30

Minum pagi ~ Berperang dengan ini Supplement

08:00 |

Setiap hari supplement apa yang korang ambil 
semasa minum pagi?

Inilah yang mak Kak Lea belikan untuk anak bertuahnya
Beli di Cosway berdekatan rumah,ni hah
Nak harap Kak Lea sendiri beli
memang taklah,kan

Sebab tak retilah nak kena telan macam2 produk
Setakat makan EPO tu oklah
Setiap minggu mak akan tanya minum ke tak
(macam tau2 je)



Banyak sebenarnya khasiat pengambilan 
-BIO PROTEIN-
Soy & Whey Protein


Lose Weight & Keep In Shape (* Kak Lea tak minum setiap pagi,cuma selang sehari.Nanti makin bertambah jerangkung pulak)

Protein helps to:
  • Curb hunger to prevent over eating
  • Build lean muscle mass to burn more fat
  • Keep your body toned & firm
  • Burn more calories, store less fat
  • Eliminate stubborn love handles
Look Younger with a More Radiant Complexion (* I like.....)
While skincare is important for great skin, adequate protein intake is more than doubly important as 1/10th of the protein in your body is found in your skin. How healthy, young or radiant it appears depends on how much protein you’re getting.

What can protein do for your skin?
  • Firm up sagging skin
  • Plump up and smooth away wrinkles
  • Promote more translucent and brighter skin
  • Keep skin healthy and free from blemishes
  • Improve wound healing and minimise the appearance of scars
Whey Protein for a Brighter Complexion! (Love it!)

Whey protein is naturally rich in Glutathione – a potent antioxidant that quenches free radicals to keep skin youthful. As a tyrosinase inhibitor and detoxifier, Glutathione is vital for a brighter complexion!

 Flaunt More Lustrous & Healthy Hair (*Tak yah dah pakai produk lebatkan rambut)

No matter how much time and money you spend on perfecting your hair with hair products or treatments, nothing beats a good diet of protein to ensure that it stays healthy and lustrous. Hair is composed primarily of proteins – a significant 88% in fact.

How does protein benefit your hair?
  • Strengthens it
  • Prevents it from breaking & splitting
  • Reduces frizz
  • Reduces hair fall & increases hair growth rate
Grow Stronger Nails (*Protein memang banyak khasiat ye wowwww)

Nails are mainly made up of protein. If you’re not getting enough protein, your nails tend to chip or break easily, or grow at a slow rate.

Other Benefits of Protein:
  • Essential for growth, repair & rejuvenation
  • Improves body defenses
  • Builds resistance against stress, physical & mental tiredness
  • Increases the body’s antioxidant levels
  • Helps to counter premature ageing
  • Reduces cardiovascular risk
  • Protects against osteoporosis
Disebabkan rasanya yang tawar
Bau dah sah2 kacang soya,kan
dan sedikit berketul walaupun dah puas kacau 
Kadang2 kena cari cara untuk habis minum dengan berjayanya
Boleh campurkan ke dalam minuman kesukaan
Kalau campurkan dengan air soya panas/sejuk lagi best

 Tapi Kak Lea suka campurkan sekali dalam Quaker Oatmeal
Yummy..
Mudah..tapi kena kacau dulu serbuk protein tu dalam satu cawan
Dah tak berketul sangat dan sebati
tuanglah dalam mangkuk yang berisi Quaker Oat tadi


Yang ni pulak supplement untuk malam
Macam2 mak belikan
TQVM 
Tapi itulah
Mak Kak Lea suka buat spot check
nak tengok berusik tak supplement yang dibelikan
Alahaiiii.....



Korang pulak makan supplement apa pagi2 ???




30 comments

2/7/13 09:04

tak mkn apa2 pun dah skg.. tiada khasiat dah bdn kita kak.. dulu mkn juga yg shaklee utk resdung ke apa tah.. XD tp setengah botol je habis pilnya.. lg stengah buat hiasan. (sorokkan). ehehehe.

2/7/13 10:39

Alhamdulillah bertuahnya anak mak ni!

suami saya belikan saya pati delima dan madu kelulut utk saya 'telan' setiap pagi..Alhamdulillah, :)

2/7/13 11:12

perempuan berhati2 ye kalau nak minum ke makan.. lelaki semua dia sapu. :D

2/7/13 12:36

al x makan supplemnt apa2 un.. >.<

2/7/13 13:15

erm... suri aku pun paksa makan supplement bagai ni...

2/7/13 13:18

Salam.

Oo..kak, brapa harga protein soya tu? Macam sedap :D hehe, skrg ni, saya cuma makan EPO sahaja.

Sebelum ni ada amik skali B+C, n jamu mustika ratu.. tapi, tapi..saya pun mcm akak, kalau bos (mak) tak tanya, memang tak bergerak2 la supplemen tu kak lea,hahaha

Sampai satu thp, jamu tu dah tarikh luput, teruk kan saya?huhu

So, skrg, fokus satu je..

2/7/13 13:31

@BiskOtalah sis makan madu,kurma dan minum air zam zam setiap hari pun ok..ingat nak amalkan macam tulah he3..

2/7/13 13:32

@Ummu Amarhye ummu..wah bestnya..madu kelulut tu banyak khasiatnya bos pun pernah beli.

2/7/13 13:33

@syuk shusukeitulah tu sebab pompuan sanggup belek katalog/pusing keluar masuk farmasi berpuluh kali sebelum beli apa2 he3..

2/7/13 13:34

@AiSyA LiEzAowh takpe AL,yang penting amalkan minum susu dan pemakanan yang seimbang ^^

2/7/13 13:34

@Tukang Karutperghhh cayalah,yelah sapa tak sayang laki ye tak ngeeee...kirim salam kat wife tau..

2/7/13 13:37

@Tinta Lanawsalam hye lana...erk tulah mak yang beli,kak lea memang tak tau harga ngeeee..

owh kak lea pun ambil jugak vit tu..tapi sekarang tak lalu nak telan banyak benda...letihlah tekak he3..

memang satu genglah kita ye..kalau mak tak monitor,mau expired semua produk yang dia belikan huhu..

2/7/13 14:41

baguslah kak jaga kesihatan :)

2/7/13 15:59

pttlah sihat2 je kakLea ni he3..bguslah mak kakLea :) jga btol dgn kakLea..kakLea ank tunggal ke??? sy pg mlam mkan ubat kalsium je utk tulang he3..nk mkan pamoga @ rumpai laut 2 xbrani hu3..tgok jelah fmily mkan..

2/7/13 17:05

assalam,

memang baik supplement ni jika diamalkan selalu..bunda ada gak ambil beras perang dari cosway ni..

2/7/13 17:57

bgs nih..byk protein
yumida x ambik pa pe..
slalu mkn buah je

2/7/13 18:51

salam kak leaaa..
yang comel lagi bergaya.. wakaka..
saya..hmmm. mkn.. hmm.. mkn hmmmm..
x makan.. yeay!!
kena ambil ke..hmm... nanti lah.. janji cukup mkn..yes!!^^

p/s: sayang mak kak lea kat kak lea kan..^^

2/7/13 20:37

skrg sibuk minum kopi sarang burung lyang2 Al-jabbar herbs.. hihi

ooh ok la tu kak lea ada org sponsor...bedal je lah...hihihi

3/7/13 10:55

@Aku Penghiburhye acik,mak paksa baru reti nak telan ngeee...

3/7/13 10:57

@S.K.Ahye fais..ak ah anak tunggal.tapi jodoh tak lama.parents masing2 dah ada family baru he3..

yelah kak lea nak jugak cuba rumpai laut tapi belum jumpa yang berkenan di hati chewahhh..sebenarnya tak reti nak makan he3..

3/7/13 10:58

@BUNDA a.k.a KNwsalam bunda..memang bagus jugak beras perang tu bunda..tapi alah saya tak tertelan huhu...

3/7/13 10:58

@Yumida Hudahye sis..wah buah2an pun ok per he3...

3/7/13 11:01

@Gee GTGwsalam gee...he3...amin..amin..ceh ni nak kena belanja doriyaki seguni ni he3...ke leko2 je kita he3..

gee cubalah apa2 supplement.officemate kak lea baya2 gee ada yang dah start makan jamulah,pati delimalah.alah makan buah2an,sayur2an dan amalkan makanan seimbang pun dah ok.

gee comel dah he3..

3/7/13 11:01

@Amanina Madswah menarik tu...nanti sharelah entri kat blog ye...

3/7/13 11:02

@Hatimi Tahirruddinitulah timi...nak harap kak lea...minum susu dah cukup baiklah tu he3..

12/7/13 23:06

Sekarang remy dah stop ambil apa2 suppliment.... he3. .. asyik tak follow shcedule jer... kejap mkn... kejab tak....

Salam Lea...
Sya amik jer suplemen...Shaklee punya.. ESP= soya
GLA = EPO (dulu sya jg amik EPO cosway..stop atas sbb2 tertentu)
Vita E - utk kulit
nak citer byk..hehehe...kurma mmg makan laa..nak tambah habbatus sauda...

Dah masuk 3 series..lepas bersalin badan tak larat jer...makan pun ikut suka... Risau..better amik suplemen..tak nak organ dalaman tua dari usia ...kesian...

20/7/13 02:25

@Norhazlina Mohd. Zakiwsalam sis..wow...banyak jugak ye supplement kita pompuan2 ni kena amalkan he3..nice sharing tqvm ye ^^

20/7/13 02:30

@Remy hazzaitulah..kak lea pun tercungap2 nak habiskan stok he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...