12

Mr Telur VS Ms Daun Limau Purut

20:42 |

Hahaha korang yang klik entri ni tertipu ngeee...
Saja beri tajuk yang nakal2 sikit...
Ni nak cerita
Sebagai seorang supermum
Kat office pun dah sibuk fikir apa ye nak masak?
Dari office terkejar-kejar balik rumah
Geledah fridge skodeng apa yang ada

 Taraaa.....
Daun limau purut pujaan hati masih banyak
Maka..

 Pecahkan telur,wangikan dengan hirisan daun limau purut
Tabur sedikit serbuk Cukup Rasa @ garam
Letak sedikit kicap manis
Hancur-hancurkanlah jiwa raganya

Dah siap
Resipi simple yang auntie Kak Lea berikan
dikala stok daun limau purut menimbun 
Kadang-kadang bosan makan menu berat je,kan
Pekena dengan nasi panas wallaaa...

Owh malam ni masak campak-campak je..

 Rendang Ayam Mama Lea

 Air asam kerisik turun-temurun dari mak mertua
Pijar tangan sebab kena ramas semua bahan tu
Tabur sedikit gula,garam,air limau nipis,kerisik
Makan dengan daging bakar...nangis!!!
Selain rendang ayam,goreng sedikit je ayam 
sebab husband nak cecah air asam

Nasi goreng cili padi yang dimasak husband 
yang kadang-kadang rajin di dapur
Campak ikan bilis dan kubis...yummy..
Inilah menu simple yang sempat dinikmati malam ni..
Alhamdulilah...













12 comments

4/6/13 20:49

emmmm...sedapnye menu tu...seriusly pasni nak test bat telur goreng camtu, nampak sdap sngat

4/6/13 21:06

@krolehye krole..wah cuba tau.telur dadar pun sedap :)

4/6/13 21:21

alamak terliur dah .. nyum nyum :) nak buatlah cm tu jgk

4/6/13 21:37

hahahha.. campak2 un bestt .. adoyaii.. :))

4/6/13 22:48

wah!!!! nak sikit!!!!

4/6/13 23:04

@Aku Penghiburhye acik..cuba tau simple tapi sedap :)

4/6/13 23:08

@AiSyA LiEzA campak2 memang best....simple janji semua kenyang ngeee...

4/6/13 23:33

@Gee GTGtak boleh nenek lea dah bawak larik masuk gua ngeee :))

5/6/13 09:11

eh, Kak Lea tak pelik ke rasa telur dengan daun limau purut ? macam lain macam jer. hehe

5/6/13 12:43

@Izzah Azizahhye izzah..masa auntie masak kak lea tercengang..sedap ke.pelik betullah,bila makan panas2...perghhh sedap.lagipun bagus makan daun limau purut ni wangikan mulut :)

10/6/13 00:19

kekadang simple itu lebih menyelerakan.....

10/6/13 01:10

@Remy hazzabetul betul...makan pulak dengan nasi panas hurmmm sedap he3...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...