9

Pabila Hujan ~ Ari Nasi Kukus Ayam Dara di Salak Tinggi,Sepang

22:19 |

Pabila hujan turun
Kedinginan malam merancakkan lagi muzika di perut
Kata sepakat dimeterai
Jom ber'nasi' kukus yehaaa!!!

Asal hujan je semua anak Kak Lea nak datang sini
Terbayang-bayang keharuman ayam goreng berempah
Gulai kawah dan sambal cili padi 
perghhh!!!

 Dah 4 tahun tokey ni berniaga di Medan Selera Salak Tinggi
Selalu lepas solat maghrib mesti kami ke sini
Lambat-lambat nanti ramai orang
Kak Lea tak sihat malam ni,selsemalah pulak
So tapau jelah

 Serius rasa macam Upin & Ipin je yang gilakan ayam goreng

Depan ni gerai kawan husband
jual Coconut Shake & Pop Corn

 Pop Corn sedap makan panas2 di waktu malam
Tak pergi cinema pun boleh layan popcorn di rumah,tau

 Bayangkan keenakan nasi kukus beralaskan daun pisang

 Kepekatan gulai kawah
Resipi turun-temurun si tokey

bertambah menangis makan dengan sambal cili padi ni


Tapi sebab selsema Kak Lea tak lalu nak makan nasi
Nak makan benda yang simple sangat2
Next entri he3 


** TQVM semua yang komen previous entry
Kak Lea tengah gigih reply dan nak terjah korang pula yehaa!!





9 comments

6/6/13 22:32

wahh!! sllu makan nsi byk tu x hbs... kena half je.. ekkeke... smga akk cpt smbuh =)

6/6/13 23:03

salam kak lea..

kat sini pon ppular dengan nasi kukus.. betull..hee~~~
tapi x mkn dah..huhu~~
tapi ayam die mmg sedappp!!!

p/s: kak lea.. dah buat dah.. still x boleh..huhuhu~~

6/6/13 23:11

@AiSyA LiEzAsamalah kak lea makan pun tak habis,selalu separuh nasi asingkan kat pinggan.

terima kasih ye AL :)

6/6/13 23:12

@Gee GTGsalam juga untuk gee..waowww nanti snap foto ye nak tengok nasi kukus kat sana he3..

hah...tak boleh erkk pelik pulak..jap..jap....

lama x makan nasi kukus. kat sini banyak nasi kukus =)
teringat nasi kukus dekat corner taman melati dekat putra station. fuhh

7/6/13 18:00

@.::: Princess MOMOY :::.wah mesti best,kan.itulah pekena nasi kukus sempoi tau :)

hohoho tak boleh nak bayang2 lagi dah...nak kena pg cari ayam dara ni utk dinner jap lg...hahaha

10/6/13 00:05

yang nie remy dah try... not bad.... semoga cepat sembuh kak...

10/6/13 01:06

@Remy hazzawah ok jugak kan he3..tqvm remy..alhamdulillah dah sihat he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...