26

Hah?Sahur makan ni,je?

07:35 |

"Alah bolehlah..bolehlah."
kata si husband dengan manjanya

Mak Kak Lea bagi mangga muda ni banyak sangat
Boleh pulak time nak sahur,
husband nak makan mangga ni

 Tengok color pun dah terasa betapa tingginya
darjah celcius kemasamannya
Memulas perut tiba2

Korang kalau cicah mangga muda
memang letak belacan sikit,ke?
Kak Lea cuma letak cili padi,gula pasir & kicap
SIAP!
Tapi husband suruh letak belacan bakar sikit
Sedap jugak rasanya,kan



Ni rahsia kita2 je tau
Nak tau kenapa husband Kak Lea 
nak makan mangga muda
Huissshhh..takde maknanya Kak Lea berbadan dua
Meh piat sikit telinga,tu!

Sejak bulan ramadan ni
kami jarang ke PARAM
Selalulah masak kat rumah
Ada ke patut husband salahkan Kak Lea...

"Itulah yang,kenapa masak sedap sangat
Baru plan nak diet
Tengok ni....
perut dah bunnnnnnnncit."

Ishhh ishhh ishhh
Bila bini tak reti/malas masak
salah kami jugak
Bila berjaya bagi perut suami kenyang,
pun salah kami jugak?
Susah..susah jadi isteri orang ni
agagagagaga....


SELAMAT BERSAHUR TAU!!!



P/S-->Kak Lea berjaya jugak paksa husband makan sahur
Buatkan dia roti ala2 sandwich
Letak serunding,telur hancur & hirisan timun



26 comments

30/7/13 07:48

hahahaha tu la dilema jadi isteri dan chef ni kak lea. Perut buncit salah kita, perut kempis salah kita.

Kita buncit takda salahkan dia pun muahaha :D. Tapi, makan mangga time sahur...rare tu kak. Kalau kenit dah terasa macam kipas helikopter dok putar dalam perut hehe :D

30/7/13 08:04

kecur nengoknya, tp memang nampak masam ye.. huk3.

sy pagi tadi sahur burger (yg dpt masa moreh semalam).haha. xlalu plak nak makan nasi.

30/7/13 08:39

@Kenit Cinonethye sis betul tu..setuju sangat(angkat tangan tinggi2 ni he3)

hahahaha!kipas helikopter dok putar dalam perut ...gelak kak lea baca komen ni tau ^^

30/7/13 08:41

@BiskOthye sis..wah burger..hari tu pun kak lea masak burger untuk sahur ^^

simple,kan.sahur tahun ni tak lalulah makan nasi

30/7/13 08:55

bahagianya kehidupan berumah tangga ni.. so sweet..

30/7/13 09:45

Salam.

Tergelak saya,hehehe. Ooo, gitula ya ragam suami isteri. Perut kempis,perot kembung, semua tuju kat isteri ^^

Saya biasa buh cili padi,gula n kicp je kak..kdg2 gula n kicp pun dah cukup. Tak pernah pula try buh belacan..

Kat sini, dah mula trasa sunyinya waktu sahur..rmai dah tak bangun bersahur kot..kalau tak, meriah juga dgn bunyi belanga org bujang.

30/7/13 09:47

Kak lea! Baru prasan..header raya la! :) comelnya! Siap ada pantun lgi, best pantun belah kanan tu,hehehe >_<

30/7/13 10:00

@boni kacakhah..apo laeiii.cepatlah kawin mr boni he3....

30/7/13 10:03

@Tinta Lanawa'alaikumussalam,lana

ha 'ah ada jelah ragam orang berkawin ni,masak salah,tak masak salah he3...

samalah kita lebih suka letak kicap n gula,tapi cili padi wajib ada.owh ruginya diorang tak bangun sahur..

30/7/13 10:04

@Tinta Lanaheader tu he3...buat kelam-kabut..pantun tu femes kat fb..yang best tu anak kembar kak lea yang suruh letak kat header.ayat yang lain tu kak lea sendiri tambah2 he3..

Alamak...sedapnyaaa...
Boleh juga bubuh belacan sket...
Cili padi tumbuk2, belacan penyet2, kicap, garam dan gula...uihh..sedap...
Tapi kalau sahur...errmmm..kna pikir..kot2 ada yg gerudi perut nnti....hihi...

p/s tetiba teringin nk makan rojak buah...huhu...

30/7/13 14:35

isk isk isk... aku pun meraba perut aku yang buncit ni....

30/7/13 16:35

aik?? kakLea mkn ni ke bt shur?? xskit perut?? hu3..sy pn suka colek ni =) tp cicah dgn kcap n gula jelh..

30/7/13 21:19

@Norhazlina Mohd. Zakihahaha gerudi perutlah pulak ye ngeee...

rojak buah..yelah lama jugak tak makan ^*

30/7/13 21:20

@Tukang Karuthahahaha tu tandanya wife sayang kat TK,masak sedap2.alah bunnnnn sikit je he3...

30/7/13 21:21

@S.K.Ahusband kak lea yang makan,fais.kak lea baru makan sikit je dah ber'shuffle' perut he3..

30/7/13 21:21

Eh, samalah saya pun tengah makan mangga muda. Sedap pula tu. Taklah makan waktu sahur, lepas berbuka.

30/7/13 22:03

@Tetamu Istimewawah ye ke he3..sedap tu.cer try masa sahur mau ber'shuffle' perut tu,he3...

31/7/13 00:10

"Itulah yang,kenapa masak sedap sangat
Baru plan nak diet
Tengok ni....
perut dah bunnnnnnnncit."

hehehe.. kelakar lah pulak.. mesti comel kan reaksi time uh.. hehehe... kak lea the best ibu lah.. heheh..

31/7/13 00:28

@syaafi sushihehehehe..nanti one day fiza jadi isteri orang,masa tu taulah macam mana.rajin masak salah,malas masak lagi masalah he3....

31/7/13 01:28

wah.. kak lea.. saya tengok mangga tu pon dah rasa menggigil dengan ilusi kemasamannye.. x termakan kat saya de.. adus...
amboi manjenye beliau dengan tok laki die.. wink2..hahaha..^^

31/7/13 01:45

@Gee GTGhahahaha....memang masam giler,semput nak kunyah he3...owh manja2 sayang gitu he3...

31/7/13 07:43

Mak oiii...x sakit perut ke..if SA la...mmg letak belacan sikit umph sikit lg...

Ya Allah ... kecur dah air liur tgk mangga tu ... Leh eak mkn time Sahur ? Huhuhu ...

uih...pepagi dah mam mangga. hehe.
lawak la baca entri ni =)
momoy sekali la miss sahut bagus time tu dah nak imsyak dah. hari lain Alhamdulillah. pukul 4.30 automatik bangun. fuhh... biar la hidup bujang pun.

3/8/13 10:50

tu dia... pagi2 dok mengicah...... yummy2........

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...