42

Ketuk-ketuk Ramadhan Musim Ke-6 ~ Bersama Adira AF

13:26 |

Assalamualaikum semua...
Seperti biasa kalau sempat tengok online di office masa tak busy
Kak Lea tak lepaskan peluang 
salin resipi yang menarik
Asalkan ia simple tapi kelihatan menarik
Pasti salin laju2

Sedar tak sedar
Dah masuk musim ke-6
Kak Lea pun pernah beli buku Ketuk2 Ramadan
musim pertama
dan hadiahkan satu untuk jiran tersayang


 Lama jugak tak tengok lakonan Shiela

 Adira di rumah makciknya
Putih gilalah dia ni!
Hurm..sekarang produk minuman yang femes untuk cerahkan kulit
jatuh kepada....
Qu Puteh dan Aura White nggeeee....

 Diorang di Pasar Tani Kota Kemuning

 Masak rendang ayam,bah...
Perghh suka dengar Adira berceloteh

 Itu dia....
Kelakar jugak tadi sebab masa Adira nak cepat2
dia tertunggang semua bahan perisa dalam mangkuk
Shila dah pening...pening...
Nampak macam masin je huuhu....

 Kali ni Minyak Saji
Dulu2 susu Dairy Champ

 Resipi dari nenek Shiela
Sebenarnya resepi asal gunakan ayam
Sebab Adira dah masak rendang ayam
so Shila gantikan dengan udang

 Tarraaaa....yummy

Murah rezeki dapat duit dan 2 hamper


Esok siapa pula ye selebriti jemputan?



Alhamdulillah kita dah mula berpuasa esok
Kak Lea dah publish semua komen 
Sedang ambil masa nak reply 
dan blogwalking
untuk komen entri korang semua
Tqvm tak terkira juga untuk Lana,Hani,Fais,Tetamu Istimewa
yang marathon komen untuk previous entry ngeee...
Nanti Kak Lea komen laju2 ye ^^



42 comments

9/7/13 14:02

mmg beza adira dulu dan adira sekarang..suka jugak tgk keletah diorang dlm rancangan masak.ada yg kekok pegang senduk ;)

9/7/13 14:07

dah mula ke? alahh bunda terlepas lah..esok lah tengok..kat tv1 kan lea?

9/7/13 14:20

dah mula harini dh rupanya rncangan ketuk2x ramadhan ni..

9/7/13 14:33

Kaya sheila kan tiap tahun tak lepas rancangan dia. SBS (S'pore) pun ambil program dia tau tapi yg lama punya.

Selamat menyambut bulan ramadhan dan berpuasa Lea..maaf juga dari kakak

9/7/13 14:34

@Irfahye irfa..ak ah kan semakin putih dia ni ^^

ye betul tu seronok gak tengok artis masak2 ni...ada tu yang tengah masak...tiba2 lupa resipi hahaha..

9/7/13 14:34

@BUNDA a.k.a KNye bunda...rtm1 pukul 12.30 tgri he3...

9/7/13 14:35

@zakirasli ..hye zaki yup betul tu..sebab setiap tahun KKR akan ke udara sehari awal b4 ramadhan ^^

9/7/13 14:44

best dgr celoteh dri sheila rusly tu.. lama dh tk tgk.. .

Tak sempat tgk pun...yea arr..Adira mmg putih semulajadi putih...
Lebih glowing lg skarang...Bila la kita2 nak putih cam, Adira... (kulit dah gelap, boleh putih tak?)ngehehehe

9/7/13 14:55

wah dah start rupanya...hihi..
cik akak pon suka juga tengok nie kak lea...hihi

9/7/13 15:01

@Kakzakiewah ye ke,kak?wow rezeki dia kan ^^

trm ksh ye kak zakie,jangan lupa bangun sahur,tau ^^

9/7/13 15:02

@zakirasli ..owh rugi tak tengok he3...suka tengok KKR rasa tak puas je 1/2 jam ^^

9/7/13 15:03

@Norhazlina Mohd. Zakihye sis...hahaha...itulah sekarang nak raya ni macam2 produk cerahkan kulit berlumba2 kat tv..tak tau mana satu yang bagus,berkesan dan tiada kesan sampingan ^^

9/7/13 15:03

@Nao Meihye cik akak...ak ah dah start pun.samalah kita ye he3..

9/7/13 16:42

jangan la memasak tengah hari. sungguh nanti menggoda..
salam ramadhan :)

9/7/13 17:13

@syuk shusukehehehe rancangan ni tengahari,sah2 sapa tengok perut terus ber'shuffle' ngeee...

selamat berpuasa ye syuk ^^

9/7/13 17:58

Ha laa putih gila Adira ni kan

9/7/13 18:21

@Dzureen Darwisjomlah kita semua mandi kapur kasut he3..

9/7/13 18:33

putihnye adira..macam berkilau2 bila tengok
sempat gak tonton ketuk2 ramadhan tadi..tapi dah part hujung..ske dengar sheila berceloteh

9/7/13 18:39

Saya suka tengok juga rancangan ni. Masakannya mudah tapi sedapkan. Senang nak cari bahan. Tapi, tapi kan...masa siarannya waktu sekolah 12.30 huhuhu

wah tak perasan dah musim ke-8 rupanya rancangan ni...haha

9/7/13 23:05

Salam.

Sama2 kak.. tima kasih gak singgah blog saya..ok tak header ramadhan? ekeke, menggedik plak tnya,hahaha

Ooo, saya rasa, salah satu episodnya nanti, kat pasar malam putrajaya. Sebab last month saya nampak diorg shooting kat sini..tpi waktu tu sheila rusly dah takda,da habis msk pun..nampk perkataan ketuk2 ramadhan je.

9/7/13 23:26

wahh bestkan :)

10/7/13 01:50

he3..diorg shooting time xpuasa kn kakLea?? pnh asenya diorg kantai time merasa..ha3..sy gelak je tgok..Salam Ramadhan KakLea, selamat berpuasa, berbuka dn bersahur =)

10/7/13 08:09

@Yumida Hudahye sis yumida..putih betul dia kan he3..owh samalah suka sheila ^^

10/7/13 08:10

@Tetamu Istimewahye cikgu..owh itulah masa sekolah,kan he3...kadang2 ada jugak yang update kat youtube ^^

10/7/13 08:11

@Hatimi Tahirruddinhye timi..yelah kan lama dah rancangan ni.kalau tiap kali ramadhan je,mesti ramai ingat ketuk2 ramadhan he3..

10/7/13 08:12

@Tinta Lanawsalam lana..nice kak lea suka header tu...lana kreatif he3..

owh ye ke?wah sapa selebriti jemputan tu,ye?

10/7/13 08:12

@Aku Penghiburhye acik..orang bujang pun boleh tengok...masa ramadhan nilah tunjuk skill masak he3..

10/7/13 08:14

@S.K.Abetul fais...yelah masa shooting tak puasa.tiba2 kena berlakon puasa.masa masak dah tentu diorang nak rasa terlebih/terkurang garam ke he3...

terima kasih ye fais.same to you :)

10/7/13 08:50

aku pun nak ketuk kuali bulan puasa ni... malas nak pi bazar...

10/7/13 11:48

mmg lejen dh rancangan ni...terhibur gok karenah kak shila hehe

10/7/13 13:35

smua prgram masakan akan bersaing di bulan ramadhan...kekekekek =)

11/7/13 02:15

ketuk2 ramadhan! rancangan masakan yg deno minat!^^

11/7/13 15:54

errr.....udah dekat pukoi 4 ni...tengok gambo2 camni menggoda iman betoi le...sabo..sabooo

11/7/13 22:24

@Tukang Karutowh?wah nak jugak rasa masakan TK he3..

11/7/13 22:24

@dear xilahye sis xila..betul2 ngeee ^^

11/7/13 22:25

@AiSyA LiEzAhye AL ye betul tu.pening nak tengok mana satu..

11/7/13 22:25

@denohye deno,wah nanti bolehlah try masak ye :)

11/7/13 22:26

@D_08hahhaa adeih....sabo2 ngeee..

12/7/13 22:44

Memang tak sempat ler remy nak tgk.... balik kj dah berbuka... ketuk2 kt bazar ramadhan aje la....

20/7/13 02:42

@Remy hazzahahaha tu lagi best..ketuk2 kat bazar..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...