17

Berpuasa bukan alasan,muka pucat ye sayang...

07:44 |

Hye korang!
Betul,tak....
Masa bulan puasa ni,ler
muka kena nampak segar dan ceria
Tak semestinya sebab menahan lapar & dahaga di siang hari
muka pun pucat tak berseri

Kak Lea ni simple bebenor
Mekap lebih2 masa pergi kenduri
atau pergi interview,je
Hari biasa macam kat bawah jelah

 Hampir 3 tahun Kak Lea jadi pengguna setia Safi
Dari zaman sekolah menengah,
tak terkira banyaknya produk Kak Lea pakai
Ada tu sebab mak yang belikan so tempek jelah,kan
Mentang2lah muka Kak Lea tak banyak masalah
tu sebab hobi bertukar jenama je

Hazeline Snow,Fair & Lovely,Pond's
Olay,Garnier
dan sekarang Safi
Ntahlah so far rasa serasi je dengan kulit


 Compact Powder
Apa?
Banyaknya?
Dah orang bagi tenyeh jelah
Mau setahun tak habis pakai
Gilir2 pakai ikut mood
Miyami Cosway tu mak yang belikan tanpa jemu
Ramai kata sesuai dengan kulit Kak Lea
nampak muka bersih sekata macam pakai foundation
chewahhh
MAC tu adik hadiahkan
Yang Silky Girl tu semuanya salah Emma Maembong
Sapa suruh goda Kak Lea lebih2?
Maybelline tu suka jugak pakai

Kadang2 datang mood malas
Kak Lea pakai bedak J&J tu je
tak pun bedak Carrie Junior yang cinonet,tu

Teringin jugak nak pakai Rona Sutra ataupun bedak arab
Tapi hubby dah bising2
Elok2 muka tu,nanti bertukar jadi pelik
abang lari...katanya


 Hah...wajib pakai masa bulan puasa
Taklah bibir tu kering mengelupas
Sekarang ni Kak Lea kurang suka pakai lipstick
Rasa penat dah dulu kerja kat KLIA 
kena paksa mekap tebal2

 Ni mesti pakai
Berserilah sikit mata tu,kan
Eyeliner ni pun salah Emma Maembong tu,ler
Tapi bestlah eyeliner ni..smooth je
Dulu suka guna macam2 brand
Pengguna setia Lancome & Body Shop
Tapi sekarang suka cari mekap yang senang nak beli
kat Watsons atau Guardian

 Yang lain tu simpan kat beg mekap je
Malas nak pakai he3
Lagipun mekap tebal2
masa nak solat leceh nak cuci huhu..

 Owh Kak Lea baru je beli ni semalam
Best betullah bau sari susu manggis
Yummy.....



Korang pulak pakai apa je masa bulan puasa
supaya tak nampak pucat,ye?
Tapi,kan yang penting kulit mesti bersih
dari jerawat dan jeragat

Owh teringat kata2 seorang selebriti
Rahsia mukanya berseri2
walaupun tak mekap tebal
ialah...
sentiasa dalam keadaan berwuduk 

Maka itu
jom campak semua alat mekap2 ni
ada 'bran' he3....







17 comments

12/7/13 08:04

wahhhh banyaknya koleksi penjagaan muka kak lea. Seronok tengok orang tonyoh2 muka ngan bedak kompak tapi Kenit tak reti pakai huhu.

Kenit pakai garnier je tuk cuci muka dan bedak safi je tuk kasi putih melepak hahaha.

12/7/13 08:26

@Kenit Cinonethye sis..tu kira simple je berbanding kawan lain,he3..

diorang guna foundation,concealer...perghh pening tengok,macam tak bernafas dah kulit muka tu hah he3..wah ber'safi' ler kita ye ^^

12/7/13 09:07

hahaha,salahkan emma ma'embung pulak ye,sy lagi sadis..ada lipstik dgn lipliner je.bedak pun kdg pakai kadang idak.huhu

12/7/13 09:46

sy dr sekolah pn mmg pki safi balqis je., tp baru2 ni cube safi rania lak.. usia da mkin mningkat nk jd cm cek ta! hahaha

12/7/13 09:53

Bnyaknya^-^
Kita pakai pencuci sama la.serius suka..bau sedap gila kan..x nak tukar pncuci muka lain dah :))

12/7/13 12:26

@Irfangeeee....owh sis irfa..simple lagi best,kan.tapi kerja tak boleh muka pucat,mau koma bos tengok kita nanti he3..

12/7/13 12:26

waahhh!!(mulut nganga luas2)
pergh!! kak lea..
banyaknye..hahahaha..
saya guna bedak carrie junior je kak(perasan baby lagi..wakakakaka)

baguslah.. bersolek tuk suami..hahaha..

p/s: kak lea.. malam tadi saya dah bertemu dengan sidia.. wauarghhh!!!!wakakakakaka^^

12/7/13 12:27

@Chuu Muqhliswah pengguna tegar ni chuu he3..owh itulah mak pun dah pakai,ingat nak berhijrah ke safi ranialah pulak he3..gold tu...confirm kulit bersinar2 he3.. ^^

12/7/13 12:28

@mirza syazwinahye sis...itulah dah ada org bagi,hentam jelah he3..owh ye lah memang best bau pencuci manggis ni kan..kak lea pun nak maintain guna ni ^^

12/7/13 13:03

@Gee GTGhye gee...hehehe itualh banyak kan..dapat free pakai jelah he3..


hukhukhuk opsss...dah bau nasi minyak..kat mana ye hahaha...cepat2 share kat pondok kalau free tau.nanti beritahu kalau dah update,ye ~(^-^)~

12/7/13 15:32

Assalamualaikum.

Amboi kak..tak pasal2 je emma maembong disalahkan,hik3 >_<

Saya dalam 2,3 thun ni..pakai bedak maybelline mcm dlm gmbr akk tu.

Krim muka plak, saya pakai loreal.. saya pernah pakai safi..tapi tak serasi dgn kulit saya yg berminyak..bertambah berminyak jadinya,huhu

Losyen2 plak, pakai nivea..ok la..tu pun bukan beli, dpt menang peraduan dlm majalah, 10 botol dpt kak..nak menangis nak menghabiskannya,huhu

12/7/13 16:00

@Tinta Lanawaalaikumussalam lana...wah samalah kita lagi sekali he3..

owh kawan kak lea pun tak sesuai dengan safi,muka dia berminyak.tapi rasanya ada produk safi untuk oily skin,kan.

perghhh best betul tu,siang malam pagi petang kulit lana lembut mengalahkan baby,ler.sebab stok 10 botol wahhhhh ^^

12/7/13 17:21

he3 sy bran :D try la kakLea..sy cuma mndi, bsuh muka dn berwudhuk je..wlwpn xhnsem dn hitam..tp ok la =)

12/7/13 17:33

heehhee..amboih2...byknyaa... xD bedak compact AL dri zaman matriks dulu xhbs2 lagi..wkakkakak.. xsuka pakai -_- suka pakai bedak debu.. kekekek.. >.<

kalau bab pencuci muka pulak.. AL hentam jee.. jnji muka dicucikan..wkakakka..xD

bestnya tengok entri ni. momoy suka entri pasal beauty2 ni.
momoy dulu rajin sangat beli alat makeup .
dulu sebulan spend RM 500 - RM 800 sahaja untuk make up.

sekarang nak beli make up pun boleh kira. setahun satu la kot.
paling banyak beli lip balm. lip stick pun dah tak pakai mcm dulu2

kalau keluar sekarang pakai bedak baby dan lip balm je. konon2 innocent la. haha

12/7/13 21:52

Byknya kak...berat bag nk bwk....m

20/7/13 02:45

@Remy hazzahahaha tak bawa semua tu sekaligus..mau putus memanjang tali beg kak lea he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...