17

Musim Kenduri di Cendol Bakar,Dengkil???

18:29 |

 Salam semua
Korang semua sihat..alhamdulillah!
Baru je balik office,keluar lagi
ber'dating' dengan husband
Pekena Cendol Bakar lagi ^^

Erkkk...ramai ke?Eh taklah

 Ramai memilih drive-thru je
Ikut je arah signboard tu
Tunggu staff ambil order

 Kotak merah tu tempat staff setting semua order
Agak kelam-kabut sebab pelanggan 
bertali arus

 Ramai huhu...macam kenduri kahwin
Jenuh tunggu meja kosong
Musim cuti sekolah memang masyuk ler,tokey !

 Ramai betul yang order
Kak Lea berdua je so makan ciput jelah
RM 1.00 untuk seketul cucur udang
begitu juga tauhu
Kuah sos sedap..tolonglah percaya!

 Cendol Bakar Pulut Durian..nangis sedap!!!

 Kak Lea skodeng kejap

 Hai sos...awatlah hang sedap benor
Kalau ada kuah kacang pun ngam,ni

 Staff tu letih sampai tak boleh nak senyum
Kak Lea saja usik2 dia
Akhirnya dia senyum,ucap terima kasih sebab
datang ambil sendiri & terus bayar di situ
Dia dan sorang lagi staff tak menang tangan
nak hantar ke meja

Gigih staff ambil stok lagi dan lagi...


 Sana sini kedai makan/restoran macam ada kenduri
FULL HOUSE!!!
Kelakar jugak tengok ragam peniaga dengan pelanggannya

Seronok peniaga bumiputera kita berjaya
Repeat customer memang penting
Sebab mereka akan promote dari mulut ke mulut
Maka sentiasalah perbaiki servis dari masa ke semasa
Cuaca panas sekarang ni
Jom Pekena Cendol Bakar....









17 comments

3/6/13 20:17

salmaa kak leaa..pergh...sana saya dah gulp.. telan air liuq..
sini pun nak gulp jugak telan ayaq liuq..adeh..
bestnyelah kan.. saya nak cuti dugakkk!!!!

sedap ke kak.. aduh ila nak p sana.. pos boleh x..huhuhu

3/6/13 21:32

Salam.

Uhuiii kak lea, memang nak menangis tgk cendol bako pulut durian tu,hahaha

Panas2 cuaca skrg ni, mmg selera le menghadap cendol2 ni..dapat abc pun cantekk.

3/6/13 22:37

*ngidam* hahahha

3/6/13 22:46

seronok meniaga kalau macam ni ramainya customer.

3/6/13 23:56

@Gee GTGsalam gee adeih sori lambat reply he3..hohoho alalalala kesian dia yer..nah kak lea hulur 2 mangkuk cendol ngeee....

3/6/13 23:57

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕hahaha adeihh takut tak sempat pos..abang posmen dah perabihkan dulu ngee..

3/6/13 23:58

@Tinta Lanasalam juga untuk lana..serius sedap time cuaca panas ni..tu yang customer tak putus2...abc letak ice-cream i like!!!

3/6/13 23:58

@AiSyA LiEzA alalala..meh ler pekena cendol he3..

4/6/13 00:00

@the malay male betul tu MM,harap mereka berjaya dan buka banyak lagi branch

4/6/13 12:04

cendol durian 2 sdapnya..telan ayaq liuq da ni :) nyum3

4/6/13 12:43

@S.K.A hye ska he3...in shaa allah nanti dah sembuh sepenuhnya...bolehlah pekena cendol ye :)

4/6/13 21:25

tempat nie makin popular dah :) nyum nyu terliur

4/6/13 23:16

@Aku Penghibur betul tu...jom sokong peniaga tempatan yehaaa!

4/6/13 23:16

@Aku Penghibur betul tu...jom sokong peniaga tempatan yehaaa!

10/6/13 00:24

tak sampai2 lagi...... nak pi jugak nanti....dah ler dekat.....

10/6/13 01:01

@Remy hazzadekat benor dah remy he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...