34

Semakin ramai lelaki yang pandai masak

01:30 |

Sebagai perempuan
kadang-kala rasa tercabar tengok aksi2 hebat
kaum lelaki berperang di dapur

Hebat2 lah korang la ni
Kawan blogger lelaki pun ramai yang terer
hingga terkenal satu Malaysia
Dah ramai keluar di majalah/suratkhabar & tv 

Sebelum ni memang ramai chef kesukaan
Tapi sekarang nak berubah selera pulak
Buat masa ni ada 2 orang lelaki hebat
yang buatkan Kak Lea nak je merayu..

"Pinjam tangan korang sat"


Chef Sherson Lian
~5 Rencah 5 Rasa TV3~

Tengok kelincahannya menulis menu2 di blackboard
Memang get ready mata terjojol depan tv
Rasa macam dia baru je tunjuk bahan2
Campak-campak dalam kuali
Eh eh dah siap!!!

Kepetahan Bahasa Melayunya juga buatkan dia cute he3..
Semua resipinya simple
senanglah nak cuba sendiri
Bukan lagi alasan untuk tidak mempelbagaikan menu di atas meja



Chef Ammar Al Ali
~ TV Hijrah ~


Anak2 suka tengok Chef ni masak
Mulutnya tak henti2 berkata....

Masya Allah
Alhamdulillah
Subhanallah

Kadang2 terkeluar loghat utara campur slang arab he3
Masakannya???
Fuhhh nanges tengok
Macam nak hulur je tangan masuk tv tarik semua makanan tu
Terliurlah tengok huwaaaa!



Chef kesukaan korang pulak sapa?
Hah!Bagi yang jarang ke dapur tu
bolehlah bukak pelbagai channel
Memanjang chef lelaki yang masak
Salin je resipi kesukaan yang mudah2

Malas?
Takde masa?
Tak kahwin lagi so malaslah nak belajar masak2 ni?

Takpe..takpe...
Kayuh dan hayunlah senduk,periuk pelan-pelan
Nanti lama2 mesti korang yakin nak hidangkan makanan untuk keluarga
atau untuk si dia tersayang
Mungkin esok tu terus rombongan meminang datang bertandang chewahhh...








34 comments

26/6/13 01:59

Betul betul betul!

Sekarang ramai chef lelaki =)

Hihi .

Kita yang 'gegirl' pun kalah kan kak .

Hehe =D

Saya suka Chef.....Wan ! Kihkihkih

26/6/13 02:03

@Elmahye sis emma...hahaha teringat n3 tadi gegirl boboy ngeee...

chef wan memang selamanya pujaan hati ngeee...

26/6/13 06:43

salam. abe kie pandai gak memasak tp sejak sibuk menguruskan rumah dan tugasan di sek ni rasa malas nak turun ke dapur. Kalau masak pun yg simple2 aje..janji boleh makan.

26/6/13 07:11

Alamak kakLea, saya xde pun kat atas??? sy pn pndai jugak masak XD he3..chef kesukaan sy ofkos chef Giada..heeeee..

26/6/13 08:57

oohhh kehebatan mereka di dapur memang sehebat namanya hehe. Memang tak dinafikan lelaki pandai masak dah la ni kak lea...tapi air tangan ibu/isteri tak sama tauuuuuuuu.

Walaupun, isteri/ibu masak tak sosodap mamak di kodai tapi berkatnya...perghhhh konyang porut ekekekeke (^_^)

salam sis lea. kat tempat kerja momoy pun ada 3 orang chef . hehe. director momoy pun chef juga. kalau dalam cabin asyik citer pasal masak jer. hari tu rasa salmon grilled lemon. ohooo...terangkat. mmg mcm makan kat hotel.

off topic, pasal pertanyaan sis lea tu, momoy dah jawab di blog =)

26/6/13 09:10

hehe.
sekarang ni lelaki masak sebab nak penuhi masa lapang. lagi2 nak senangkan isteri pada masa depan. :D

26/6/13 12:56

<--- tak pandai masak tapi time duduk umah sewa dulu dgn member, mmg kene paksakan diri untuk masak.

mengigih google resepi lepas tampal resepi tu kat dinding baca instruction stu persatu. campak apa yg patut. taadaaaa siap!

sedap ke tak tu, err so far mereka *member* masih hidup sihat lg. haha

26/6/13 13:02

Alaaaa... saya tak pandai masak...

26/6/13 13:51

pung pang pung pang , jom masak dengan aku penghibur hehhehee

26/6/13 14:16

@Abe Kiewsalam abe kie.wah hebat dah tu..yang penting air tangan abe kie mengeratkan lagi hubungan dengan keluarga he3..

26/6/13 14:17

@S.K.Ahahaha owh fais pandai ye masak..wah cer hulur sikit ngeee..owh chef giada kan cantik..memang boleh melekat mata kat tv he3...

26/6/13 14:18

@Kenit Cinonethahahaha ok give me five...betul..betul..ngeee...

26/6/13 14:19

@.::: Princess MOMOY :::.wah macam tu memang tak sempat nak diet2 dah..bestnya sis...nak jugak nak jugak he3...

owh ok jap lagi kak lea ke sana tau!!!

26/6/13 14:20

@syuk shusukehye syuk...wah tulah lelaki sekarang ni dari muda2 lagi dah pandai berperang kat dapur.lagipun kalau tanya kebanyakan ciri2 lelaki pilihan,mesti ramai jawab nak lelaki yang pandai masak ^^

26/6/13 14:24

@kopi pastahahahaha 'cool' kalau lelaki pandai masak.macam ofcemate lelaki ni,memang manjang buat kak lea gelak.depa cerita macam2 skill yang digunakan masa nak masak.sorang kecoh nak bubuh tu,sorang lagi kata campak tu.hah..lauk dah ke laut.

untung orang pompuan zaman sekarang,kebanyakan lelaki dah terer kat dapur.bolehlah bantu-membantu masak masa hujung minggu ngeee..

26/6/13 14:26

@Aujinzalah tipu tipu tak percaya..he3..

26/6/13 15:33

Rietta pown suka lima rencah lima rasa...simple...byk juga rietta belajar dr program tu....

26/6/13 15:48

@Aku Penghiburhahaha ok2 ye kak lea tau acik terer masak ngeee...

26/6/13 15:48

@HeNRieTTa JoSehye sis rietta..betul tu...simple je menu2 yang dia masak ^^

26/6/13 23:57

saya suka kak liza..
die masak gulai.. mak oih!!
maun tinggi kolestrol..pekat sangat2!!
owh rindunye..^^

27/6/13 00:31

@Gee GTGhhahaha ok2 sebelum ramadhan kenalah gee balik kampung ngeee...minta mak masakkan menu kesukaan tu mesti sedap giler..nak jugak nak jugak..suka masak lemak cili padi...

27/6/13 00:32

Silap2 nanti smua lelaki jd org dapur...hehe

27/6/13 00:45

@Cikgu Kacamataowh tak dapat bayangkan kalau itu terjadi,nanti kat buku autograf kawan2,anak2 tulis..

makanan kegemaran : semua yang dimasak oleh bapa saya

hehe chef ammar memang terbaik sy pun suka...lebih2 lagi masa bulan puasa kalau tgk chef ammar buat nasi bryani ke nasi arab ke konfirm tergugat keimanan.....wakakkaka...

27/6/13 02:12

saya pun suka chef shers dan chef amar tu... hihihi

27/6/13 02:50

@Hatimi Tahirruddinpergh bersedialah kita masa bulan puasa ni..terliurlah tengok chef ammar dengan resipinya he3..

27/6/13 02:50

@Nora Karimwah sep seplah kita ye sis nora he3..

27/6/13 04:02

ha'ah.. betul la.. lelaki makin ramia pandai masak :)

27/6/13 14:11

@denohye deno...untungkan gadis2 zaman la ni senang nak cari bakal suami yang pandai memasak he3..

27/6/13 14:44

kalau dpt suami yg pandai memansak.... mesti para isteri sukakan... leh tukar2 selera.....

27/6/13 14:52

@Remy hazzabetul...betul..sekurang2 nya hujung minggu boleh bertukar2 tukang masak,tengok air tangan sapa dapat banyak pujian ngeee...

29/6/13 15:34

suka tgk chef y first tu... ahhaha..ligat je dia masak.. ai tu gunakan daun pisang.. ceh.. jelesss jee tgk.. ekekkeke.. mulut sama laju ngn tgn... wkakakka

29/6/13 22:53

@AiSyA LiEzAwah sep seplah kita he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...