46

Leko-Leko ~ Cheezy-Mayo & Black Pepper,Kota Warisan

22:38 |

Sekarang bukan Ganu Kite je reti pekena Keropok Lekor..
Semua rakyat Malaysia tak kira negeri dan kaum 
mencari-carinya di tengahari & juga petang
Banyak gerai yang jual
Nak nipis boleh..
nak yang tebal hingga gigi palsu pakcik,makcik nyaris terpelanting
pun ada!


Pagi tadi tengah lepak kedai mamak
Kak Lea ronda kejap kedai2 berdekatan
Wahhhhhhhhhhhhh!!!
Owh awal lagi belum buka..


Petang tadi apalagi terus terjah
Owh ingatkan spring potato je ada chezzy + mayo
Keropok lekor pun adalah!
Erk...selalu cecah sos
Tak ke pelik makanan tekak melayu dikawinkan
dengan omputeh?

 Owh harganya mampu makan

Black Pepper pun ada,you!

 Yarghhh dah ramai order
Brother ni minta tunggu kejap
dia goreng panas2 punya

 Brother ni baru je buka cawangan di Kota Warisan semalam
15/6/2013
Katanya cawangan leko-leko ni ada juga di Presint 15,Putrajaya
dan juga di Mydin,Kota Seri Emas,Nilai
Isterinya pun ada di belakang sedang siapkan bahan2
Leko-leko ni memang dah dibungkus frozen,potongan kecil
Comel je nak makan
Sekali ngappppp...
Katanya leko ni dari ikan lampam


 Ada 3 jenis saiz mangkuk

 Panas2 ni...tak menang tangan brother ni
Sekali pelanggan order 2,3 mangkuk
Budak2 memang ramailah datang beli

 Yarghhh...ini satu

 Owh.....jangan jeles..satu lagi



Hah apa lagi
Tera sekali nok lagi!
Makanan yang sihat
terasa keenakan & kegebuan isi ikannya
Isinya yang banyak tak terasa tepungnya
Harganya murah
anak2 suka
mak bapak lagi suka
hahahaha...
selamat mencuba ^^




P/S--> Owh TQVM korang yang tinggalkan komen.Kak Lea nak maraton reply komen,ni.Lepas ni terjah korang pula yehaaaa!!!







46 comments

16/6/13 22:59

:) suka mkan krpok lekor dulu smntra tggu waktu kuliah...ehhehehhe xD

16/6/13 23:05

leko2 memang sedap.. ^^ 1 mangkuk mana cukup

16/6/13 23:19

salam kak lea..
wuarghh..
nak yang large..
sedapnye..
rasa lapar pulak..huhuhu
kak lea.. belanja bulih?^^

Kepok lekor meme sedap. hehe :)

16/6/13 23:39

@AiSyA LiEzAhye AL...wah kak lea pun sama jugak dulu2 he3..

16/6/13 23:40

@Nana Lienahye Nana betul2 he3...nak2 lagi kalau lepak depan tv,sedar2 dah 2 mangkuk habis he3..

16/6/13 23:41

@Gee GTGwsalam gee...hehehe jangan jeles yummy...burppp alhamdulillah he3...

owh boleh je meh bagi address he3..

16/6/13 23:42

@Norhaizam Mustaffahye eizz....meme..meme...ngeee....

17/6/13 00:26

ha3 mcm2 skrg ni :) plbgai gaya dah..acane la rsa dia ye?? sbut Nilai, sy rindu suasana Nilai..

17/6/13 07:54

satu inovasi dlm resepi tradisional..bagus tu! kena buka cawangan di seluruh negara ni...kasi gempak!

17/6/13 08:32

fuh! ni RARE ni kak lea..tak pernah tengok lagi kepok lekor letak mayi dan black pepper. Menangkap kalbu terus ni! hehehehe (^_^)

17/6/13 09:40

@S.K.Ahye ska serius sedap tau...owh eh ska dulu duk mana ye confuse ni he3..

17/6/13 09:41

@Abe Kiebetul tu abe,walaupun saya bukan orang tgnu tapi bangga jugak he3..owh dan banyak cawangan.kalau klik link leko-leko.com tu ada ada info ^^

17/6/13 09:42

@Kenit Cinonettulah sis..mula2 macam terfikir boleh masuk tekak ke ni.sekali tera nok lagi he3..

17/6/13 10:27

nampak sedap........ alamak lapa :)

17/6/13 12:08

bila nk bukak cwngan kt ipoh??? wuuuu

17/6/13 12:53

@Aku Penghiburhye acik..cawangan banyak juga tau.bolehlah acik try he3...

17/6/13 12:54

@xila xotmyhye sis yelah kan.yang ada pun kat cawangan manjoi..nanti mesti depa buka kat ipoh tu he3...

17/6/13 13:08

Salam.

Kak lea! Saya dah bbrpa kali beli yg kat presint 15 tu, sedap makan pnas2!

17/6/13 14:17

@Tinta Lanawsalam lana hye hye he3..wah ye ke..best kan yummy...

17/6/13 15:33

Kat Segamat ni pun ada Leko2 taw. Sedappp sangat! ^^

17/6/13 18:15

msa krja site kt sepang..sy mnyewa kt nilai la KakLea =) best...sy suka suasana dia..xbz dn tng je..

17/6/13 18:22

kak lea boleh jadi pengacara jalan-jalan cari makan la :)

17/6/13 18:59

sedap la sis..terliur nengok
beznye klo kat sini pun ade gak

17/6/13 21:20

@Aida Ismailhye aida,wah lama giler tak turun segamat rinduuuu..

17/6/13 21:21

@S.K.Aowh itu ceritanya..he3..yup area tu tak serabut..cuma pagi2 sekarang ni dah rasa macam kat usj huhu...

17/6/13 21:22

@Nurul Ainhye ain hahaha..mau kena kolesterol kak lea makan sedap tiap2 minggu ngeee...

17/6/13 21:23

@Yumida Hudahye sis yumida,meh ler turun sini ngeee..

17/6/13 22:38

fulamaks! nampak sedap sangatlah! tera sekali nok berkali-kali hihihi~ harap2la leko2 ni smpai kat sabah

wah nampak mcm best tu lemak berkrim...lepas ni takyah beli cheezy wedges dah...haha

18/6/13 05:19

assalam,

bunda baru tahu...bagus jugak kan, dipelbagaikan citarasa makanan kita ..supaya ramai orang luar tertarik..

sapelah punya idea asalnyer tu yer..

18/6/13 15:10

oh my good. looks greasy, creamy, cheesy and mouthwatering! definitely my kind of food. walaupun takleh mkn byk2, I tetap akan makan byk jugak. hahaha

18/6/13 19:29

Assalamualaikum. Salam ziarah. Wah, cantiknya blog ni. Moga perkongsian di blog ini memberi manfaat kepada pembaca.

20/6/13 05:29

assalam,

bunda datang lagi BW kesini dari Blog S.K.A...

idea brother ni mmg creative
tengok pun dah terliur

22/6/13 13:11

Genius! asal la kite tak terfikir eh...? huu

23/6/13 04:08

tak dapat nak makan cheese byk2.. huhu

24/6/13 01:30

@krolehye krole...owh yelah..bagus kalau buka kat sana,kan he3..

24/6/13 01:30

@Hatimi Tahirruddinhye timi...erkkkk....hahahahaa betui jugak tu ngeee...

24/6/13 01:32

@BUNDA a.k.a KNwsalam bunda...memang suka sokong produk tempatan..memang makanan yang sihat sebab ikan,kan.yelah kan,sapa empunya idea asal ye...

24/6/13 01:32

@RedRosehye sis hehehehe meh ler cuba...banyak tu cawangan depa ^^

24/6/13 01:34

@Tetamu Istimewawaalaikumussalam...trm ksh ye tetamu istimewa...blog ni biasa je.in shaa Allah saya cuba pelbagaikan lagi entri untuk semua ^^

24/6/13 01:35

@BUNDA a.k.a KNwsalam,bunda.trm ksh ye bunda...sori baru je online selepas seminggu busy he3...

24/6/13 01:35

@.::: Princess MOMOY :::.hye sis betul..betul.makanan yang sihat dengan harga berpatutan...

24/6/13 01:37

@Khamsi Abdullahwah tqvm 1st time singgah dan komen sini,kan.slm kenal tau.sebagai peniaga kena kreatif he3...

24/6/13 01:38

@denohye deno wah cantik new pic profile ni..

takpe deno rasa sikit pun jadi,kan :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...