62

Nora Danish bersama skandalnya...Tanaka?

16:41 |

"Hah....mak cakap apa?
Owh Nora dah ada pakwe baru ye?
Erk...Tanaka tu orang Jepun ke,mak?"

Itulah padahnya kalau korang dianugerahkan seorang mak
yang...
bila bercakap di telefon
laju macam keretapi nak tercabut gerabak!
Dan korang sebagai anak tak pasang telinga betul2
Ye Kak Lea dan mak sama....
suka cakap laju2 masa kat telefon

Mak dah bantai gelak
Rupanya Tanaka tu produk bedak
digunakan ala2 bedak sejuk boleh,
foundation boleh..
lulur pun boleh!!!

Ok seperti biasa
Kak Lea selalu tertinggal ERL 
bab2 produk kecantikan
(ke terlelap bak kata Ahmad he3..)
Dah tu,la ni macam2 produk ada
Nama dah sah2 glemer ala2 Omputeh Style

Tanaka...
mati2 ingat skandal Nora dari Jepun
Rupanya dari Myanmar,daaaa
Owh yelah,kan 
mak Nora tu orang Myanmar
Produk ni khas didatangkan dari Myanmar
dan family Nora pun dah pasarkan di bawah jenama
BEDAK SEJUK TATE DEA ( DANISH EMPIRE ASSOCIATION)



Kak Lea masih relak je malas nak beli2
Tapi mak kata muka adik perempuan Kak Lea
yang berjerawat semakin pulih dan bersih
Mak pulak pakai sebagai foundation nak ke office
takde dah pakai bedak Miyami lagi

Dan lagi tercabar bila ayah kata
"Tak tengok lagi Tok Nab kat rumah,
muka nampak bersih,licin"
Perghhhh terangkat punggung dari kerusi!
Terkejut..atok Kak Lea pun pakai?


Terus Google nak cari info
Takkan nak terus beli apa orang cakap
Memanglah selagi tak cuba,tak tahu
Bila tengok benda alah yang namanya Tanaka,ni
tiba2 teringat....

Macaron
Ni pun Kak Lea tak pernah rasa
kesian,kan huwaaaa

Owh inilah kayu tanaka


Sebelum dikomersialkan sebagai bedak
depa kat Myanmar asah sendiri kayu tu
setiap kali nak tempek kat muka,hah!


Nora ni dahlah kulit cerah
Pakai Tanaka semakin gwiyomi

Maka Kak Lea pun beli jugak yang kecil
Ni jenama original punya
Muka takde masalah
Cuma berminat nak pakai sebagai
bedak sejuk & lulur

Kebetulan anak kembar Kak Lea kena sunburn
gara2 Hari Sukan 
Nak bagi depa pakai sebagai bedak sejuklah
Ye betul kanak2 pun boleh pakai
Tapi jangan kerap takut kering muka tu

Taraaaaa....RM15 tapi dapat diskaun 
potong RM1.00
Kak Lea beli kat kedai jamu yang mak suruh
Nak beli yang color pink tu
tapi diorang cuma ambil yang hijau ni je
Ni paling femes

Hurmmm bau wangilah...lemon!
Bila pakai sejuk je kulit tu

Kenapa perlu pilih Tanaka?

- Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya.Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak

Ada disertakan surat tanda2 halal dan pengiktirafan sijil pelbagai pihak

Ni bahasa Myanmar
Rasanya ada terselit tulisan
"Gunakanlah Tanaka jika mau comel seperti Alea"
Ok sila muntah pelangi ye,korang

Hurm..olalalala

3

Dah lama tak nampak kakak Nora,ni
Owh ye...
Hubby Kak Lea pun sibuk nak pakai
amboiiiiii !!!
Tapi betullah
Baru 3 kali guna
best!!!
Korang pernah guna Tanaka?



Tqvm tau korang yang komen semua entri
Insya allah malam ni Kak Lea marathon komen
mana yang termampu
Selamat berbuka puasa selepas bunyi azan Maghrib
Selamat menunaikan ibadah terawih
Jumpa lagi malam ni
Daaaa......




62 comments

12/7/13 16:53

Kita pun baru try produk nih, feeling2 nak comel mcm ND punya pasal! Hehe

kelakau la kak lea ne.. tanaka aha sama mcm macaron.. sama la kita xpenah mkn lg hikhik.. kak lea kalau sy pkai ne hangat tahi ayam je kot.. malas la nak tepek kat muka.. tp alhmadullilah muka xda masalah makhluk2 asing..hikhik.. semoga kak lea comel lg pakai tanaka ne

12/7/13 17:18

he3..igtkn kakLea jual ke apa =) pnh jga org twarkn beli produk ni..tp sy ni xpkai produk2 cmni he3..kalau muka yg cntik cm kakLea lain la kena jaga :D hi3

12/7/13 17:18

hehehhexD dah la model bedak tanaka ni comel.. ngee.. msti ramai tergoda nak beli.. baguslah kalau ada prubahan kat kulit :D..heheh :)

momoy pun ada beli. time tu baru 3 hari meletup di FB. hehe
mcm mana berjaya pakai as foundation ?
x jadi la, tapi muka mmg kurang berminyak =)

12/7/13 17:44

hehehehe..teringat pulak kat pekerja2 asing Myamnmar yg tinggal berhampiran rumah kami, diorang mmg suka tepek muka dengan bedak ala2 bedak sejuk melintang membujur kat muka, pipi dan dahi diorang..kind of weird n maybe itu budaya mereka :)

12/7/13 20:31

cik akak tak pernah pakai lagi kak lea...cuma tahu bedak nie femes sekarang..hihi

12/7/13 21:48

Nak try beli lah..... sana sini sibuk sgn bedak tanaka nie...m

12/7/13 22:15

Penah dgr..tpi xtaw la plak sal poduk nie....

12/7/13 22:36

sy pakai teh dan oat je selami ni sbb xmo bhn kimia lekat kt kulit smentara nak cari produk yg best tuk kulit....last2 jath hati dgn tanaka!!!! weee ;p

12/7/13 22:45

Teringat dulu masa kecil ibu saya pun ada pakai bedak sejuk ini. Ketika itu namanya tak la sepopular Tanaka sekarang.

Sesuai untuk wanita yang menjaga kecantikan untuk si suami. Tetapi tak sesuai rasanya lelaki pakai benda macam ni. Al-maklulmlah saya ni bukan heterometrualistik... Awww~

12/7/13 23:04

nasib bek tak terkejut. tapi nak muntah pelangi , boleh ? hehe

12/7/13 23:30

ohhh tanaka cm bedak sejuk tu :) heheehhe comel nora danish

13/7/13 01:56

sy ada jual sis..rm25 jer.. =)

13/7/13 05:53

alah.. fiza x brani nak pkai produk apa2.. pernah terkena kulit meradang sbb produk tu x sesuai ngn kulit.. so skang fiza lebih kpda cara tradisional iaitu dengan moisturizers kan muke dengan tomato hehehe.. =)

13/7/13 10:49

it's really dat good ke sis?
I teringin nak try, tapi bila bau bedak tanaka yg sebijik cam nora danish pakai tu...mcm bau pencuci pinggan mangkuk...I jadi takut pulak. huhuhuhu
but owner bedak tu (my own sister) kata it's safe and works wonder.
ouh napsu....dah teringin nak beli jugak ni. T__T

13/7/13 11:42

Ooooo... saya pun baru sehari dua ni dengar. Nampak kawan saya budak lelaki ala2 jambu tag kat FB saya. Yang lelaki lagi advance banding ngan saya.. nak cari gak la

13/7/13 12:19

Untuk org lelaki blh pkai jgk ke :D

13/7/13 14:58

salam kak lea..
wuarghhh.. guna tanak kalau nak comel macam alea?


wakakakaka..
alalaaaa..
kak lea kite mmg cumil pon2..kan..^^

13/7/13 17:57

Oh macam tu rupanya asal usul bedak yang Nora Danish jual tu :) baru tau

13/7/13 21:48

aummmmmmmmmmmmmmmmm,macam2 produk dah sekarangkan :D

14/7/13 07:46

yeahhh..sis pun blm guna lagik..nti blh lah lea share sbm dan slp guna ye...^^

14/7/13 11:30

baca entry sis ni..yumida pulak rasa geram nak beli
boleh jd promoter sis ni
yumida pun ingat skandal nora dri jepun..hahaha...i tertipu rupanya

hehe...momoy dah try. ada dalam 2 weeks =)

14/7/13 17:20

mas lum beli lagi.tggu akak mas pakai sebulan,kalau ok, lepas hbis sunblock mas, rsa nk beli ni nanti

14/7/13 21:31

bagus rupanya bedak tanaka ni ye

15/7/13 14:51

lelaki boleh guna tak??.. wkwkwkw

15/7/13 18:50

deno ada terbc ttg ni kat blpg kak senduk

15/7/13 23:00

bagus lah camtu..tentu ramai dah cuba..

salam ramadhan..

Banyak kali dah dengar pasal bedak nih, tp tak tau mana nak cari ? Erkk, apa beza nyer mengikut warna tu ?

17/7/13 01:35

@huny maduhye huny..owh tenyeh jangan tak tenyeh he3..

17/7/13 01:37

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕hye sis..owh itulah,samalah kita.tengoklah kak lea ni lama mana boleh bertahan nak tenyeh2 muka ni hah he3...

17/7/13 01:39

@S.K.Ahye fais..saja kongsi produk yang hot di pasaran chewahhh..yelah tak semestinya semua pakai kita nak beli jugak,kan.

hah?hahaha....amboi noty2 ngee...

17/7/13 01:40

@AiSyA LiEzAnora tu memang dah comel.lagi senang dia nak promote produk ni he3..

17/7/13 01:41

@.::: Princess MOMOY :::.wah serius sis pun pakai..kak lea guna macam bedak sejuk n lulur je.so far memang oklah kulit muka ^^

17/7/13 01:42

@Ummu Amarhye sis..wah memang diorang dah biasa kot kat negara depa.muka pun bersih je kan..

17/7/13 01:43

@Nao Meikak lea pakai pun sebab mak beritahu,kalau tak memang takdelah nak cuba2.sebab kak lea suka tengok orang terdekat pakai dulu he3..

17/7/13 01:43

@Remy hazzananti cubalah remy he3..

17/7/13 01:44

@HeNRieTTa JoSekak lea pun baru je dengar nama tanaka..tanaka ni sis rietta he3..

17/7/13 01:45

@dear xilawah best jugak tu gunakan oat ye..owh dah guna tanaka jugak ye,mesti bertambah comel raya ni he3..

17/7/13 01:47

@依之汉hye wong..wah nice sharing.dulu2 sebelum ada tanaka,femes bedak gambar nyonya,tu

hah?hahaha macam2 wong ni he3..auwwww...

17/7/13 01:48

@syuk shusukehahaha noty2 syuk ni..he3..

17/7/13 01:48

@Aku Penghiburhye acik...ak ah tanaka..tak nak ka...hhehhee...

17/7/13 01:49

@~AmyLiana86~wah mesti laris,nak raya ni semua pakat nak berseri2.....

17/7/13 01:50

@syaafi sushihye fiza..yup..jangan guna apa2 dulu.better guna tomato je,kan.kak lea pun suka guna tomato juga..yummy eh silap he3..

17/7/13 01:52

@RedRosehahahaa bau macam pencuci pinggan sebab lemon tu hah,kan he3..so far pakai ok je takde pulak kesan sampingan kat muka.just pakai 2 kali seminggu pun ok.tapi tok sahlah sampai pakai bawa ke tidur,tau..seram pulak he3..

17/7/13 01:53

@MystoryPicerkkkk..jambu hahahaha adeih...yelah lelaki sekarang ni,lagi advance berbanding kita,kan.cuba jangan tak cuba..

17/7/13 01:54

@zakirasli ..boleh je he3...macam bedak sejuk je.tapi janganlah pakai sebagai foundation pulak..auwwwww...

17/7/13 01:55

@Gee GTGwsalam geee...hahaha amboi sukalah tu nyakat kak lea ye..meh dekat sikit kak lea cubit hidung tu he3...

17/7/13 01:55

@Dzureen Darwissamalah kita..kak lea pun baru tau masa type n3 ni he3..

17/7/13 01:56

@Mek Oniealamak....jangan gigit saya..gigit nora sebab dia semakin gwiyomi dengan tanakanya he3..

17/7/13 01:58

@Jemarisurihahaha kak lea pun baru nak pakai he3...

17/7/13 01:59

@Yumida Hudahye sis yumida..itulah ramai dah tau rupanya tanaka ni.mati2 ingat skandal nora cehhhhh tertipu lagi he3..beli jangan tak beli ngeee...

17/7/13 02:00

@.::: Princess MOMOY :::.wah tu dia....nanti review tau ^^

17/7/13 02:01

@MaYa MustWanybetul jugak tu,kan.tunggu feedback dari kakak tengok perubahan muka dia he3..

17/7/13 02:02

@boni kacakboni dah jadi selebriti ..kena pakai jugak tanaka ni he3..

17/7/13 02:03

@Aujinzboleh je...bertambah aummmm,tergoda semua mata memandang kebersihan,kemurnian kulitmu chewahhh...erk tu dah macam auwwww je he3...

17/7/13 02:04

@denowah nanti kak lea nak skodenglah mesti lawak je..

17/7/13 02:05

@BUNDA a.k.a KNsalam juga untuk bunda..cuba mana yang simple2 je ^^

17/7/13 02:06

@Hani Fadhlina Abdul Rahmanbezanya...erk..ntahlah.sebab kak lea pun baru je jumpa tanaka,ni.tu pun dapat beli yang hijau ni je.

17/7/13 20:38

Wah wah.. masing2 bercerita kelebihan produk tanaka. RM15 je ya kak, mampu milik, :)

Ada brapa jenis sbnrnya. Apa bezanya kak lea..

4/9/13 00:44

Nak try lahhh :') Tapy nak bely katt manaa? Huk alohhhh -,-

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...