!(sambil angguk kepala)

pernah pergi satu blog.. xde langsung hint dimana butang komen..
ape lagi.. saya pon pangkah.. lalala..^^
maapkan saya..
x suka nak main sorok2 ni..^^

1/6/13 13:09

Salam.

Akak..masa mula2 masuk blog saya, akk senang tak cari kotak komen?

Tu je. hehe.

#Oh.. luka deme tak elok lagi ya.. Akak settlekan la dulu urusan anak2 ya.. ^^

1/6/13 13:58

masa adik lelaki berpantang dulu, mama letak debu menjakani.. luka cepat smbh dengan debu tu :)

sy x guna g+ ..ehhehh xD

1/6/13 14:07

yeah..kak lea dh de anak bujang..kim salam!!!!!

yumida pun ade akaun g+ tp masih pakai komen yg lama coz memudahkan org lain tinggalkn komen

paling x ske komen jenis disquss..semangat mengomen mmg tinggi menggunung..tup-tup jumpe disquss terus cancel

aah kan kak..kengkdg blog yg terlampau canggih menyukarkan kita mencari kotak komen..hmmmm

1/6/13 16:24

Assalam kak lea...
Amboi siap bermadah pantun hehe. Kenit pun gitu gakgi BW blog kengkawan ada yg guna format komen lain.

Tapi kugagahkan jugak jari runcingku ini menaip di ruang komen hehehehe (^_^)

Harap hero-hero kak lea ok sumer.

1/6/13 16:57

@Gee GTGsalam gee i'm back,letih giler hari ni tapi alhamdulillah semua settle ngee :)

kak lea ok lagi kalau kotak komen tu menyorok bagai..tapi kalau dah blog pun lambat loading ..memang kak lea tak dpt tunggu lama sebab nk bw ke blog kawan lain pula :)



1/6/13 17:03

@Tinta Lana salam lana..owh blog lana kak lea takde masalah nak komen sebab icon komen dah ada kat atas tu..just klik je :)

owh syukur dah balik dari klinik,klm kabut ni online he3..

1/6/13 17:05

@AiSyA LiEzA hye AL..wah nice petua ni tqvm dear..nanti kak lea gi kedai cari..luka dia dah ok..kak lea je risau benor he3..

owh samalah kita takde g+ huhu...

1/6/13 17:07

@Yumida Huda hye sis yumida..itulah ada juga blogger lain,walaupun dia ada g+,tapi nak komen dia bagi 2 pilihan.so senang nak pilih yang mana satu,kan.baru syok.

macam2 cara untuk komen tulah...tak tau nak cakap..masing2 punya cara..selagi boleh kita cubalah untuk blogwalking dan komen :)



1/6/13 17:10

@Kenit Cinonet salam sis...hahaha merapu meraban je pantun tu hah..

owh selagi boleh dan berdaya kita blogwalking dan komen laju2 yehaaa...kena jugak support entri kawan2,kan :)

alhamdulillah dah ok si kembar tu..terima kasih untuk sis dan juga semua yang baca n3 ni

1/6/13 17:51

susah kot nk komen guna G+ tu

1/6/13 18:02

@the malay male hye MM..itulah ni pun tengah bw jumpa jugak G+ tak boleh nak komen huhu..

1/6/13 18:28

samala dgn akak.mmng tak boleh nk komen mereka yg guna G+...camana tu ek? garap mereka take note.

haha sebenarnya tu la antara kelemahan sistem komen G+ ni...pernah sy buat entri pasal ni dulu....sebenarnya ada penyelesaian utk ni iaitu dgn menambah komen FB atau disqus atau intense debate...nak best buat stail tab menu...so pengunjung yg takde G+ boleh pilih utk komen guna sistem komen lain...

pendapat sy google mmg sengaja buat sistem komen tu camtu supaya akan memaksa org ramai membuka satu akaun G+...hehe konspirasi tu sebenarnya... :d

tapi kalau satu hari nanti ditakdirkan semua org dah guna G+, komen G+ adalah yg paling bermanfaat untuk blog...masalah anonymous dgn spam pon dapat setel....sebelum semua tu menjadi kenyataan kita pakai komen biasa dah la.... :)

1/6/13 19:20

x reti la nk G+ kak lea.,ke sbb x de kawan.

1/6/13 19:27

hehe..sabar2..banyak orang bnyk ragam>_<

1/6/13 20:24

Tq akak, hehe. Saya tanya, sebab ada sekali tu, ada yg tnya mana kotak komen saya,hehe.

Kak lea.. aleasara tu..mmg nama penuh akak ya?

1/6/13 21:07

Rietta pown ada hadapai masalah yg sma...tambahan, rietta xde ac fb....eeehh, si kembar ke yg bekhatan?err dorg umur berapa? Rietta igtkan bdk kecik lg...

1/6/13 21:19

@whitecappuccino owh samalah ye..one day memang kena jugak guna g+..mmg banyak kelebihan..tapi buat masa ni tak terkejar pulak adeihh...

1/6/13 21:22

@Hatimi Tahirruddin hye timi...ye kak lea rasa pernah baca n3 timi,tu.minggu ni memang banyak masalah kak lea masa bw sambil komen,tu yang terfikir buat n3 ni.

ye kak lea tengok ramai blogger yang buat tab menu supaya senang kawan nak pilih mana satu,memang user friendly.

g+ tu macam nak saingi fb..banyak kelebihan blogger gunakan g+.tengoklah one day kalau terpaksa gak..create jugaklah semula akaun g+ adeihhh :d

1/6/13 21:22

@Chuu Muqhlishahahaha sep sep tom tom ler kita ye :)

1/6/13 21:23

@fardiyah hye sis...ok je cuma tak best susah nak komen.tak best,kan kesian diorang huhu..

1/6/13 21:24

@Tinta Lana hye lana owh ye ke...ok2 he3..

owh nama penuh kak lea ada kat entri segmen 11 things about me he3....

1/6/13 21:26

@HeNRieTTa JoSe give me 5 ler sis rietta.owh xda fb wah lagi cool.kak lea ada fb pun sebab puas kena bebel dgn adik dan sepupu2 cehhh...bila kak lea suruh buat blog tersengih2 pulak cehhh...dan cehhhh lagi he3...

owh kembar lelaki tu hah darjah 5..ni 1st time anak berkhatan so kak lea memang gabra semacam hehehe huhu...

1/6/13 22:20

assalam,

bunda xder g+ kdg2 seronok nk comen tetiba xjadi...huhu

2/6/13 00:25

@BUNDA a.k.a KN wsalam bunda..ye samalah situasi kita huhu..tapi cuba jugak nak komen kan..kan :)

2/6/13 11:29

he3..smalh dgn sy, klau ada kotak komen G+ mmg tgglkn jelah..

2/6/13 14:36

sebab susah nk komen dari link tu yg remy dah buang kotak komen g+ tu...

2/6/13 15:32

@S.K.A hye ska...itulah kena buat macam tips yang hatimi beri,kan :)

2/6/13 15:32

@Remy hazzahye remy..itulah tqvm sangat remy ubah hari tu..memang frust nak komen susah huhu..

4/6/13 21:28

kak yang kotak komen sedia ada ini ok.. ada blog tu ..adehhh susah betul

4/6/13 23:11

@Aku Penghiburhye acik..ye betul tu..kadang2 terus hilang mood nak komen sebab jenuh 2,3 kali try huhu..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...