31

Makin menjadi-jadilah KES PECAH RUMAH!!!

01:21 |

Kawan husband Kak Lea polis
Dia dah pening kepala
Memanjang kes pecah rumah di kawasan Kak Lea duduk ni
Semalam roadblock
Malam ni pun roadblock

Baru tadi sebuah rumah Semi D dipecah masuk
oleh 4 lelaki bertopeng
Bulan ni je 11 kes tau!
Termasuk sebuah banglo
yang ada sekuriti
Diorang masuk kawasan banglo
guna kereta mewah,you!
Setakat rumah pasang cctv
diorang selamba pecahkan huhu...

Diorang ni dipercayai orang luar 
yang duduk area berdekatan
dan mereka ni memang berpistol memanjang
Dan mereka ni kaum hurm...tak yah,lah beritahu
Diorang bukan kaum Kak Lea

Kalau kaum satu lagi tu tak mainlah setakat pecah2 rumah
Baik diorang aim ATM ke
bank ke
Lagi berbaloi
Kalau setakat pecah rumah apalah sangat


Paling buat Kak Lea bertambah risau
semalam polis pasang perangkap
Sebelum kejadian
husband memang pelik nampak mamat tu(kaum lain)
elok je jalan sorang2
macam mencurigakan betul
Nampak serabut

Nak tau
mamat tu dah seminggu bersembunyi 
di stor sebuah rumah atas bukit
Rupanya dia pembunuh upahan
Huwaaa......


Dia aim sorang tauke ni
yang selalu datang berurusan bisnis di
taman Kak Lea tinggal
Maklumlah kat sini ada kedai,ada office,ada bajet hotel dll

Nasib baik polis lekas buat tindakan
Kalau tak..
semakin femeslah taman Kak Lea ni..
Taman ni area orang kerja KLIA & Putrajaya
Ingat kami ni banyak benor ke duit huwaaaaa!!!




31 comments

29/7/13 01:47

BAHAYANya !! akak sekeluarga kena ketatkan kawalan !

29/7/13 02:32

Oh banyak2 lah berdoa, CCTV tak guna kalau kita tak minta pertolongan Dia. In shaa Allah hehe tp kalau dah berdoa pun tak boleh lah buka je pintu rumah 24 jam pulak ek :p macam jemput perompak pula

Alamakkk..seramnyaa.....
Kalau dulu takperlu takut apa2 pun even tinggal dirumah takder grill..skang nie...dah bergrill, cctv pun masih tak mnjadi masalah pada yg nak buat jahat nie...
semoga Allah SWT melindungi kita semua...
Carefull Lea...

29/7/13 06:20

kak lea dok taman apa? selalunya byk kes melibatkan warga asing

29/7/13 06:26

Skg ni bahaya kan kak ~~
kt mana2 pn tk selamat..
sntiasa kte d aim..
utk kepentingan mereka..
moga Allah lindungi kte smua daripada kecelakaan bulan penuh berkat ini :)

29/7/13 06:56

take care kak.... :)

29/7/13 07:05

assalam, kene lebih berhati2 ni lea..tambahan dimusim perayaan nanti...

29/7/13 07:38

@syuk shusukehye syuk,itulah risaulah.semoga Allah lindungi kak lea sekeluarga amin..

29/7/13 07:40

@Dzureen Darwisbetul tu sis,nak tidur pun tak lena.takkan nak terperap je kat rumah,kan huhu...

ye betul tu,kena banyak berdoa semoga Allah lindungi kak lea sekeluarga...

29/7/13 07:42

@Norhazlina Mohd. Zakibetul tu sis.sekarang ni kita dah macam duduk dalam penjara pulak.macam manalah dengan orang yang rumah jenis tak berpagar ala2 rumah omputeh,tu huhu...

29/7/13 07:42

@Amanina Madskota warisan kat area ERL,Sepang.kawasan ni jadi tumpuan so banyak pulak 'orang luar' yang buat hal huhu...

29/7/13 07:43

@sea_lavenderbetul tu sis..diorang nak duit tapi malas kerja,menyusahkan orang je huhu....

29/7/13 07:44

@denotqvm ye deno ^^

29/7/13 07:44

@BUNDA a.k.a KNwaalaikumussalam bunda...in shaa allah nak balik kampung ni memang kena tawakal jelah...

29/7/13 08:09

takutnya kak.

eii risaulah. huhu

semoga kita smeua dilindungi daripada benda2 cmni, kan.

29/7/13 09:43

@Cik Ekahye cik eka..wah lama tak singgah sini tqvm dear...

owh itulah nak balik kampung pun jiwa gundah-gulana..tawakal jelah huhu...

29/7/13 11:15

isk... bahayanya...

29/7/13 12:30

@Tukang Karuthuhu itulah risau ni :(

29/7/13 13:21

bahaya ni kak lea.. hati2 ye.. issshhh... semoga kak lea sekeluarga dilindungi.. amin =)

29/7/13 15:43

erkkk bhaya ni..hm siap pistol2 bgai..hati2 la kakLea..ape pn yg pntg jgn melawan @ tnjuk hero..tkot pape terjadi pula..nk dkat2 raya ni..lglh mnjd2 kot..hrp dijauhilh smua 2..

29/7/13 18:47

bahayanya. dalam rumah sendiri pun dha tak selamat kan.mintak2 Allah lindungi kita semua

29/7/13 19:02

Takut pula bila dengar. Buat kerja yang mendatangkan dosa. Rezeki tak halal.

29/7/13 21:29

@syaafi sushiterima kasih ye fiza..itulah risau jugak huhu..

29/7/13 21:31

@S.K.Abetul tu fais...semoga Allah lindungi kak lea sekeluarga dan juga kita semua amin...

29/7/13 21:32

@nik rosbetul sis ....nak raya2 ni janganlah jadi yang bukan2 :(

29/7/13 21:33

@Tetamu Istimewabetul tu cikgu..menyusahkan masyarakat jelah...

Eeee ... Takut lah, hati2 tau + DOA ...

29/7/13 23:20

@Hani Fadhlina Abdul Rahmanitulah sis..risau.hanya doa sebagai pendinding dan penguat semangat ^^

31/7/13 01:37

ya Allah.. camtu sekali.. seram saya dengar.. macam2 lah sekarang ni.. kak lea.. jaga diri elok2 eh.. bahaya dah zaman sekarang ni.. haish.. makin resah saya memikirkan nasib saya pulak nanti..

31/7/13 02:02

@Gee GTGitulah gee..kak lea tawakal je,harap sentiasa dilindungi Allah amin....

3/8/13 11:41

kak lea... agak2 nya depa ingat kita semua kaya kut.... kayap pun tarak.... semakin hari semakin tak selamat rasanya......

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...