58

Ku keciwa denganmu,Mee Ketam!!!

00:30 |

Baru2 ni berbuka puasa di luar
Makan Mee Ketam di Nilai
Punyalah terkejut!
Selalu harganya RM 8.00
tup..tup bertukar RM 10.00


Takpelah faham,nak cari income lebih
Yang tak berapa nak faham
kuantitinya masih sama
Ingatkan harga naik,dilebihkanlah meenya

Ni mee pun malu2 bersembunyi 
di sebalik ketam yang memang tak gebu
Dahlah sebelum masak,penyepit ketam tu tak diketuk
Mau berterabur gigi nak kokak isinya
Sedih bin pilu
Lastlah makan kat kedai lu

 Esoknya...murah rezeki
Mak belikan macam2 lauk basah
Semuanya seefood!!!

 KETAM???
Anak2 dah menjerit keceriaan macamlah dapat
duit raya sorang seguni
Diorang order nak 
makan ketam masak lemak cili padi

Opppsss terselit lagi mangga muda kat situ

 Snap dalam periuk agagagaga



Masak sendiri lagi puas hati,kan
Jimat..bersih..kuantiti banyak
Jangan lupa kacau gulai anti-clockwise
^^


58 comments

Ya Allah kak... terliur zizie tengok ni haaaa... nak jugak.. dah berkurun lama tak makan ketam!

31/7/13 01:21

salam kak lea.. wah...
ketamm.. alamak.. kite jarang makan ketam.. mak x selalu masak.. lepas tu kita x reti nak kupas camne kulit ketam tu.. 3 tahun sekali kot makan ketam ni.. alahai.. sangatlah jarang.. sebab susah nak makan.. huahua... tapi xdelah sampai elergik kat ketam..^^

31/7/13 01:28

@Nurul Farahizzatihye zizie

kak lea pun jarang makan ketam.isi sikit tak best,rugi je baik makan ikan terus he3.....

31/7/13 01:30

@Gee GTGwa'alaikumussalam my lovely..yearghhh gee dah muncul balik he3....baru keluar dari laci nobitalah,tu!

owh 3 tahun..lama jugak tu.kalau tak reti siang,minta tolong je orang kat kedai/pasar tu siangkan ^^

selamat bersahur ye...

31/7/13 01:44

Sudah jangan sebut ketam lagi. Jeles haha

31/7/13 02:24

emm... sedap... tp deno tak bleh mkn sgt seafood.. huhu

31/7/13 05:59

js pun slalu buat mskan ni..sbbnya peberet kita sefamili...hehe

31/7/13 07:38

Ya allah..sure penuh isi ketam tu kan...

31/7/13 07:40

agagagaga mantopppppp! Ni kedai kat umah saya jual ketam tak semegah langsung! kalu tak nak buat jugak eksperimen masak lomak ketam hahahaha.

31/7/13 07:53

terliur plak tgk mee ketam. dah berzaman sbnrnya izan tak makan ketam ni kak lea. masak kat rumah ni lagilah tak pernah. sbbnya suami n anak2 mmg tak makan ketam.

31/7/13 08:29

woah..dulu pernah juga nak cuba makan mee ketam kt kg.baru kl.. tolak lepas magrib sampai la sana dlm pukul 8 lebih klo tak silap dekat pukul 9 lah.. datang2..

mee ketam habis~~ =3= sampai skg xmerasa mee ketam guane rupenya. hahaha. hrp2 la rasanya mcm mee maggi kan..kan.. *nak matikan nafsu jap XD*

31/7/13 09:35

sedap tu kakLea =) dah lama sy xmkan ketam..kalau sy msih di Nilai, boleh juga blnja kakLea 1fmily =)..mmg mak kakLea tinggal skali dgn akak ke??

sedap nampaknya nie

31/7/13 10:29

mesti sakit hati kan bila harga makanan naik tapi sama je macam dulu...

31/7/13 10:52

yummy...

31/7/13 11:18

kak lea.. fiza x mkn ketam..hehehe.. tp tgk mcm sedap je.. hehehe.. fiza hanya mkn sotong je.. seafood lain fiza x mkn.. xboleh nak telan.. x tau knp. hehehe

31/7/13 15:06

betul la..masak sendiri lagi bagus..apa nk tambah ikut selera kita..kan..kan

31/7/13 15:56

nak jugakkkkkkk melelh ayaq liuq ni ;p

31/7/13 17:21

wahh, makan febret syuk :D

31/7/13 18:29

Wah ketam! Kitorang satu family dapat makan ketam dalam 2-3 kali je setahun jd tiap kali mama beli ketam memang satu event la.

31/7/13 21:23

gulppp telan air liur tgk huhuhu..

31/7/13 21:44

Salam.

Sedih bin pilu,hik3

Gmbr awal2 lgi, nmpk penyepit ketam je yg over..mahalnya smpai RM10..diorg ni..apsal tekan sgt harga ya..geramnya..

Ya kak..skrg ni, tu la cara nak berjimat, masak sndiri kat rumah. Lagi2 kalau mkn mknn mcm mee kari,bihun sup..kat kedai sup nya mcm air masak je ha,huhu..buat sndiri, nak bubuh isi bnyk mna pun bleh.

31/7/13 22:12

Saya suka tang kacau gulai anti-clockwise tu! haha...petua petua :P

Pergghh, ketam tu ... Feveret ...

1/8/13 10:18

nak singgah lunch...terlupa pulak...puasa..

1/8/13 23:09

betul tu kak lea..masak sendiri lg puas makan pastu boleh tambah berkali2

kalau kat sini megi ketam harga brpa puluh ntah semangkuk. ramau cakap puas hati tapi momoy cari kedai tak jumpa2 lagi. hahaha

baikk... bila kacau air ke masak ke nnt mesti ingat dear =)

3/8/13 10:41

camner rege mee ketam dah naik nie kak... tak boleh jadi nie.....he3..dah lama tak mkn mee ketam...masak lemak ketam lagi ler.... nak suruh mak masak lah mlm karang...he3

3/8/13 11:48

Sedapnya ketam di bawah tu. Pandai Kak Lea masak.

Memang masak sendiri lebih puas.

hmmm tu lah kak lea sekarang ni barang makan semua naik harga sesedap rasa tok abah diorg je....hahahaa....

PS: kenapa nak kena anticlockwise tu kak lea?

13/8/13 00:27

AL x pndai makan ketam besar2 tu..heheh..skrg dah ada ketam tnpa kulit..sng sikit...ekkekekek >.<

15/8/13 23:19

@Dzureen DarwisK..E..T..A..M bunyinya ketam he3...larikkkkk.

15/8/13 23:20

@denotakpe deno...mana tau one day deno boleh jugak rasa sikit :)

15/8/13 23:20

@Jemarisuriwahhhh genglah kita ye he3..

15/8/13 23:20

@Amanda Suriamemang penuh isinya..alhamdulillah yummy ^^

15/8/13 23:22

@Kenit Cinonetowh kena gi pasarlah,kan huhu.kedai barang basah kat area rumah kak lea pun,kadang2 jual ketam ntah apa2 he3...

15/8/13 23:23

@Izan Ishakowh ye ke sis izan..masa makan luar bolehlah order ikut selera.kita ni masak kat rumah,mana yang family suka je,kan huhu..

15/8/13 23:24

@BiskOthahahaha adeihhhhh..lawak je sis ni.owh takpe2 nanti adalah rezeki tu lain kali ^^

15/8/13 23:25

@S.K.Aitulah fais..he3..

owh tak,fais,mak duduk kat kawasan perumahan lain,kat salak tinggi juga he3..abah kat nilai..dekat2 je diorang tu dengan kak lea.

15/8/13 23:25

@Siti Rohaida Yusofbetul sedap tak tipu he3..

15/8/13 23:26

@Tukang Karutitulah nak buat macam mana dah order,segan nak cancel huhu..

15/8/13 23:26

@HeNRieTTa JoSeohlalala he3...

15/8/13 23:27

@syaafi sushiowh macam tu pulak he3...anak kak lea semua boleh makan kecuali sotong ngeee...

15/8/13 23:28

@merahitujambubetul tu..hah mij baru kawin kan.lagi best boleh cuba masak macam2,masa ni bolehlah tunjuk skill terpendam he3...

15/8/13 23:28

@dear xilaalah dah habis he3...

15/8/13 23:29

@syuk shusukesep seplah kita he3..

15/8/13 23:29

@Arham Md Alisamalah...masak masa teringin sangat2.mahal ler huhu...

15/8/13 23:30

@Cik Ainhehehehe sabar..sabar...

15/8/13 23:31

@Tinta Lanawaalaikumussalam lana.

ye betul tu,mahal benor.

a'ah kak lea selalu frust beli segala yang bersup,sebab cair,kadang2 tak rasa apa pun.

15/8/13 23:32

@Khamsi Abdullahjangan lupa amalkan ye ^^

15/8/13 23:32

@Hani Fadhlina Abdul Rahmansamalah kita ye he3...

15/8/13 23:32

@BUNDA a.k.a KNsabor bunda..sabor he3..

15/8/13 23:33

@Amanina Madsbetul tu,bersih pun ye,kan he3..

15/8/13 23:34

@.::: Princess MOMOY :::.hah berapa puluh mahai tu!mesti sedap,nanti share kat entri ye.

owh jangan lupa amalkan ye ^^

15/8/13 23:35

@Remy hazzaye remy...kak lea pergi MMA tu,lah huhu..

wahhh mana aci mak masakkan he3..

15/8/13 23:37

@Tetamu Istimewaalhamdulillah terima kasih he3...ye masak sendiri lagi best ^^

15/8/13 23:39

@Hatimi Tahirruddinbetul tu timi,kita sebagai pengguna kena bijak memilih.

owh anti-clockwise tu untuk tambahkan tenaga dalam masakan/minuman kita masak.previous entry kak lea ada share he3..

15/8/13 23:39

@AiSyA LiEzAowh ketam kulit lembut,ye.kak lea pun teringin nak makan he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...