30

Sahur ~ Nan Cheese ~ Perut Jerebu

02:37 |

Salam Nisfu Syaaban semua
Baru balik dari Al-Salam,Inti,Nilai
Nak bersahur awal
Sementara tunggu menu sampai
Online kejap balas komen dan blogwalking


  Kedai mamak ada je customer,ye
Bukaklah ceruk mana pun
ada je orang yang datang makan

 Port pilihan seisi keluarga/pasangan bercinta/temah serumah/sepejabat
Juga sesuai untuk bincangkan bisnes dengan client 
sambil pekena teh tarik

 Maka makin ramailah rakyat Malaysia yang 
kencing manis
kolesterol tinggi
darah tinggi dan macam2lah
Sebab keluar je dari rumah
pelbagai pilihan kedai makan yang ada
Setakat lapar pukul 3/4 pagi
tak menangislah asyik pekena maggi kat rumah

 Terasa nak bersahur makan yang ringan2 je

 Sedap...70 sen je.Terasa manis,masin,pedasnya

 Pergh pekena pula dengan teh tarik kurang manis

Memang gandingan terbaik untuk dinikmati dengan...........

 Roti Nan Cheese dan....

Ayam Tandori



Langit di Nilai pun gelap lain macam
Maklumlah jerebu
Bau asap tok sah cakaplah,kan
Lepas pekena menu di atas
perut Kak Lea pun terasa sebu dan berjerebu jugak he3..
Selamat berpuasa sunat semua
Assalamualaikum....


Ya Allah,Ya Rahman,Ya Rahim..
Jika Engkau takdirkan panjang usiaku
Tetapkanlah aku di jalanMu
Agar aku istiqamah menjejaki keredhaanMu
Teguh menjalankan perintahMu,tunduk pada ketentuanMu.
Jadikanlah diri ini orang yang selalu menjauhi laranganMu.
Agar tidak sia-sia sisa umurku berlalu…
<aku.islam.com>









30 comments

24/6/13 02:42

selamat berpuasa kakLea =) awl pula shurnya hu3..mcm kenal pulak Al-salam tu hehehe..alamak!! rindu dgn nilai..kna mnetap kt sna gamaknya..

24/6/13 03:02

@S.K.Atrm ksh ye fais.hari ni rasa letih jugak..tu sahur awal.wah memang dah wajib duk nilai ni he3..

24/6/13 03:31

sahur kt luar ke kakLea?? gambar sahur la atas tu eh??

ingatkan ringan sgt td...rupanya ada tandori di sebalik bawang...hehehehe....apa2 pun selamat berpuasa ye kak lea...

24/6/13 04:44

Salam nisfu Syaaban & selamat berpuasa Alea :-)

24/6/13 10:50

Izin laluan izin laluan. Pembaca blog nak lalu ni. Hehehe salam kenal dari Zue ;)

24/6/13 11:25

selamat berpuasa sunat ye akak.:)
roti nan pun dah kenyang .
tapi normal syuk makan 2 roti sekaligus.

24/6/13 11:26

selamat berpuasa kak :) semoga amalan di terima Allah :)

24/6/13 16:45

Salam Nisfu Syaaban. Selamat berpuasa. Dah mula belajar berpuasa, oklah. Lagipun Ramadan dah dekat.

24/6/13 18:04

x suka ayam tandori...ngeee >.< slmt berpuasa akk n slmt berbuka.. smga diredhaiNya sllu :)

24/6/13 18:31

sedap nyer

24/6/13 19:14

selamat berpuasa sis
sedapnye nan cheese tu
teh tarik memang peberet yumida bila singgah kat kedai mamak
order canai..opkos mesti ade
rindu dgn gaya tebar canai pakcik mamak

24/6/13 20:38

feel minum dan borak2 kt kedai mamak mmg tiada galang gantinya :-)

24/6/13 21:50

@S.K.Ahye ska ak ah lari kejap gi nilai dekat je ngeee...sahur makan simple2 je he3...tak lalu makan nasi huhu...

24/6/13 21:54

@Hatimi Tahirruddinhye timi tqvm tau sori lambat reply semua komen he3..

24/6/13 21:55

@june mohdtrm kasih ye sis june..salam nisfu syaaban juga

24/6/13 21:56

@Dzureen Darwishahaha silakan..silakan. beri laluan semua...ucap selamat datang untuk sis dzureen ngeee..

24/6/13 21:57

@syuk shusuketrm ksh syuk..kak lea makan sekeping je letih nak habiskan dua keping he3...

24/6/13 21:58

@Aku Penghiburtrm ksh ye acik..amin..amin...

24/6/13 21:59

@Tetamu Istimewasalam nisfu syaaban juga ye..yelah tak sabar tunggu ramadhan,semoga Allah panjangkan usia kita semua amin.

24/6/13 22:00

@AiSyA LiEzAhye AL..samalah cuma kadang2 tak reti dah nak makan apa,tu pekena ayam tandori he3..trm ksh ye AL..amin.

24/6/13 22:01

@liana sulaimanhye liana yummy..nyum..nyum..

24/6/13 22:01

@Yumida Hudahye sis trm ksh tau...yelah suka jugak pekena teh tarik..tapi kena kurang manis he3..

24/6/13 23:15

@the malay maleyup betul tu...kadang2 lebih suka lepak kat kedai mamak dari fast food ^^

25/6/13 00:34

wow advancenye die sahur..haha.. saya x pernah pon sahur kak lea.. adeh!!!

25/6/13 00:52

@Gee GTGerkkk kak lea kena sahur mau pengsan esoknya ngee...

rindu nak makan cheese nan. sini cuma ada roti temmpayan jer. huhu

25/6/13 01:19

@.::: Princess MOMOY :::.roti tempayan..yelah lama pulak tak makan.meh ler turun sini pekena nan he3...

25/6/13 14:22

sedapnya nampak semua tu... take care... alhamdulillah... di Melaka dah ok IPUnya...

25/6/13 15:24

@Nora Karimhye sis nora..yelah kan melaka dah ok.area tengah2 ni pulak jerebu huhu..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...