55

Mana iklan raya yang touching2 ni?

00:15 |

Ke masih awal untuk syarikat lain
menonjolkan iklan mereka yang ajaib tu he3..

Buat masa ni ramai yang puji
iklan dari Samsung 
Kak Lea terpaku
sebak...kelu..

Dek rindu punya pasal
si mak tu jadi kreatif
mencantum semua gambar anak2

 Walaupun si anak2 dah belikan tv sebesar alam

Mesin Basuh & Fridge yang canggih-manggih
apalah ertinya
Dah tentu makcik ni
setakat basuh baju sehelai dua setiap hari
dia cuci tangan je
Lagi haru-biru
fridge tu hanya ada secoet je lauk basah
Beli banyak2 sapa nak makan?

Maka anak2 & cucu2 pun buat surprise

Gembiranya seorang wanita yang bergelar ibu
jika keluarga tersayang selalu di sisi

Semua umat Islam
meraikan hari kemenangan setelah
berjaya menjalani ibadah puasa dan terawih
Menikmati juadah raya yang enak di pagi raya
sambil bergelak-ketawa
melihat telatah masing2 di meja

Mak bapak nak macam ni,lah
Kalau dapat barangan elektrik yang canggih dan berjenama
Samsung pulak tu
sapa tak suka,kan
Tapi mereka tak nak harta benda
Bagi mereka raya lebih bermakna 
jika kita sentiasa di sisi
Ok2....
mood nak balik kampung ni he3..


P/S--> Jenuh jugak tengok kat youtube & printscreen seketul-seketul he3...





Owh rindu sentuhan ajaib arwah Yasmin Ahmad (Petronas)
Semoga ada pelapis yang terer 'menyentuh hati'
penonton
Iklan hasil kreatif arwah ada 'jiwa'
Al-Fatihah


55 comments

25/7/13 00:19

ha'ah iklan ni memang best. tersentuh

25/7/13 00:37

@nurdanihye sis dani.betul...betul he3..

25/7/13 01:11

iklan dr ciptaan yasmin memang menyentuh jiwa kan . al- fatihah

Salam ziarah..mmg trtunggu2 iklan trbaru sempena ramadhan & syawal yg akan menjelang tidak lama lg...

25/7/13 03:36

Rumah Zue xde TV lah x pnh tgk iklan ni kena cari youtube nih

25/7/13 04:37

betul tu..hati seorang ibu sudah tentu tersentuh...bunda ada tengok sekali ...

25/7/13 04:47

@Amanina Madshye nina...ye betul tu,selalu touching layan iklan hasil kreatif arwah :)

25/7/13 04:48

@♥♥azatiesayang ♥♥wsalam..terima kasih singgah ye.samalah kita..masih awal lagi kot tv nak siarkan iklan2 raya,kan ^^

25/7/13 04:48

kenapa mcm belom tgk lagi iklan ni..adehhh..

siyes sedih?

25/7/13 04:48

@Dzureen Darwisowh bolehlah ber 'youtube' he3.. kat laman web samsung pun dah ada kuar ni kot..

25/7/13 07:56

rajinnya kak lea screenshot :O

25/7/13 08:49

menantikan iklan raya petronas. selalu sentap2 iklannya :D kan akak hehe

25/7/13 09:03

tahun ni takda iklan Petronas kot kak lea. tu yang sunyi je tv tu. Banyak menyanyi ade la...

25/7/13 10:00

ooo.. kat TV dia punya iklan takde mak dia pegang kucing, dengan mesin basuh tue bagai kan kan kan..

25/7/13 10:13

tahun ni memang samsung kot yang dapat menakluki.. er minggu depan keluar la kot iklan sedih2. (selalunya camtu =3=)

* tahun lepas ahmad dgn siapa tah (yang cerita tntg anak yatim nak gi beraya, nanes kita kak.. >_< sebaik tgk kt utube je, klo tgok depan tv, malu i.. hew3)

25/7/13 11:03

xsangka ada jugak org mcm saya yg mencari iklan raya. iklan yg ni tak best sgt. video raya yg bwk balik lembu sekor tu best. hi~

setakat ni iklan ni agak power. eh maxis ada pasal nilai ketika bulan ramadhan. power gak. hehe

25/7/13 13:19

@BUNDA a.k.a KNhye bunda..sedih,kan.tengok je ni confirm semua anak2 laju2 je pakat balik kampung he3...

25/7/13 13:20

@ishy77hye sis..hoho tak tengok lagi ye.takpe2 minggu depan berderetlah iklan sedih2 he3...

25/7/13 13:20

@nanadhye sis...he2 saja share kot sapa belum tengok lagi iklan penuh ni ngeee...

25/7/13 13:21

@syuk shusukehye syuk,yup betul tu...mesti best,kan ^^

25/7/13 13:22

@Kenit Cinonethye sis ha 'ah kan..depa menyorok seketika kot he3...

25/7/13 13:24

@Aujinzha 'ah aujinz..kat tv kejap je.iklan sebenarnya lebih kurang 3 min macam tu...tu yang ada mak dia pegang kucinglah...anak2 belikan barang elektriklah..tercengang jugak masa tengok sebab tak sama kat tv he3..

25/7/13 13:25

@BiskOthye sis betul2...owh yelah kak lea dengan anak2 pun sebak tengok iklan tu

p/s-->hubby kak lea pun sebak,merah mata dia..kak lea?ok je...ok2 tipu.kak lea nanges huwaaaaa...

25/7/13 13:26

@Nurul Afifahhahaha sep seplah kita,ye.sebab seronok tunggu iklan2 tv sempena bulan ramadan dan raya he3...

hah?yang lembu tu..rasa macam pernah tengok..alah nak kena godek youtube ni he3...

25/7/13 13:28

@buyat(bebola tomato)hye buyat...erkkk nak bebola tomato nak masak spaghetti ngeeee..

owh betul2..ha 'ah kan maxis..terlupa sudah he3...

25/7/13 14:05

salam kak lea.. haah!! saya suka semua.. iklan die.. sangat menyentuh hati saya yang agak2.. lembut.. ni..huiii..hahaha.. maapkan saya..^^

selamat berpuasa kak lea..^^

25/7/13 14:43

kreatifkan mak dia..bila dh ada keluarga kekadang kita lupa family kita.. harap sy x mcm tu..minta di jauhkan

Al-Fatihah buat arwah ...
A'ah tertunggu jugak iklan yg best2, harap xde yg menyentuh sensitiviti lagi ...

25/7/13 17:30

ha'ah kan.... iklan yasmin mesti menusuk jiwa

momoy setuju. iklan raya tahun ni x myentuh jiwa la. haiss

25/7/13 18:52

Arol pun baru tengok iklan nie kat Youtube. Rasa sebak bila tengok part tampal gambar anak-anak dan part si mak dengan kucing. Nampak yang si mak kesunyian. :'(

Kalau ada tv besar pun tapi tengok sorang-sorang buat apa kan? Ada anak-anak dan cucu-cucu baru meriah. :)

25/7/13 20:16

@Gee GTGwaalaikumussalam geeeeeeee ^^

sep seplah kita..suka..suka..hah?hati lembut hahaha.ok2 yelah..yelah kak lea percaya sepenuh hati ngeee...

selamat berpuasa juga ^^

25/7/13 20:17

@merahitujambuhye sis..yelah kadang2 bagus iklan2 macam ni di ulang tayang kat tv.ramai anak2 tak mau dah balik kg beraya huh....

25/7/13 20:18

@Hani Fadhlina Abdul Rahmanbetul tu sis..semua pengiklan kena bijak...jangan buat iklan setakat lepaskan batuk di tangga je..erk..betul ke peribahasa ni hahahahaha ^^

25/7/13 20:18

@denobetul tu deno...tak sabar tunggu iklan petronas raya ni

25/7/13 20:19

@.::: Princess MOMOY :::.hye sis momoy..itulah pasai he3...

25/7/13 20:20

@Arol Mubinhye arol..tqvm ye singgah komen,owh itulah kalau tengok kat youtube baru dapat tengok jalan cerita sebenar.

betul..betul ^^

25/7/13 21:19

dah pernah tengok dah....boleh tahan lah...owh!!sis pon minat arwah yasmin
ahmad yek...sy suke tengok filem-filem dye gak...memang sentuhan dye lain daripada yang lain...heheheh...selamat pulang kampong!!!heheh...

25/7/13 21:39

Kak lea, ada satu iklan kat thailand pasal pengorbanan ayah dia yang bisu.. Ya Allah, sedihhhhh sangat tengok iklan tu, smpai sebak dada ni..tapi tak inagt tajuk apa..izzah jumpa kat utube..

25/7/13 23:36

@Izzah Azizahhye izzah...owh iklan tu tajuk apa.kak lea mesti tak boleh tengok confirm nangis huhu...

ooh masih terlalu awal kot...tgu la minggu last puasa nanti baru keluar kot iklan yg syahdu2....

26/7/13 12:01

Salam.

Al-Fatihah buat arwah yasmin ahmad.. dah 5tahun rupanya ya kak arwah pergi..

Saya suka iklan dan filem2nya. Kita kurang orang berbakat macam ini.

Urmm, maybe TV ada tarikh sendiri kot nak keluarkan iklan2 ni? Kalau keluar awal sgt, org awam marah plak,huhu.

26/7/13 15:06

aik?? xpnh tgok pn iklan ni?? tv brape kakLea dia biasa tyangkn??

26/7/13 20:40

@Hatimi Tahirruddinye betul jugak tu timi..barulah semua tak sabar nak balik kg he.3.

26/7/13 20:42

@Tinta Lanawaalaikumussalam lana..

betul tu harap ada yang lebih berbakat dari arwah,kan

mesti pening orang tv.cepat salah,lambat pun salah hahahaha...

26/7/13 20:43

@S.K.Aowh kat tv3 ni fais...kadang2 je keluar.boleh jugak tengok kat youtube,tau

27/7/13 14:35

ALAAA SY BELUM TGOK LAGI NAK SKODENG JAP LA HEHE

28/7/13 00:33

@dear xilatengok jangan tak tengok he3...

28/7/13 02:04

tm dah kuar iklan raya kan. tu pun best jugak :)
iklan ni penting sbb mudah terkesan kat hati kita...

31/7/13 01:45

betul2.. semua iklan arwah.. memang menyentuh hati.. ade pengajaran.. sangat suka dengan hasil kerja beliau..^^

31/7/13 02:06

@baby comelyelah kak lea pun dah tengok iklan tu he3...

31/7/13 02:06

@Gee GTGsep seplah kita he3...

17/8/13 16:42

sedih kut iklan ni :'( huk8... >.< mmg best bila smua balik kg =')

17/8/13 21:42

@AiSyA LiEzAmasa raya kalau semua berkumpul barulah best ^*

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...